Депутатите си гласуваха 16 дни коледна ваканция

НС ще почива от 22 декември до 6 януари
19 дек 2012 10:40,
95
Депутатите си гласуваха 16 дни коледна ваканция
Снимка: архив, Булфото

16 дни по Коледа и Нова година ще почиват депутатите. Решението за ваканцията беше взето почти единодушно по време на днешното заседание.

Правилникът за работа на Народното събрание задължава депутатите да почиват в края на старата и началото на новата година. Именно според него Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10-ти януари.

Тъй като 11-ти януари се пада в петъчен ден, от ГЕРБ обясниха, че не е целесъобразно да се провежда само едно заседание през тази седмица.

„Правилникът дава възможност дните на ваканциите да бъдат променени. С оглед на изложеното предлагаме Народното събрание да определи дните на ваканцията от 22-ри декември до 6-ти януари 2013 г.”, обясни от името на вносителите Тодор Димитров.

Така новата пленарна сесия на депутатите ще започне на 7 януари. За предложението гласуваха 97 депутати, 8 се въздържаха. Единственият глас против дойде от редиците на „Атака”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: ваканцияНСдепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Тц преди 11 години
Тц, тц. На мен за цяла година заедно с болничните ми е толкова отпуската в САЩ. 240 депутати бяха по конституция през 1991 когато бяхме почти 9 милиона. След някоя година след още милион емигранти и 5 милиона дали ще останат в България. Да се самосъкратят на 120 депутата, че да не ги съкратим ние.
73
0
 
3
 
! Отговори
Vaglistarov преди 11 години
v EU mediite pisaha , che bg parlamentaristi ste gi uvolnili za neyavyavane na rabota?! a vie daje i otpuska ste im dali?!pak li ste piani ili ste drogirani?
72
0
 
3
 
! Отговори
безпочивна преди 11 години
Няма ли кой да събере всички мнения по въпроса, да ги изпрати в т.н. Народно събрание и да видят какво мислят хората за ваканциите и безобразията им? Не можем ли в дните на парламентарен контрол да искаме мненията ни да се разгледат публично? Те живеят в някакъв измислен свят - те и евродепутатите, като Надка-крадлата например. България умира. Погледнете селата ни - "през три къщи свети, а децата ни - прокудени, клети, сън я сънуват/Бг/ по тежки гурбети".
71
0
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 11 години
Да се направи успоредно с референдума за АЕЦ и референдум за броя на депутатите,който според мен не трябва да е повече от 80 и да се забранят партийните субсидии,а да се издържат само с членски внос.Хайде,от нас зависи
70
0
 
4
 
! Отговори
ПочиваЩ преди 11 години
Какво толкова?! - Някакви си 16 дена ваканция!То за кое по-напред - на ски ли,нова година ,коледа ...А техните възможности е крайно недостатъчно!Но ще се оправят надявам се:) Така е хора - празниците са за богатите (управляващите + техните обкръжения) ! Цяла година крадат законно ,а после "залужена" почивка!Ние да му мислим! Идват т.н празници ,а аз се чудя откъде за започна?! Инженер съм,получавам средната за страната заплата и имам към днешна дата ...2 лв!!! Как да не ти е кеф да "празнуваш"
69
0
 
4
 
! Отговори
perekly преди 11 години
Както всяка година и тази се чудя-какво работиха та се умориха, че и ваканцията им дълга , а хората "отработва" празници.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мисля ,че ТЕ СА в отпуск ,....ОЩЕ от 1989г.,до днес ,........както и Бг-СЪД. СИСТЕМА !МОТОТО Е :---ДАЛАВЕРА ,ДАЛАВЕРА и ПАК ----ДАЛАВЕРА -----
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както намалява населението на България така трябва да се намали броя на тези изедници. 100 ще вършат същата работа която вършат 240. След като е криза и при тях трябва да има съкращения, не можем де носим на гърба си толкова народ.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аба мноо сстачки нещо напоследък..Борисов кво става?Нали сме най добре в Европата?Тез хора мноо неблагодарни бе...
65
0
 
8
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
АААА... НЕ ТАКА БРАТЯ БЪЛГАРИ. НЕКА ДА СИ ПОЧИВАТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. ТЕ МНОГО СА ИЗМОРЕНИ, ТРЯБВАТ ИМ ПОВЕЧЕ ДНИ ПОЧИВКА ЗА ДА СИ ИЗХАРЧАТ ПАРИЧКИТЕ...ДА НЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ВДИГАТ ПЕНСИИ,
64
0
 
6
 
! Отговори
cas преди 11 години
еднопосочен ваканционен билет за Сибир,да им предложи народа.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"НАРОДНО СЪБРАНИЕ",....КОЕ МУ Е.... НАРОДНОТО ,СВЪРТАЛИЩЕ НА ФИРМИ и ПРЕСТЪПНИЦИ !
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще обиколят света ,....ДАНО НЕ СЕ ЗАВЪРНАТ в Бг!
61
0
 
12
 
! Отговори
Реален преди 11 години
А педи да гласуват така единодушно дали се запитаха колко поданици ще прекарат празниците на тъмно студено и гладни с дългове.........
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастници, орязаха хората с отпуски ама за тях си се грижат. Как не ги е срам. Господ гледа и всеки ще си получи заслуженото.
59
0
 
16
 
! Отговори
teofil1964 преди 11 години
Когато крадеш и можеш да изнудваш.когато не даваш заплати на работниците си и може да убиваш и да изнасилваш подчинените си .Получаваш дъга ваканция за Коледа и Нова Година. Браво на нашите избранници и управляващи.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и да са на работа ефекта е нулев. Само си говорят и нищо!!! А не е нищо, освен да крадат и да си гласуват комисионни!!!
57
0
 
10
 
! Отговори
166 дни преди 11 години
166 дни да ги няма, ич не ми трябват, така и така нищо не променят, най вече финансово! Народа си гладува.
56
2
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Да го ду........е, нещастници.
55
1
 
29
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
КОЙ ГИ КРЪСТИ "НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ "? ТЕ СА СИ ЧИСТИ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ.