Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби

Това е в интерес на националната сигурност, смята Ремзи Осман
16 мар 2013 16:46, Петя Славова
388
Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби
Малцинствата да са представени в държавните институции, иска Ремзи Осман. Снимка: Булфото

В интерес на националната сигурност е малцинствата да припознаят свои представители не само в Народното събрание, но и във всички държавни служби, в полицията, в съда и в специалните служби. Това заяви досегашният депутат от ДПС Ремзи Осман на организирания днес в доспатското село Барутин възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

"Възродителният процес" ще остане сред непочтените страници в съвременната българска история, заяви народният представител в 41-то НС Алиосман Имамов, пише БТА. Той каза, че главната тежест на кризата са понесли малцинствата.

"За да бъдеш свободен днес, трябва да имаш работа, не е достатъчно само правото да избираш религията и името си", каза Имамов. Според него истинският патриот в България е онзи, който успее да обедини нацията и да изведе страната от кризата.

Ораторите на митинга поставиха за пореден път въпроса, че събитията от "възродителния процес" трябва да бъдат включени в учебниците по история.

"Преди 40 г. автоматите на режима не ни уплашиха, преди 23 г. и танковете не успяха да ни спрат по пътя към демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ, организационен секретар на ЦОБ на ДПС.

На възпоменателния митинг в родопското село присъства и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Митингът в Барутин се провежда всяка година през март, почитайки жертвите на насилствената смяна на имената в района през пролетта на 1972 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
ХА ХА ХА ХА,чувате ли се бе писачи на небивалици????? *** във власта..Неможещи да пишат и четат,научени само да крадат и карат на помоши.Не гледате ли новини и невиждате ли цивилизованите държави как се справят с тая ***.Сърдят се,че се отнасят към тях като с хора трета ръка,а не се вземат в сами в ръце и да се образоват,за да имат претенции за равноправие в дадената държава.Скражби няма да стане.*** Е НАШАТА ДЪРЖАВА.Това е истината,стига сме драскали само.
354
3
 
5
 
! Отговори
mango преди 11 години
Аз пък искам малцинствата да са държавни служители,а българите - да вземат малко да поработят, не само да чакат на готово.
353
1
 
4
 
! Отговори
do 310 преди 11 години
Edin( ili10 ) e iskal a 1 000 000 ne sa iskali i kakvo ot tova ? Nyama takiva uчebniци.
352
2
 
5
 
! Отговори
mahalata do sten преди 11 години
Sten, ela v getoto da te napravim priviligirovan.
351
2
 
6
 
! Отговори
8989 преди 11 години
до СТИГА ЦИГАНИЗАЗИЯ Нe ce ***...
350
5
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
Не си от малцинство.Тъй ти се иска да е.Глупава българка.
349
0
 
4
 
! Отговори
до sten преди 11 години
Да ти имам превилегиите!Пфу..пфу...
348
4
 
2
 
! Отговори
69 преди 11 години
Представителка съм на т.нар. малцинство но категорично не съм съгласна с подобни практики. По т. нар. квотен принцип в администрациите се назначаваха маса неграмотници, на които всички ние берем плодовете.
347
2
 
7
 
! Отговори
Бг преди 11 години
В България умен българин не остана.Гладни,голи и боси,не им работи главата!
346
3
 
8
 
! Отговори
sten преди 11 години
Стига комунизъм.Стига превилегии по незнайни правила и поводи.Демокрацията изисква от всеки да уважава законите и обществото.
345
6
 
4
 
! Отговори
Линкълн предлага преди 11 години
Предлагам малцинствата да бъдат освободени от данъци, докато изучаването на майчин език не влезе в учебните програми на училищата в България с закон.
344
2
 
5
 
! Отговори
Хубаво предложение преди 11 години
Значи *** ще се махнат. Махаме 98% *** и слагаме 20% ***. На печалба сме.!
343
4
 
11
 
! Отговори
Линкълн съветва: преди 11 години
Като толкова искат свобода, направете им по един резерват на тия турци и да им дадем възможност вътре в него да се самоуправляват, така ще имате Съединени български щати и ще сте демократична странаНие сме дали права на ***, защото сме ги довели да строят Америка навремето, а вашите турци и *** открай време живеят и искат още да живеят на гърба на българите. Искат само привилегии без да създават нищо. Затова - отделете ги в резервати и не ги пускайте вън да крадат вашия труд
342
2
 
6
 
! Отговори
Да бе, да! преди 11 години
и едно министерство за китайчетата от пазара в Илиянци да има , и още едно - за китайчетата от китайските ресторанти , още едно за дюнерджиите така всички ще командват, а българите - да плащат режийните на тия малцинства, щото иначе някой *** от страсбург може да каже , че сме расистка държаваСтига с тия платени статии, беНали дори да няма привилегии за некадърните малцинствени групи, най-голямата глоба от ЕС е 10 бонаЩе уплашите някогоДа бе!
341
4
 
12
 
! Отговори
60 години стигат!!! преди 11 години
стига с тия привилегиивсеки , който е живял преди 10-ти ноември знае, че турци и *** влизаха да следват по така наречената буква "ж" - според която можеше да имаш тройка и да влезеш в най-престижния университет, докато другите не влизаха там , защото не им стигаха няколко стотни за шестица.Тая буква"ж" беше - да си малцинство - жител на Кърджали например.От тия "пишман"-учени излязоха днешните депесари и други борци за привилегии.Защото какво им е на малцинствата сега?
340
2
 
10
 
! Отговори
дядо Колю преди 11 години
Големи борци за права и свободи сте амужоолар.А как ще наречете избиването ,прогонването , изнасилванията и ограбването на българското населениепрез 1912г.?
339
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малцинствата и сега ни управляват - турски, еврейски, арменскикакъв е соломон паси, какви са членовете на комисията за защита от дискриминация, които изопачиха българската история и литературата ни?смятаме, че тия малцинства трябва да си налягат вече парцалите, щото тоя етнически мир ни излиза много солено. вече всички съседи си точат лигите за български териториистига бе, не сте малцинства, а турски шпионивсички загряха номера
338
1
 
5
 
! Отговори
DO GUSHTERITE преди 11 години
REMZI OSMAN NAI TUPOTO SASHTESTVO V DUPESE.DUPESE SILATA NA KRADTZITE.
337
3
 
4
 
! Отговори
jika.tenkov преди 11 години
От татово време България страда 23г.без ръководител,това е истината ми се струва на мен братя Български народе.....
336
0
 
1
 
! Отговори
художника преди 11 години
Мите, правилно си ми проследил мисълта, а това за Станишката беше само закачка, нали и в Китай си е комунизъм, та белким понаучи нещо от тях :-)