Еврокомунисти прогнозират алтернатива на капитализма в България

Партиите на прехода вече са нежелани, посочва "Европейската левица"
25 фев 2013 17:25, Елка Василева
53
Еврокомунисти прогнозират алтернатива на капитализма в България
Сега има повод за политическа промяна в страната, посочват европейските комунисти. Снимка: БТА

Обстановката в България създава възможност страната да стане демократична, мирна, екологична и обществено справедлива, с установяването на обществено-икономически и политически модел, алтернативен на капитализма. Това се посочва в изявление на партията "Европейска левица", предаде БТА.

Партията, която е част от най-малобройната група в Европейския парламент с 34 евродепутати и е съставена основно от комунистически формирования, оповести днес своята позиция за събитията в България.

Разглеждаме събитията в България като надежда, след като масовото движение за правото на енергия и за национализация на енергийния сектор доведоха до падането на неолибералното правителство, се посочва в текста.

Сега има повод за политическа промяна в страната, партиите на прехода вече са нежелани, допълват от политическата организация.

Европейската левица е част от конфедеративната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица в Европейския парламент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
trakiika преди 11 години
До ДОЛУ ББ-САМО xixixi xiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко продаде държавните дялове в ЕРПтата, а къде отидоха паричките? Облекчи монопола им. Сега дава заявка да управлява отново след избори. Най-лошата икономическа политика водена до сега .
5
4
 
13
 
! Отговори
Ураа преди 11 години
Ураа комунизма се връща и богаташите отиват в затвора до един!
4
2
 
7
 
! Отговори
trakiika преди 11 години
До Анонимен 6te uspeem 6te vidite silni sme DA GIVEE NOVA BALGARIA NA NARODA
3
27
 
16
 
! Отговори
ДОЛУ ББ-САМО БСП преди 11 години
Ако не гласувате за БСП вие ще бъдете най-големите нещастници и няма да използвате шанса си за да бъдете МНОГО ДОБРЕ И С ПАРИ. Само след 2 месеца нашият Алексей Петров ще бъде пуснат от затвор, заедно с уж наречените НАГЛИ и КИЛЪРИ, а верните Братя Галеви ще се върнат победоносно на бял кон и тогава на всички вас, дето не сте гласували за БСП, а сте поддържали ГЕРБ ще ви се види тясна майка България.Искам ви всички строени на предстоящите избори с бюлетина за БСП ...
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква национализация, какви 5 лева. Просто трябва държавата да си изкупи обратно от ЕРПтата дела и да максимализира контрола над тях. Другото е просто тъпня.
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре би било, но няма да ни стигнат силите...