Еврокомунисти прогнозират алтернатива на капитализма в България

Партиите на прехода вече са нежелани, посочва "Европейската левица"
25 фев 2013 17:25, Елка Василева
53
Еврокомунисти прогнозират алтернатива на капитализма в България
Сега има повод за политическа промяна в страната, посочват европейските комунисти. Снимка: БТА

Обстановката в България създава възможност страната да стане демократична, мирна, екологична и обществено справедлива, с установяването на обществено-икономически и политически модел, алтернативен на капитализма. Това се посочва в изявление на партията "Европейска левица", предаде БТА.

Партията, която е част от най-малобройната група в Европейския парламент с 34 евродепутати и е съставена основно от комунистически формирования, оповести днес своята позиция за събитията в България.

Разглеждаме събитията в България като надежда, след като масовото движение за правото на енергия и за национализация на енергийния сектор доведоха до падането на неолибералното правителство, се посочва в текста.

Сега има повод за политическа промяна в страната, партиите на прехода вече са нежелани, допълват от политическата организация.

Европейската левица е част от конфедеративната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица в Европейския парламент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
До АнонименБЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА!НИЕ НЕ СМЕ МИШЛЕТА!БЕЗПЛАТНОТО КОЙ ЩЕ ГО ПЛАЩА? А!ИСКАТЕ ДА ВЛЕЗЕМ В КАПАНА! А!ТОЗИ ПЪТ ВИЕ ВЛЯЗОХТЕ ВЪТРЕ!ЛОВНИЯ СЕЗОН Е ОТКРИТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА ВАС!/обявиха го по телевизията- ВРЪЩАМ ВЛАСТА НА НАРОДА/
26
1
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
А ИСКАМЕ ТОЛКОВА МАЛКО- достъпни цени на комуналните услуги,- силна регулация от държавата, която ограничава алчността и монополите,- подкрепа за малкия и среден бизнес,- преструктуриране разходите на държавата, - автентична и ефективна демокрация.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба"си *** дето са се навъдили. Ти му пожелаваш държава при която да е безплатно образованието, здравеопазването и т.н. , което една държава с развита икономика може да го направи, той напира да живее в гето в пълна мизерия с неясната надежда някой ден да стане милионер или цар. Обаче да бъде капиталист. Криворазбраната цивилизация отвсякъде. Неграмотна, невежа, безпросветна работа.
24
5
 
1
 
! Отговори
LUMPEN преди 11 години
До ЧОВЕКi``AZ`KULTURNO`6TE`TI`GO`KAJA.pOZDRAVI`NA`MAIKATI.....SAMO`BB.DOLU`BSP
23
3
 
2
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
До АнонименБЛАГОДАРЯ ЗА ОБРАЩЕНИЕТО!СЕГА; ЧЕТИ БАВНО И ВНИМАТЕЛНО.МОГАТ ДА НАЦИОНАЛИЗИРАТ АНГЛИЯ ГЕРМАНИЯ И ДР. ЗАЩОТО СА НАЦИИ/справка- нации се оформят след разпадането на римската империя/НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ НАЦИЯ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО СТАР Н А Р О Д. С МНОГО ВЕКОВНА ДЪРЖАВА.ЗАТОВА ЩЕ О Д Ъ Р Ж А В Я В А М Е.МАЛКО Е ТРУДНО ДА ГО РАЗБЕРЕШ, МОЖЕ БИ?БЛАГОДАРЯ!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ ТУК НАТАТЪК, НЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, А НАРОДЪТ ЩЕ УПРАВЛЯВА. ЩОМ 23Г. ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ, ЗНАЧИ НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА!!!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е на социалните държави. Време е държавата да работи за народа като народа работи за държавата. Време е за масово образование на всички възрасти. При всякакви други решения си оставаме една европейска бананова република. Думичката "капитализъм" е заместена с "демокрация" които означават едно и също - задължително съществуване на огромен брой бедни мизерни хора. Обаче засега се разбира, че много хора искат да са бедни и мизерни без да го осъзнават.
20
0
 
0
 
! Отговори
Grozdanov преди 11 години
balgarite , kakto i drugite narodi, nyakoi pat sa propuskali ot parvia pat...ama ot vtoria pat sa spechelvali...i sega ste e taka!
19
3
 
7
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 11 години
До ДОЛУ ББ-САМО БСП- МНОГО ЗДРАВЕ НА *** ТАКА КУЛТУРНО ЩЕ ТИ ГО КАЖА!
18
5
 
18
 
! Отговори
мишо преди 11 години
Моделът на Северна Корея е на ход. Имате право на 18 прически и , когато вожда- Станишев или доган са болни , сте длъжни да плачете, иначе ви чака наказание ,сериозно наказание.
17
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
кой ще гласува доверие на СЕР-ГЕЙ и рязаната карабина ало опомнете се.
16
3
 
7
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
ОТНОСНО ПРОГНОЗИТЕ В ЗАГЛАВИЕТО;НА КОНГРЕС НА БКП ТЕЗИ *** СЪЩО ПРОГНОЗИРАХА ЧЕ; КОМУНИЗМА ЩЕ НАСТЪПИ В 1975 година.ДА СИ ПРОЧИТЪТ ПЪРВАТА ПРОГНОЗА.И НАЙ ЛОШОТО Е ,ЧЕ СИ ВЯРВАТ!УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ШИЗОФРЕНИЯ.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MOJE , MOJE AKO IZBORITE SA PROVEJDAT V LDNICATA V KARLUKOVO . PA SIGUREN SAM 4E DORI I TAM NQMA DA MOGAT DA FANAT POVE4E OT 52 %
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега я втасахме ! Пак ще има "възрожденски процес"...този път ще прекръстваме БСПто на БКП !
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДУЛО МАЙМУНЯК И англичаните и французите ли са ***?????????????
12
0
 
7
 
! Отговори
God преди 11 години
Ако при "одържавяването" се изкупуват обратно приватизирани предприятия, това не е национализация. При последната всичко става държавно насилствено по силата на закон. Между другото държавата вече има прецедент - първо приватизира "Информационни технологии" АД, а след това си го купи обратно като разбра, че й трябва. Само не виждам откъде ще вземем пари да си откупим ЕРП-та и каква ще е ползата. Колкото сега контролирате държавните НЕК и АЕЦ-Козлодуй толкова ще контролирате и държавни ЕРП-та.
11
5
 
12
 
! Отговори
свлПанакудий преди 11 години
До Анонимен Борисов продаде 1/3 от ЕРП-тата на безценица,а пък се народът ще ги плани на петорна цена!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен СЪЩО КАТО ТЕБЕ
9
8
 
6
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
САМО ДА УТОЧНЯ ПАК;НАЦИОНАЛИЗИРАХА -КОМУНИСТИ ***, /комунист родина няма,той е интернационалист/НИЕ ЩЕ ОДЪРЖАВИМ!пп КАК ДА ИМ ГО ОБЯСНИМ НА БЕТОННИТЕ ГЛАВИ ,ЧЕ ИМА РАЗЛИКА.
8
1
 
7
 
! Отговори
ДАРИНА преди 11 години
До ДОЛУ ББ-САМО БСП:АБЕ ВИЕ ПРОВОКАТОР ЛИ СТЕ?С ТОЯ ТОН,ЗАКАНИ И ПОСОЧЕНИТЕ ИМЕНА ПРАВИТЕ ЛОША УСЛУГА НА БСП-ТОВА ЛИ Е ЦЕЛТА ВИ ИЛИ Е ОТ ПРОСТОТИЯ???