Полк. Райков: Атентатът срещу Доган можеше да се избегне

"Октай Енимехмедов беше изплашен като животно"
Обновена: 6 апр 2013 15:54 | 6 апр 2013 15:50, Елка Василева
46
Полк. Райков: Атентатът срещу Доган можеше да се избегне
Георги Райков. Снимка: Булфото

Уволненият от НСО след нападението срещу Ахмед Доган през януари полковник Георги Райков заяви, че преди конференцията е искал засилена охрана, но ръководството на НСО не се е съобразило с това.

„Поисках засилени мерки за сигурност на конференцията, след като си направих анализ и изводи от атентата в Бургас”, заяви полк. Райков по Нова ТВ.

Той е убеден, че инцидентът е можело да бъде предотвратен.

„Ако ми беше позволено да извърша организацията на събитието по начина, по който предварително бях заявил пред ръководството, щеше да бъде предотвратен инцидентът, защото нямаше да има оръжие в залата”, смята полк. Райков.

Още по темата

Полковникът обясни, че колегите му не са стреляли срещу нападателя, защото в такава ситуация не се стреля. "Задължение на охраната е да се запази жив атентатора, за да продължи разследването и да се установят подбудите за действията му", обясни Райков.

Той каза, че усетил нападателя Октай Енимехмедов като "здрав физически човек, но много изплашен". "Беше изплашен като животно", каза Георги Райков.

След като в Административния съд в София започна делото срещу уволнението на полковник Георги Райков, адвокатът му Емануил Йорданов коментира, че ще е добре президентът да се запознае с документите.

 „За президента ще бъде много хубаво да вземе всички документи, свързани със случая, и да ги прегледа, след което въпросът за оставките в НСО няма да стои”, заяви Емануил Йорданов. 

„За мен е важен въпросът кой е трябвало да нарисува схемата за охраната на конференцията на ДПС. И той да бъде изправен пред съда”, заяви Йорданов.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Георги Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
р преди 11 години
Мръсни ***, надупващи се на прокажената ДПС, всички карате западни коли, децата ви учат на запад, ходите на почивки на запад, завиждате на живота им, а сте седнали да подържате идеологията на една 100 годишна илюзия разбила живота на няколко милиона хора и просперитета на една цяла държава. Трябва да си мазохист за да подържаш тази смешна партия със смешни и нагли мишоци за ръководители. Всички на съд и да върнат откраднатото в троен размер. А самозваното мадридско старче Симеончо мамин на линч и публично отнемане на девственоста. Затвор за всички гробокопачи на Р България. Да не забравя
22
3
 
7
 
! Отговори
Х преди 11 години
ОКТАЙ БЕШЕ ИЗПЛАШЕН,А ДОГАН СИГОРНО БЕШЕ МНОГО СМЕЛ, ТА ТОЙ СИГУРНО ПОЖЪЛТИ ГАЩИТЕ.
21
2
 
3
 
! Отговори
ми преди 11 години
Човек с достойнство в никакъв случай не трябваше да гостува там, още повече с адвоката си - прилича на театър!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ама ти ще го отнесеш! Някой трябва да е виновен, полковник! Искаш или не искаш, играеш ролята на бушон. Че и бой отнесе! Но за ония, дето ви ритаха с Октай и всички ги видяхме последици няма да има. Та ... под чие робство сме в момента?
19
0
 
14
 
! Отговори
faust преди 11 години
ееххх колко неща можеха да се избегнат у нашенско.....даже можехме май да избегнем и тези 20 и кусур годинки унищожение на всичко и всички що е българско...........само че сме всичките пу.ки, и когато трябваше да има разстреляни разни управляващи ни само викахме...даже и румънчетата са далеч пред нас
18
0
 
8
 
! Отговори
FBI преди 11 години
то и Възродителен Процес се случи ама никой не искаше да го избегне , просто трябваше да се случи , а виновните живяха като Олигарси в България , със сигурност има още живи участвали в Проекта
17
6
 
8
 
! Отговори
Пулковник преди 11 години
Моа да си пулковник ама Тиквата е гинирал с гулем гинитал
16
5
 
2
 
! Отговори
Схемътъ преди 11 години
Схемътъ е от еднъ Тиквъ
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЛКОВНИК ,ПОЛКОВНИК....ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ КУХА ЛЕЙКА---КОЙТЕ НАЗНАЧИ ТАМ И КАК СИ СТАНАЛ НА ТЕЗИ ГОДИНИ..ПОЛКОВНИК....
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бушон!
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган защо ли след 10 ноември никой не смее да го пипне?Вижте "Турски терористични актове в България 1984-1987"-гара Буново ,гара Пловдив,летище Варна,хотели в Сливен,Златни пясъци,палеж на гори,взривяване на електропроводи,отрови в шахтата за питейна вода и др.За подривна дейност Доган и Касим са тикнати в затвора.Освободени от Жельо.Тогава на помощ са извикали следователи о бившето ГДР ,грешки е нямало,основателно са били тикнати в затвора.Вместо да са наказани,те заемат високи постове.
12
3
 
2
 
! Отговори
офца преди 11 години
Полковника преддлага засилена сигурност; шефа не одобрява. Окиядосан, че Сокола е смачкал *** влиза като партизан, размахвайки патлака; провиква се: ако гръмна; печели ццял народ; ако губя; щще я духате вие! след което стреля в абажура, с образа на Сокола, струващ колкото бюджета. Разгневенни от този акт депесарите натупват Октай преди НСО да успее да го отърве от лютите борци за права и свободи. След което полковника е уволнен. Тук вече въпроса е: защо? Е, сега е безработен; но защо?
11
1
 
3
 
! Отговори
офца преди 11 години
За проверка за оръжие днес не се иска да се разсъбличат хора; има портативвни скенери с фиксирани матрични алгоритми; настройваш му параметрите и по габарити, вид материали,...достатъчно е 1 човек на входа да ппроверява. Възможно е Оки да е получил нарочно блокиралото чифте и вътре от някого? полковника не еец искалл нищо свръхвъзможно. Не виждам според описаното тук причина за уво 2013. Но зависи от всички подробности в случая; ако си направил комплимент на гаджето на шефа си, не се чуди!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО FBI за организаторите незнам , но за изпълнението разбира се , 4е има живи заради *** комунисти и фесове 13 месеца отпуска не видях като войник !
9
7
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Можело, ако бяха засилили охраната, ако бяха сложили скенери, ако бяха сложили снайперисти, ако имаше незнамквоси. ***! Не може заради разни ***, като този и като обекта на охрана да спира живота в държавата. Ако просто си бяха отваряли очите "на четири" всичко щеше да бъде ОК. Сега всички други са му виновни.
8
8
 
9
 
! Отговори
saki преди 11 години
Сега ще стане началник на сигурността в някоя от банките , заводите или направо началник по сигурността в холдинг Варна-*** или холдинг Братя Диневи. Не го мислете. За такива като него винаги има работа и то високо платена.
7
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това е,направиха от мухата слон!Какъв атентат само!
6
8
 
7
 
! Отговори
Сапьора преди 11 години
До анонимен 2:И твоята майка също гербери да я обслужат белким изкарат някое по умно *** от тебе,,,извинявайте *** че го сравних с вас
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къв атентат?????? с газов пистолет без пълнител.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Постановка,както евреите си спретнаха атентата на летището,за да стегнат редиците!