Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов

Той допусна, че документите по „Буда“ може да са фалшифицирани
7 фев 2013 12:40,
242
Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Няма човек, който да изнудва или държи в зависимост премиера Бойко Борисов, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандала „Буда“. Доказателство за това било решението на премиера да бъде разсекретено и деклафицирано досието му, от което излезе само предложение за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“.

Според Цветанов Борисов е дал отговор на всички „тези публикации и спекулации в публичното
пространство“.

Според МВР шефа оттук нататък ще има постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, може би няма такива материали, които да се намират в МВР, "но съвсем нормално и разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство чрез определени медии".

В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде "послушен".

Още по темата
При положение че имаше бивш вътрешен министър, който говореше с подробности за материалите по делото "Буда", при положение че по никакъв начин не фигурира в картона за това, че е ползвано това дело от него, това означава, че някои са се възползвали от позицията, която са заемали в държавата, за да боравят с класифицирана информация и да се подготвят, за да могат да я разпространяват или да я фабрикуват в удобна за тях позиция, каза Цветанов, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека. Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР. Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело.

Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси".

Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното
му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Според министъра всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент.

Цветанов заяви, че не е запознат с новите изтекли документи по сагата „Буда“ и няма как да ги коментира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
7
 
1
 
! Отговори
сащ преди 11 години
И фамилия Кенеди са направили милиони от трафик на алкохол през 1920те по време на сухия режим в САЩ.Това не пречи Джон Ф Кенеди да е един от великите президенти на САЩ. Такива са били времената, правиш пари от каквото можеш.
188
8
 
1
 
! Отговори
Тотю преди 11 години
Не че защитавам Боко, ама какво като е информирал МВР за групировките. Не е същото като Доган да докладва на ДС за опит за бягство зад граница на турците в Родопите. Или Агент Гоце/Първанов за колегите в университета. В интерес на България е да се смаже организираната престъпност и изгради силна държава.
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези управляващи защо поне не прочетат коментарите от народната любов за да си сверявят компаса. Да минат по един безплатен курс по компютри.
186
1
 
2
 
! Отговори
ceco преди 11 години
ma mnogo pleteni slqkani komunisti imalo tyka be hervena *** :D
185
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Наслушах се на подигравките на една жена.Как била с визуално грозна нищета и затова компенсирала с ума си,как имала мустаци.Тази жена ви благодари,но като мечката раната ще се забрави,но лошата дума никога.
184
0
 
1
 
! Отговори
една човешка мъка преди 11 години
Кой се споминва от инфарктче ,кой от куршум в главата,кой в психиатрична клиника лежи с тежка диагноза без да има за какво.Ами така е в нашата мила Родина.Важното е те да са добре,нали са силните на деня.Няма лошо,но тези хора не са чак толкова очаровани от досегашните действия на ДС.Това е практика от години в службите по сигурност.Никой няма да им върне загубеното или мъката която са изпитвали.но те пак са на върха още по-нагли и изпростяли.
183
1
 
22
 
! Отговори
МАФИЯТА И БОЙКО преди 11 години
ТИЯ ОТ ГЕРБ СА САМО ЛЪЖЦИ - ТО И ЗАПИСА НА БОЙКО БОРИСОВ И МИШО БИРАТА БЕШЕ ФАЛШИФ НО ЕВРОПЕЙСКА НЕЗАВИСИМА ЛАБОРАТОРИЯ ДОКАЗА ЧЕ Е ИСТИНСКИ И ГЕРБ ПОБЪРЗАХА ДА САМОУБИЯТ МИШО БИРАТА И ЖЕНА МУ. КАКВО СЕ Е ПРОИЗВЕЖДАЛО В ПРОВЕРЯВАНИЯ ЗАВОД НА МИШО БИРАТА И ЗАЩО БОЙКО ПОБЪРЗА ДА СПРЕ ПРОВЕРКАТА МОЖЕМ ДА ГАДАЕМ. ИЗТОЧНИЦИ ОТ ЦРУ ПРИХВАНАТИ ОТ УЙКИЛИС КАЗВАТ ЧЕ ТАМ СЕ ПРОИЗВЕЖДАЛИ АНФЕТАМИНИ!!!!!!!!! ИЗВОД: БОЙКО Е В ОСНОВАТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО!!!!!!!! МАФИЯ+ПРАВИТЕЛСТВО+АНФЕТАМИНИ+БОЙКО БОРИСОВ
182
1
 
22
 
! Отговори
КУКЛАТА БОЙКО преди 11 години
извода КОЙТО НАПРАВИХ СЛЕД КАТО ВИДЯХ АВТЕНТИЧНИТЕ И ИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ В БИВОЛА- БОЙКО Е КУКЛА НА КОНЦИ И ЗАТОВА Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ, КУКЛА ДЪРПАНА ОТ БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ, ДЪРПАНА ОТ ОЛИГАРСИТЕ, ДЪРПАНА ОТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ КОИТО СА ГО НАБЛЮДАВАЛИ И ПОДСЛУШВАЛИ, ДЪРПАНИ ОТ ЦРУ И САЩ ЗАЩОТО ЗНАЯТ МИНАЛОТО МУ ЗА АНФИТАМИНИТЕ И НАРКОТИЦИТЕ.БОЙКО Е РАЗЧЕКНАТ М/У ТЯХ И ПРОСТО ТРЯБВА ДА МУ БИЕМ ШУТА ЗАЩОТО Е ВРЕДЕН ЗА МЕН И ЗА ТЕБ ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ,ПОЛЕЗЕН Е САМО ЗА ДЪРПАЩИТЕ ГО! СРЕТЕН ИДВА
181
2
 
26
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът БОРИСОВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И БОРИСОВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИЯ,РЕВО
180
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NE *** NQMA DUMA ZA NEGO KOLKO E GNUSEN SAMO .KOI PAK E BORISOV SE PITAM NESME LI NIE NEGOVITE RABOTODATELI.MINISTAR PRECIDATEL MUTRA I NEGOVATA DQSNA RAKA U4ITEL PO FIZI4ESKO PALEN SMQH KOITO SHTE OPRAVIM LQTOTO
179
1
 
28
 
! Отговори
тити преди 11 години
ГНУСЕН *** СИ ЦЕЦКО
178
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние виждаме обратното бе Кривоглав Лъжлив Цвинокио
177
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом кучетата вият неистово значи, че ГЕРБ са на прав път!
176
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Алоууу, искам да говоря с ДалайЛама!- Какъв Далай Лама Ви гони, бегражданино, ние тук сме ДАНС!- Е, да де, кажете му, че го търсиБуда!
175
2
 
28
 
! Отговори
Ц Цървула преди 11 години
Никой не може да изнудва Борисов, САМО АЗ!!!!!!!
174
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказателство за това било решението на премиера да бъде разсекретено и деклафицирано досието му,....ЗАЩО в ДОСИЕТО ЛИПСВАТ ЛИСТИ ? Кажи ве ЦвЦв ?И що БУДА ?Да не е Свързано с някоя издънка на ТИКВАТА в БУДАПЕЩА а........... лъснахте на.рани МУТРИ и МРЪСНИ ПОЛИЦАИ
173
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Алоууу, искам да говоря с ДалайЛама!- Какъв Далай Лама Ви гони, бегражданино, ние тук сме ДАНС!- Е, да де, кажете му, че го търсиБуда!
172
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов заяви, че не е запознат с новите изтекли документи по сагата Буда и няма как да ги коментира. Е че това кога го е спирало? :)
171
1
 
31
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Тиквата е *** че още ти вярва.Нали ти го рекетираш ***.
170
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шест фалшифицирани... апартамента