Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
12
 
! Отговори
Олеле преди 11 години
***,***,доносници,тикви,сега отново коне!?!?! Няма ли нормални хора в тази държава?
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
are be, naistina li ste misli tolkoz dlgo vreme?a za Ivane, kaji si... dali ste misli za tova?Stoianov e holerik i kato vzeme dumata dorde nezakvasi kozeto sirene v aglite mejdu ustnite si ne spira dori jena mu da zapo4va vtroa puska s dvucevkata iahnala liubovta s s kogo li ne
167
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КОНЬ КАТО ПЪЦИ НЕМА...!
166
0
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЧЕНГЕЛАРИТЕ ШО СА СИ КАЗАЛИ:...А ДА МУ НАМЕРИМЕ НЕКВА РАБОТА НА ТОЯ...!
165
0
 
8
 
! Отговори
Измет преди 11 години
*** еднаква,свиньете-същите!
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Не е само ЦецоАми то излиза , че бат Бойко си е чист сиромах, в сравнение с този.
163
0
 
9
 
! Отговори
Един там преди 11 години
Пак изпълзя от дупката и тоя предател на България ...АМАН !!!
162
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ПРОВАЛ !...СЕГА БОЙКО ВМЕСТО ДА НАПРАВИ ГОЛЯМ ЗАВОД ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НАМОДЕРНИ ЛЕВИ ОТПАДЪЦИ...ЩЕ СЕ ЮРНЕ ДА ПРАВИ ХИПОДРУМ !...
161
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ПРОВАЛЕН АДВОКАТ ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК СТАА ТОЧНО ЗА ТОВА КОНСТ СЪДИЯ...БРААО БЕ...!...БИНГО БОНГО...!
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Стоянов заяви, че ще помисли три дни, преди да реши дали да приеме." ... Тихо вее, ...бат Пъци мисли! ...По кой член на Семейния кодекс да са разведе с Демокрацията. ...Поради разстройство или по взаимно съгласие.
159
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИН преди 11 години
Чудех се какво липсва на групата некадърници.Сега всичко е наред.
158
3
 
14
 
! Отговори
СТАНпИШЕВ преди 11 години
Положението става все по-натопорчено. Досега основния ни враг беше ГЕРБ, сега и със СДС трябва да се борим.Това на нищо не прилича, тоя Бойко ни разби тотално. Тъкмо бяхме начертали стратегията да ги сринем от власт, тия ни изненадаха с нов трик.Все още имаме надежда с Доги да се справим с подривната си дейност, но ще ни бъде доста трудно. Но ние сме упорити , с пот на челото в мразовитите зимни дни, ще се борим!
157
17
 
7
 
! Отговори
справедлива преди 11 години
Президента Петър Стоянов е от малкото политици от зората на демокрацията ,който остана верен на идеите за демокрация и на избирателите си!!!Да бъде!!!
156
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е вярно това ,което пишат по някои медии,че Стоянов имал луксозна вила в Сан Тропе,едно от най престижните места в света,съпругата му луксозен апартамент в Женева,то наистина Марковска е цвете.Корупцията се побеждава от честни и морални хора.
155
0
 
13
 
! Отговори
извън темата-нямакак преди 11 години
В други сайтове новината за 10-годишната присъда за корупция на бившия хърватски премиер Иво Санадер е в топ новини. Но в този премиерите са на особена почит, както добре знаем. Не може да се дават такива зловредни примери с други държави, които както знаем могат само "да взимат пример от нас".
154
8
 
7
 
! Отговори
ДО СИН ДРУГАР преди 11 години
нЕ КОРЕКТНО е грубото ти изказване .Правилно поканен е Президента Петър Стоянов за Конституционен съдия.Приветствам това решение !!!
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯ СПИНИШЕФ--ТОЙ ПОНЕ СИ Е ОРИГИНАЛНА РУСКА СЕМКА И РАБОТИ ЗДРАВО ЗА СВОИТЕ,А НЕ КАТО НАШИТЕ КРЕМЪЛСКИ ***,КОИТО САМО ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС И Е БЪЛГАРСКО...
152
2
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
*** /силно замърсена кърпа, истивалка/ - *** не хваща ! Ами господа, след като *** Куцкова не дебатирана в Народното събрание защо не се спряхте на нея, след като /ако/ не сте знаели за биографията на п. стоянов? Или ви го напрапиха отвън? Интересно сега фиданка Фидосова какво ще пише на г-н Барозу... ?
151
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марковска е ангелче в сравнение с предателя агент Виктор! За тая *** озъбена ще приляга това стихотворение: "Аз съм небългарче, мразя наште планини зелени, всичко българско и родно, мразя, хуля и презирам, син съм на жидовско племе, син съм на земя злощастна!"
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
korympiran kostov shte polychi infarkt ot radost vse edni i sashti mrasnici.korympirani.