Синята коалиция се възмути от мобилните оператори и ГЕРБ

Заставате на страната на монополистите, скочи Шарков
8 фев 2013 12:40,
48
Синята коалиция се възмути от мобилните оператори и ГЕРБ
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Договорите от разстояние, които сключват мобилните оператори, са рекет от разстояние, заяви от парламентарната трибуна синият депутат Ваньо Шарков.

По негови думите телекомуникационните компании използват незнанието на възрастните граждани. За нас не е ясно защо заставате на страната на тези, които лъжат възрастните хора, обърна се Шарков към депутатите от ГЕРБ.

Вчера парламентарната транспортна комисия отхвърли на първо четене законодателните предложения на сините депутати, с които се прекратява практиката за сключване на договори от разстояние. Предложението беше отхвърлено заради шестима депутати от ГЕРБ, които гласуваха „въздържал се”.

„Има много случаи, при които възрастни хора се опитват да прекратят договори и им се казва, че договорът е продължен с 3 години без тяхното знание”, разказа още Шарков.

Той призова депутатите от ГЕРБ да се коригират и да подкрепят законопроекта при обсъждането му в пленарна зала.

"Колеги от ГЕРБ,  имате време да коригирате поведението си, направете го при разглеждането в зала и подкрепете нашето предложение, за да спрем рекета над българските граждани”, заяви Шарков.

Според предложението на сините „предприятие, предоставящо електронни съобщителни услуги сключва индивидуален договор с краен потребител лично с него или с негов пълномощник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
19
 
! Отговори
блиц преди 11 години
Депутатите и дружествата са най омразните в държавата . Всичките да се хванат за ръка и да се махат колкота по бързо толкова по добре за народа
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купих си предплатена карта и оставих другата която е с договор към нагъл мобилен оператор на трупчета. Чувствам се по-добре и ще посрешна с много хумор евентуалното сключване на дистанционен договор.
25
0
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Забравяш топлофикация!!!
24
0
 
14
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Ами нали затова сте в парламента да правите ЗАКОНИ, е ама това ще е против вас защото това са ваши фирми и вие се хващате за златното правило ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ.
23
30
 
11
 
! Отговори
смяхх преди 11 години
Синята коалиция не се ли възмути от Лошото време ......и разбира се от ГЕРБ.......?!?!Народа ще избере отново ГЕРБ!! Много лошо и "за синята и за Червената коалиция и за ДПС.....
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До from UKЗащо трябва като някакви овце да приемаме всичко от запада без да мислим. Тук в БГ нещата са по-различни. Нашите родители са живяли под тоталитарен режим и са свикнали всичко да приемат за чиста монета. И точно от това се възползват операторите. А че има лобиране в нашия Парламент от тази или онази фирма е напълно сигурно. Иначе това е много добре че в Англия Камерън Диас не се хваща на лобистки интереси, това е похвално ;)
21
1
 
10
 
! Отговори
За UKното преди 11 години
Само акъл не носете от Англия, че затвориха Кремиковци и няма къде да правим отливките!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ползвал, всички на всичко около една година GSM през живота си. Пукната пара няма да видят от мен тия кожодериииииииииии. Хак да им е, Хак да им е, Хак да им е, Хак да им е, Хак да им е,
19
36
 
5
 
! Отговори
from UK преди 11 години
В Англия е точно така. По телефона ти подновяват договора. Лично аз не виждам нищо лошо в това, а и тук в Англия нямаме проста опозиция като българската, която да обвинява Камерън и партията му в лобиски интереси, само защото е така прието да действат мобилните им оператори
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-големи разбойници от gsm операторите са само разпределителните дружества! Отнемайте им лицензите и да инвестират на ... у ... !
17
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно мобилните оператори имат лоби в Парламента.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eto za kakvo se davat pari v bg za PODSLUSHVANE .ZA *** I ZA TQHNI HORA VSI4KI DRUGI KU4ETAT GI QLI .MALKO VI OSTANA MUTRI GERBESKI
15
1
 
32
 
! Отговори
сдс-ар преди 11 години
Д-Р ВАНЬО ШАРКОВ - ТОВА Е ЧОВЕКА КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА ОГЛАВИ СДС ! ТОВА Е ЧОВЕКЪТ С КАЧЕСТВА И ПОТЕНЦИАЛ, КОИТО ОТЛИЧАВАТ ГОЛЕМИЯ ПОЛИТИК ОТ ПРОВИНЦИАЛНИТЕ МИШКИ В ПАРЛАМЕНТА !
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с подписването на договор по телефона основно го правят от Виваком. Аз се махнах от тях, защото беше един непрекъснат тормоз. Постоянно звъняха по телефона да говорят с майка ми и да и обясняват какви планове имат при подписване на дву годишен договор. Значи аз не съм юрист но не мога да разбера каква сила може да има едно ок по телефона. И после ти изпращат след две седмици договора да го подпишеш след като е минал срока за отказване. Големи тарикати. Най-лошото е че възрастните се хващат.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов днес е провел бизнес среща и е договорил сделка с израелска фирма за подслушвателна техника, разкри АФЕРА от брилянтни свои чуждестранни източници. Израелците, с които тихо и потайно Цветанов е договарял, са пристигнали от Израел днес и след срещата веднага са излетели обратно. Срещата става ден след като Цветанов обяви, че зад атентата в Сарафово стои Хидбула. Други представители на израелски фирми пък са настанени в хотел Шератон и също предлагат спец-подслушвателна техника.Освен подслушвателната техника Цветанов е пазарил и други неща, за к
12
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА НИЩО ШАРКОВ ,ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ НЕ ИМ ОСТАНА МНОГО ВРЕМЕ ,КАКТО ТЕСЕ ГРИЖАТ ЗА НАРОДАСИ ТАКА ИНАРОДА ЩЕСЕ ПОГРИЖИ ЗА ТЯХ
11
1
 
1
 
! Отговори
PTC saitove преди 11 години
aabbc.wordpress com PTC saitove - pay to click $0.01 na klik
10
3
 
27
 
! Отговори
Обосновано предполож преди 11 години
Обосновано предположениеМутрата е зависим от мафията на мобилните оператори и е инструктирал 6 човека да се въздържат
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tapoto kop*ele Dqnkov koi znae kolko kinti e vzel ot mobilnite operatori za kasovite aparati .mrasni uzrodi .gerb ne sa hora trqbva da gi mahnem vazmojno nai barzo ot bg politika.za 4 god nishto ne napraviha za naroda a samo go skubqt zaedno s monopolistite malko im bqha parite koito vzimat ot nas mobilnite operatori a mi i karti za kasovite aparati *** MRASNI GERBESKI .VSI4KI CENI POLUDQHA TOK.VODA ,HRANA GORIVA.SAMO ZAPLATITE SA AFRIKANSKI GADNI MUTRI SHTE SI PONESETE VSI4KO VARHU GARBA
8
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да седне цялата опозиция на масата, да се коалират и да вкарат тази гнусотия която ни "управлява" в затвора!