Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
7
 
! Отговори
Как само звучи: преди 11 години
"Председателят на СДС г-н Кабаиванов"- егати таша.ка.
208
0
 
18
 
! Отговори
Сапунка преди 11 години
Като в "Дързост и красота" - всички си смениха и размениха мъжете и жените по няколко пъти, та и тия! Представяте ли си американски президент да стане съдия в сащ, например? Създава се смехотворен прецедент - утре Плевнелиев - конституционен съдия? Сега е време да вземе диплома по право и хоп - един ден с новичък пост! В България стана традиция неуспели политици да се завръщат на бял кон и да заемат длъжност, за която не са компетентни! При нас царе, императори, стават премиери и тарикати!
207
0
 
0
 
! Отговори
Седесар 90-те преди 11 години
малко по малко СДС може и да се изчисти. Трудно, но няма друга надежда(има само факинг неинска).Радвам се, че бай ***.ьо е кандидат на герберасткото сдс.
206
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХУРКО:)))))) преди 11 години
Боже защо пази България .....все такива *** ли ще се самоизбират Най достойните.....................адвокат без практика фурнаджийска лопата и .......................... без коментар.
205
0
 
15
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Тия номера с мисленето ги знаем!Още от сега няма търпение!
204
0
 
8
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Досега мразехме парламента, сега ще "обичаме" и конституционния съд! Предателите трябва да пазят безбожната атеистична комуноидно-шизофренна конституция, натрапена ни от чужди сили и имбецилни политици, и (ще бъде) пазена от оядени червено-сини кадри!
203
0
 
14
 
! Отговори
не син преди 11 години
Какво ще мислиш,бе мустанг ! Беше си най-обикновен кон,но замина за САЩ и вече е важен !
202
0
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
Мръдник,вчера се кълнеше,че не би приел подобно предложение,а днес-ще си помисля.Падна ми в очите.
201
0
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Сем. Стоянови върнаха ли ролексите които им подариха "благодарни" хора? Всеки по около 30-50 000 долара
200
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три дена ще се договаря кой на кого и колко!Щял да мисли,да бе да
199
0
 
21
 
! Отговори
ИК преди 11 години
Няма да мисли,ще празнува три дни.Как се става от някакъв адвокат конституционен съдия.Сигурно с "много знания".
198
0
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
Българийо,от тоя .......поне мислехме ,че си се отървала,ама не си,не си...
197
0
 
10
 
! Отговори
аман преди 11 години
Чисто падение си е от Президент да станеш шеф на партия, а сега и редови конституционен съдия. Боже, та този индивид беше президент и представляваше цялата държава, не че другите президенти преди и след него са по-различни, те са поставени хора, но добре умеещи паричните манипулации.
196
0
 
11
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До юрист член на БСПУмнико, толкова ти разбира главата!? По-червен от Коня няма да намерите!!!
195
0
 
4
 
! Отговори
ДО 310 преди 11 години
Браво на бате Гоце--умен човек!Сега синовете му,ще поемат щафетата,а той доволно и щастливо ще си харчи милионите,които натрупа от газта и от помилванията.Много пара е това,ще има за внуци и правнуци-да са му живи и здрави,пък и синовете му,както доходно започнаха с бизнеса,дай Боже така доходно и с политиката да спечелят--като баща си !...
194
1
 
2
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До юрист член на БКПТ'ва дето го пишеш, за мандрите и гората не е верно.След 1989г. по време на преватизацията унищожиха бая мат'риал./Те-Ке-Зе-Та и прочие./*** т'ва БДС-то за кашкавала и сиренето, месото и прочие вълчи мезета отиде ..зян..И сега сме на EU изисквания ,не на БДС стандарти.Е, ще требе да се отработи членството ни в ЕU-то с по-фини талии.
193
0
 
1
 
! Отговори
най-достойния... преди 11 години
...среден член!
192
1
 
17
 
! Отговори
Орлин преди 11 години
Бракоразводен адвокат, по случайност президент, става конституционен съдия................Нямали достойни професори от университетите за тази позиция. Избират политик за КОНСТИТУЦИОНЕН съдия! Нашата мила родина просто си заминава..... жалко
191
3
 
7
 
! Отговори
до 306 преди 11 години
Всичко това е придобил в името на народа. С неуморна народополезна дейност. Хвала, хвала на такиви политици. И народа много се замогна. Мисля да си подаря един от палатите на НЕГО. Той е!
190
3
 
6
 
! Отговори
до 306 преди 11 години
Какво по-голямо доказателство за почтеност в днешни дни искаш. Я вижте непочтения Гоце колко назад е в почтеността - има 50 пъти по-малко имоти. Няма си незаконен палат на морето като някои, на първа линия.