Кунева изчисли 17 млн. лв. бонуси, министерства отричат

„България на гражданите“ вади темата за „калинките“ в администрацията
Обновена: 21 яну 2013 20:15 | 21 яну 2013 20:13, Веселина Йорданова
33
Кунева изчисли 17 млн. лв. бонуси, министерства отричат
Десислава Атанасова даде и извънреден брифинг. Снимка: БТА

Не са раздавани бонуси, 13-та заплата или допълнително материално стимулиране, декларираха четири министерства. Информацията за това бе изнесена като анонс от Движение „България на гражданите“, които ще дадат утре пресконференция на тема "Колко "калинки" са назначени в държавната администрация при управлението на ГЕРБ ?", на която ще представят „данни за прикрито увеличение на заплатите в администрацията“. Според партията на Кунева, четири министерства са разделили 17 млн. лева бонуси.

Изпреварващо земеделското, регионалното и социалното министерство отрекоха в съобщения да са били раздавани допълнително пари. Здравният министър Десислава Атанасова пък свика извънредно медиите, за да заяви, че откакто е министър, нито един служител не е получавал бонус или допълнително материално стимулиране.

Това, което правят няколко месеца преди изборите, е абсолютна лъжа, заяви Атанасова и опроверга информацията, че от „България на гражданите“ са искали достъп до обществена информация в министерството.

Спестени средства не са раздавани, а са отишли за увеличаване на заплатите на работещите в психиатричните клиники, кръвните центрове и спешната помощ.

Министерство на земеделието и храните не е изплащало бонуси или други допълнителни възнаграждения върху заплатите на служителите през 2012 г. Разпространената в медиите информация за това не отговаря на истината, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Бонуси или други допълнителни възнаграждения не е имало и в Министерство на труда и социалната политика. Увеличени са трудовите възнаграждения на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане с до 20%, считано от 1 юли 2012 година заради изоставане спрямо други възнаграждения.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството също не е раздавало 13-та работна заплата или бонуси в края на 2012 г.  В резултат на постъпило по Закона за достъп до обществена информация питане от „България на гражданите“ на 4 декември, МРРБ е отговорило на поставени въпроси за общ брой служители, размера на средната брутна заплата в министерството и второстепенните разпоредители, най-ниското и най-високото брутно месечно възнаграждение в тях. Политическият кабинет също не е получавал 13-та работна заплата или бонуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: МЗМТСПМРРБМЗХбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Киара преди 11 години
Това е прекалено, не знам защо всички казват, че е лошо да дават бонуси. Просто трябва да се намери система, по която да се изчислява, какви да бъдат бонусите. А Кунева как е стигнала до тия числа, само тя си знае. А това е нейният начин да прави нещата, лъже!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
ilia преди 11 години
те ми се струва сън не е спала, че да ги изчисли тия неща!
27
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 11 години
И Кунева, и повечето министри, са маскари.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OU OVCA NE SE KAZVA BALGARIA NA GRAJDANI A BALGARIA E NA BOIKO BORISOV RAZBRA LI TAPA OVCA
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева,Кунева,злобата и отмъстителността винаги са лош съветник.Разбираме,че Кунева още не може да прости на Бойко Борисов,че избра Кристалина Георгиев,а не нея за български еврокомисар,но поне като иска да го напада,да си проверява информацията.Няма никакви бонуси,това са увеличенията на заплатите,които компенсират премахването на класа.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по времето на Кунева самата тя колко бонуса взе от париба, заради затваряне на реакторите в Козлодуй, за отваряне - странно защо:)))по същото време:)) - на ядрена централа "Черна вода" в Румъния и странно защо:)))с пари на Париба:))) - та Кунева колко бонуса взе? каква пенсия получава и колко пари й дават месечно, че е била еврокомисар, макар и единственият разследван за конфликт на интереси. И това цялото защото отиде в Брюксел и продаде българските интереси. Сега ми се върнала за нова да ми се представя и на бял кон да ми завзема страната пак. Айде сиктир оттука
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 милиона бонуси за една купчина народ на фона на 3 милиона за охрана на Доган са си направо нищо...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се,че взимат бонуси. Първо трябва да има за тях,после-ако остане нещо за народеца.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ем преди 11 години
Браво Деси само така! Страхотна си не им се вързвай:) ти си най най чаровната и сексапилна жена и аз просто немога да спра да ти се любувам и да се старая всячески да те имитирам и подражавам
20
0
 
0
 
! Отговори
деса поетеса преди 11 години
Деса-"светицата".
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куна - лъжкинята.
18
0
 
0
 
! Отговори
Жони преди 11 години
Кунева слушайте вие!
17
0
 
0
 
! Отговори
3goro преди 11 години
..............Кои са другите от бандата на Кунева? Вижте кой е лидер на Движение България на гражданите в Перник. Румяна Борисова се казва, била член на БКП в периода 1975-1989 г., партиен секретар и като такъв - номенклатурен кадър на ОК на БКП в Перник.............frognews.bg
16
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Повечето българи не се къпят редовно и предлагам да се обрязват за повишаване на хигиената.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ку Ку нева!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Пръмова от мултигруп преди 11 години
Кунева изчисли 17 млн. лв. печалба от заплата като еврокомисар, от външно министерство потвърждават.
13
0
 
0
 
! Отговори
герп-поръчката преди 11 години
Краси,мъжът на Деси спечели поредната апетитна обществена поръчка за 1 млн...
12
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ НИ УБИВА преди 11 години
С викове и скандирания Дайте ни парите ни, Гладни сме, Оставка, над 200 ученици и стотици възрастни излязоха пред портала на ВМЗ Сопот, за да подкрепят стачкуващите 19-ти ден работници.Децата споделиха пред БЛИЦ, че сами са се организирали. Писна ни вечер да се прибираме и да виждаме тъжните лица на родителите си, да няма какво да ядем, а сутрин мама да не ни дава дори левче за баничка, защото няма пари. Писна ни от тази България, дето все ни карат да учим и работим тук, а в същото време ние, бъдещето на страната, сме оставени на произвола и мизеруваме. Ще излизаме на протест срещу д
11
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Кунева е по опасна и от Хизбула ,като бясна *** рови и търси под вола теле ,когато да повишават заплатите на спешните центрове,социалните и на учителите даваше акъл ,ДАДОХА им сега пък за какво са ги раздали ,а бе направо си е голямо КУ КУ.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ *** НЕГРАМОТЕН ПОЖАРНИКАР И НЕГОВАТА КРАДЛИВА СЕЛСКА СВИТА ,ТЕ СРАМ НЯМАТ И НЕ ПОЗНАВАТ . НАРОДА МИЗЕРУВА ,ТЕ ГО ХРАНЯТ С АСФАЛТ И ПАВЕТА ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ БОНУС СЛЕД БОНУС СИ ВЗЕМАТ ,ПРЕМИЯ СЛЕД ПРЕМИЯ СИ ДАРЯВАТ И НОВИ КОЛИ ЗА МИЛИОНИ СЕ ГОТВЯТ ДА СИ ДОКАРАТ.