Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик

Стотици привърженици на "Атака" и ВМРО се събраха пред съда в града
Обновена: 29 окт 2012 14:53 | 29 окт 2012 10:22,
465
Националисти на протест срещу радикалния ислям в Пазарджик
Снимка: ВМРО

Националисти се събраха в градинката пред Съдебната палата на Пазарджик, където при засилени мерки за сигурност започна заседанието по делото срещу 13 имами за проповядване на радикален ислям.

Стотици привърженици на „Атака” и ВМРО искат да покажат, че България е светска страна по Конституция, а проповедите за смяна на държавния строй са наказуеми. 

Отделен митинг са организирали и от Националния фронт за спасение на България, които въпреки поканата са отказали общи действия с другите две организации.

Под звуците на патриотична музика националистите са издигнали плакати. Най-големият е с надпис: „Българските патриоти единни срещу ислямистката опасност”.

Те скандират: "България е светска държава". 

Организаторите на протестите са категорични, че не се обявяват срещу мюсюлманската религия, а настояват заседанията по делото за радикален ислям да преминават в спокойна за съдиите обстановка.

От ВМРО обявиха, че проявата цели защита на независимата съдебна власт от натиск на "десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на съда".

„Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания“, заяви лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. По думите му това оказва натиск върху работата на съда. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България. По думите му върху работата на съда се оказва силно влияние от страна на организации като Хелзинкския комитет.

Още по темата

„Смятаме, че държавата не прави нужното за пресичане на дейността на ислямистките организации в страната“, каза още той.

Протестът протича изключително мирно към момента. В района на съда в Пазарджик няма струпване на представители на мюсюлманското вероизповедание. Те са отделени на около 10 метра от протестиращите.

Делото тръгна на 18 септември в Пазарджик. Пред съда са изправени 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями". Тя е клон на едноименната саудитска фондация и е действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

На днешното заседание се очаква да бъдат оповестени заключенията на експертите по събраните доказателства.

Всички свидетели са в съдебната зала. Днес се очаква да бъдат разпитани и последните седем свидетели, между които и трима с тайна самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
1
 
! Отговори
MUSULMANI V BULGARI преди 11 години
SRAM E ZA NATSISTITE TAKOVA NEUVAJENIE KAM ISUS.NIE VSICHKI MUSULMANI VIARVAME V ISUS BOG DA GO BLAGOSLOVI.....
312
5
 
0
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
ТВ СКАТ е проводник на силите причиняващи геноцид над българския народ и ако още има достойнство В.Симеонов трябва да я закрие моментално!Социалиста Хитлер искаше комунизъм за германския народ както и социалиста Обама иска комунизъм за американския народ в който и най-изпадналите прошляци от тези народи ще живеят в пъти по-добре от най-кадърните българи!СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА ПОГРЕБЕ ХИТЛЕРООБАМОВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ и да въведе правила за СВЕТОВНА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ!
311
5
 
2
 
! Отговори
Musulmani v Bulgaria преди 11 години
Allah izprati Muxammad kato milost za vsi4ki xora. Ataka, VMRO i vsi4ki natsisti ne praviat nistho drugo osven 4e nasajdat OMRAZA i sa nai golemiat *** v BG.
310
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ. ДРУГАРИ УПРАВЛЯВАЩИ ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ ЗАЩОТО ХИТЛЕР Е ДОШЪЛ НА ВЛАСТ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС. ЩЕ ДОЙДЕ МОМЕНТА КОГАТО АТАКА ВМРО И НФСБ ЩЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТА И КОЙТО Е ЧЕЛ ИСТОРИЯТА В КОЕТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ОСОБЕНО ЗА ВИНЕТУ. ЗНАЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО СЪС ВСИЧКИ ПАРТЙИ И ПАРТЙИКИ ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР. И ПОНЕЖЕ НЕЗНАТЕ ИСТОРИЯТА САМО ЩЕ ВИ ОТКРЕХНА ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ КАТО ЛА.НО У ***.
309
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вън радикалния ислям
308
0
 
2
 
! Отговори
последен валс преди 11 години
Във вихъра на последния си валс общинарите от Пазарджик са разделили изкуствено протестните прояви на ВМРО-АТАКА и НФСБ като помежду им са позволили негласно да присъстват османлиитеТова го потвърдиха и по телевизия АЛФА и по СКАТ едновременно
307
0
 
6
 
! Отговори
последен шанс преди 11 години
Единствената алтернатива на продажните правителства от последните 65 години, вкл герб, са националистическите партии Крайно време е България да си избере национално отговорно правителство
306
0
 
6
 
! Отговори
... преди 11 години
Розовобузестите и любящи България забулени мохамеданки,трябва да отговорят,как се чувстват,когано черни,космати и миризливи араби ги учат на святост и чистота,като им проповядват Джихат-борба против всички неверници-немюсюлмани!
305
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Солаков Президент!
304
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алейкум Салам Кериме.
303
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на Атака и ВМРО. Те трябва да дойдат на власт и да сложат край на турцизацията и мангализацията. ,
302
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на вмро, атака и нфсб! тези талибани да бъдат обявени за фанатици-антихристи и да бъдат екстрадирани от българия! тук има място само умерен ислям, зачитащ светския начин на живот на поклонниците си.
301
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БУЛГАРИЯ МИ ПРИЛИЧА НА БОСНЯ ОТ 50 ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК...!
300
4
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....КАРАКАЧАНОФ ТЕБЕ НЕ ТЕ БРОИМЕ...ЗА НИШТО...!... ШО Е ТО ВМРО ...?
299
3
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ШО СТЕ ТОЛКО ДЕЗОРИЕНТИРАНИ У ТАКА НАРЕЧЕНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО ЗАЕТО САМО ОТ НАЦ ПРЕДАТЕЛИ...!....ВААПРОСА НИ Е КЪМ СИДЕРОФ И ДУГАН...!
298
2
 
2
 
! Отговори
Керим преди 11 години
Селам Айлекум.
297
2
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....А МАЛКАТА ПОЛИТИКА /ВЪТРЕШНАТА/ Е ГУУУЛЕМА ****...!
296
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НЕ ВЛИЗАИТЕ У БЛАТОТО НА ГУУЛЕМАТА ПОЛИТИКА ШО ШЕ СЕ УДАВИТЕ ВЕНАА...!
295
8
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Дали от турци е обесен Левски или от български чорбаджии"....ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН ОТ 2 ***...ПРЕДАДЕН ОТ БУЛГАРИ...ОСТАВЕН ОТ ТУРЦИТЕ БУЛГАРИТЕ ДА РЕШАТ СУДБАТА МУ...ТЕ РЕШАВАТ ДА ГО ОБЕСЯТ...ТУРЦИТЕ ДАВАТ ВТОРИ ШАНС ДА ГО ОСВОБОДЯТ КАТО У ШЕИНАТА Е САМО ЕДНО ЗАПТИЕ...ПАК НИШТО...И ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН...ВИСИ НЕКОЛКО ДНИ...ПОСЛЕ Е СВАЛЕН И ПОГРЕБАН НЕКАДЕ СИ !!!...КОСТИТЕ СА МУ ЗАГУБЕНИ...БАСИ СИМВОЛА И ПРОКЛЯТИЕТО...!....СЕГА НАИ ГУУЛЕМИО ПАРАДОКС Е ЧЕ ПОРТРЕТА МУ ВИСИ ПО КОРИДОРИТЕ ...!
294
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само НФСБ!