Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Емил Стоянов агитира медийно, организира Брюкселски срещи с ентелигенцията зад граница и властта а БРАТКО ще ползва облагите.Той ще е блюстител на конституцията която Яне иска да отмени. Яне който с независимите издигна Марковска. Е нали не ще тая конституция?
188
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ПРОВАЛ !...СЕГА БОЙКО ВМЕСТО ДА НАПРАВИ ГОЛЯМ ЗАВОД ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НАМОДЕРНИ ЛЕВИ ОТПАДЪЦИ...ЩЕ СЕ ЮРНЕ ДА ПРАВИ ХИПОДРУМ !...
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли колко взема конституционен съдия при това без да прави почти нищо. Е чат пат трябва да приеме някое конюктурно решение като потъпка дипломата си но такива много с лопата да ги ринеш. И после като му мине мандата доживот взема 75% от заплатата си. КОМУНИЗЪМ Пешо блазе ти
186
7
 
3
 
! Отговори
до 303 преди 11 години
ей ама си умник. Вие в БСП верно не сте в ред. Само ГЕРБ
185
3
 
8
 
! Отговори
юрист член на БСП преди 11 години
На оръжие другари. Става все по лошо, няма нито един наш човек в конст.съд. Така и така кашкавала е скъп да хващаме гората и да обираме мандрите, това поне си го можем.
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не бе. Артист е човекът. Сега ще мърда с уши и ако види че ще събере достатъчно гласове от него да мине. Комедия. Щото ако не го сложат и се залепи за тая марионетка е политически труп.
183
3
 
14
 
! Отговори
ОЛЕЛЕ преди 11 години
Посредствен бракоразводен адвокат,който не е упражнявал професията си много пъти по 5г/максимално допустимо време за висшист без да загуби окончателно правата си/ ще става конституционен съдия? Майтапите ли се? От зле на по-зле Какъв е този КС тогава и кому е нужен с такива членове?
182
2
 
6
 
! Отговори
pisna mi преди 11 години
SDS ni predadoha, ne gi iskam
181
1
 
9
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Международни ангажименти?Хааааааааахахаха......Сътресения?Хаааааахахахаха.Не му върви бизнесът-това е истината.Положението е затегнато и старите муцуни търсят убежище в политиката.Не след дълго и на тоя ще му излезат "кирливите ризи".
180
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ПРОВАЛ !...СЕГА БОЙКО ВМЕСТО ДА НАПРАВИ ГОЛЯМ ЗАВОД ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НАМОДЕРНИ ЛЕВИ ОТПАДЪЦИ...ЩЕ СЕ ЮРНЕ ДА ПРАВИ ХИПОДРУМ !...
179
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е пълен будала, ако приеме. Да се откаже от сегашните си международни далавери, които му носят много повече пари и сигурност и да стане конст. съдия в *** - хич не ми се вярва.
178
1
 
6
 
! Отговори
сълза и смях преди 11 години
Са остава ванчо-джебчията,да оглави и антимафия и цирка става пълен...Само дето не е толкова смешно,вече.
177
0
 
5
 
! Отговори
Ало, 290 преди 11 години
Що рипаш бре? Що не се гръмнеш ти, крадлива пасмина?
176
0
 
13
 
! Отговори
А обяснете преди 11 години
Как един развод-аджийски адвокат ще става конституционен? Там тъй лесно ли се влиза?*** ти правовата държава.
175
0
 
8
 
! Отговори
pantudi преди 11 години
пешо като се ухили и винаги се сещам за "Хиляди слънца" на Орхан Мурад Защо ли?
174
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До у-ЖАС 288Що не се гръмнеш
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конь яде тикви,жал ми е за ББинокио!
172
2
 
12
 
! Отговори
у-ЖАС преди 11 години
Тоя, Иван Костов - унищожиха икономиката на България.Колко заводи, колко фабрики имахме? Всичко се разграби.Аз знам със сигурност за една фирма: "ПТИЦЕКЛАНИЦА" Добрич. По време на приватизацията състудента на Венцислав Върбанов, Стелиян Стоянов, от Генерал Тошево, я """ закупи """ за 1 000 000 лева.И забележете: Стоката само в хладилниците е на стойност 3 000 000 лева.Готина приватизацийка ,А? "Птицекланица" Добрич не съществува. САПАРД ?????
171
1
 
3
 
! Отговори
ДО 285 преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯ СПИНИШЕФ--ТОЙ ПОНЕ СИ Е ОРИГИНАЛНА РУСКА СЕМКА И РАБОТИ ЗДРАВО ЗА СВОИТЕ,А НЕ КАТО НАШИТЕ КРЕМЪЛСКИ ***,КОИТО САМО ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС И Е БЪЛГАРСКО...
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес преди 23 години е подписана Конвенцията за правата на детето на ООН от България.Вие с какви новини ни занимавате.Вярно че в България оцеляването на децата е заложено на карта, но пак можехте да го отбележите с кратка статия.