Продължават да унищожават документи в МФ и МВР

Петков алармира, че днес му звънели служители на ведомствата
25 фев 2013 17:40,
174
Продължават да унищожават документи в МФ и МВР
Румен Петков. Снимка: архив Булфото

И тази сутрин ми звъняха работещи в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, че се унищожават купища от документация, заяви депутатът от БСП Румен Петков.

Миналата седмица, след като правителството подаде оставка, се появи информация, че финансовото ведомство изхвърля огромно количество документи. От МФ отрекоха, че са изхвърляли документация.

По думите на Петков, който е бивш вътрешен министър, никой не може да каже какво е финансовото състояние на страната в момента. Народният представител отправи доста тежки критики към правителството в оставка. Според депутата  последните три години у нас се характеризирали с унижение на държавността, на политическите партии и на парламентаризма.

Петков припомни, че министър-председателят в оставка Бойко Борисов не е присъствал на вотовете на недоверие и на дискусиите за бюджета. Левицата често е отправяла упреци към Борисов, че почти не идва в Народното събрание. БСП не веднъж са изразявали тезата, че това руши държавността.

Според Петков отношението на премиера в оставка е създало усещане в обществото за непотребност и вредност на институциите, на политическите партии и на демокрацията. Когато днес улицата казва "вън на политическите партии", това е естествено продължение на политиката на ГЕРБ, допълни той, цитиран от БТА.

Според него "фразеологията на премиера "Аз дадох на пенсионерите", "Аз дадох на спорта" е довела до омраза към демокрацията и е нанесла удар върху институционализма. Депутатът смята, че единственото хубаво нещо в сегашната обстановка е, че ще има ново правителство.

Според Петков цялата отговорност се пада на президента, който по най-бърз начин трябва да сформира силно служебно правителство, което да гарантира свободни и демократични избори, и един от приоритетите му трябва да бъде "преглед на системите, особено финансовата и тази на сигурността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Тоя като го гледам нещо много се е уплашил,усеща,че скоро може да отиде в затвора!
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бегом към шадравана!
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
qwer ти си дзвер бе!
142
0
 
5
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Тоя опиканият да каже как изнесоха от мавзолеят 25 тона злато и той командваше кражбата. Комундурите са майстори на манипулацията и диверсиите, на комундурите трябва да им се затвори устата веднъж завинаги и тов астава само с куршум. Те са зло, те са чума, те са злокачествен тумор, лечението само едно: РАЗСТРЕЛ.
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно, тези мутрагени обезумели от страх сега да заличават абсолютно всичко! И как няма да ги е страх като толкова нагло и брутално се държаха към всички различни от ГРОБ! А по сегашното неадекватно държание на "всенародния любимец- Баш Баканина" мога да заключа че "лудия с картечницата" нищо не струва пред "обезумялата от страх МУТРА". БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
140
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Мисля, че ако се приеме искането на протестиращите за максимум 2 мандата в парламента трябва да се настоява да влезе в сила със стара дата, т.е. всички които до момента вече са били 2 мандата там - вън. Не си представям още 8 години да ги гледам в публичното пространство тези *** от БСП, ДПС и подобни мафиотски структури.
139
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Наглец, я млък! Защо с мишока Станишев, Р.Овч. и компания не излезете пред протестиращите, за да се срещнете с народната любов? Защо не се даде достатъчно гласност, не се обърна достатъчно внимание на отговора на мръсника Станишев на един от лидерите на протестите когато му каза, че сега трябва нещо да напратят за нас народа, да работи народното събрание, мръсньото каза неможе, *** ...
138
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
AMA TI MNOGO ZNAE6 BEEE......KAKVO IZVADI OT MVR TA NE SE RAZBRA A SEDA GI UNO6TOJAVALI .KAKVO A TIKVOGROZNA.ILI SAMO PYSKATE FITILI DA SATABILIZIRATE DARJAVATA AAAAAAA>NEMA DA STANE .NOMERA VI E IZTAEKAN..AI DOIDE KOMUNIST V TALPATA E MARTAV.
137
2
 
9
 
! Отговори
Политкомисар преди 11 години
С всяко появяване в публичното пространство на Р. Петков, Р. Овч. Корнелия, Мая, Кутев, Станишев, Курумбашев шансовете на БСП за мнозинство в бъзещият паламент намаляват.
136
1
 
9
 
! Отговори
Doicho Velev преди 11 години
Питайте ген.Румен Ралчев - горд тамплиер,защо Румен Петков не е в затвора а ходи още по улиците?И защо - виж случея Акрам!Но пак мина давност,затова е още жив.Съдебната система е тяхна,а не нещо друго.Затова няма справедливост.Дано,Цацаров свърши това за което го избраха.
135
8
 
16
 
! Отговори
Kakata преди 11 години
Изглежда доста махмурлия. Дайте му да пийне хапче, че да се оправи. Кацнал бръмбар на трънка и започнал да......във фонтана.
134
7
 
9
 
! Отговори
дядо преди 11 години
бе не беше ли тоя,дето пусна малкия маргин и братя галеви да избягат по време на мандата на Боко Кратуня,тоя е виновен знех си аз,в никакъв случая цървула Цветанов и Буда не са виновни!
133
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрий се бе, ***. защо точно на тебе звъннаха? Да не стане като пиратките и бомбичките на Кутев? Лъжец мръсен.Крадец. Иска да нагнетява напрежение. Комунистите от точно това имат нужда.Не се напъвай лъжецо, няма да ви дадем властта.Стягай се за затвора.
132
9
 
19
 
! Отговори
marinkiss преди 11 години
Абе стига лъга, бе, *** плевенски! Стоиш срещу народа, гледаш го в очите и лъжеш като дърт плевенски ***! Малко срам имай поне! Всеки нормално мислещ човек е наясно, че всички документи се завеждат в деловодство и не могат да бъдат изхвърлени. Това да не са стари автобусни билетчета!? Звъняли му били и изхвърляли... *** безчовечния наглец е тоя. Да всява смут и напрежение само това му е долната манипулаторска цел!
131
1
 
15
 
! Отговори
хм преди 11 години
стига с това, някой си казал еди кво си! казва се, Иван Иванов каза че изхвърлят документи...! всичко друго са клюкарски плямпаници!!!
130
8
 
29
 
! Отговори
Подлога на Галеви преди 11 години
Този пак се е напил до безпаметност и е спал на течение ;))
129
7
 
12
 
! Отговори
kiro преди 11 години
тоя пак за мвр си мечтае, толкова са *** и криминални, потомци на криминални типове
128
0
 
0
 
! Отговори
ННН преди 11 години
snaiper-bg.net/2010/11/rumen-petkov-andrei-lukanov-iztochvane-bahki-prestaplenia-ubiistva/
127
5
 
14
 
! Отговори
АНТИМВР-ДС преди 11 години
ЗА КОИ БРАТЯ ГАЛЕВИ СТАВАШЕ ДУМА ЗА ТЕЗИ КОИТО ПЛАТИХА НА ЦВЪЦКО ДА ГИ "ИЗПУСНЕ ЗА ЖИВОТОСПАСИЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ" В ЧУЖБИНА ЛИ КАЗВАТ, ЧЕ ПЛАСТИЧНИТЕ ХИРУРЗИ СА НАПРАВИЛИ ЧУДЕСА С ТЯХ КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ ВСЕ ***
126
5
 
8
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Е нека си изхвърлят. После как обаче ще доказват натрупаните си финансии, като им резнем възможността да излизат от страната ?!Всички ще минат през ситото ... да бяха чели книги, да знаят, че и други хора са чели. Щото с тия номерца, мога само да кажа : Там където отивате, Ние от там идваме !