Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла

Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер
Обновена: 15 апр 2013 11:32 | 12 апр 2013 21:02,
1260
Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.

Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
781
9
 
39
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 години
БОРИСОВ СКРИЙ СЕ НЕКЪДЕ БЕ ТИКВО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ ИСКАШ ДА КРАДЕШ !!! ДОЛУ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
780
0
 
13
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....адиос грингоси...!
779
0
 
18
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТИЯ ИЗБОРИ ШЕ СА ШКЕМБЕ ЦОРБАСЪ С КИЛО ЧЕСАН...!
778
16
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Анонимен 964Да, докато Станишев не се махне от България, тук хората все ще са под погледа на "разведките" и ще бъдат държани в страх.
777
14
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Борисов : Станишев иска да е тексаски кукловод, Орешарски да му е надуваема кукла.
776
1
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЛАКОМ ПЕНЗИОНЕР Е ЗАДЪРЖАН СЪ СКЪП ГРИЛ БАРБЕКИУ НА ЦЕНТРАЛНА УЛИЦА И ПИТАЛ ЗА ТОЧНИЯ АДРЕЗ НА БОРИСОФ...!
775
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...РЕ РЕ РЕДАКЦИА ....МЕКЪ РЕДАКТИРАН ВАРЯНТ НА ГРУБАТА ПОСТЪПКА НА ЦВЪТАНОФ:....НАИ ВЕРНИЯ МУ ПРЯТЕЛ ЦЪЦКО ПРАИ ФИЗКУЛТУРА У МОМЕНТА С ЛИЛЕТО БУТОНКАТА У НЕГОВАТА СПАЛНЯ...!
774
12
 
2
 
! Отговори
Моника преди 11 години
Станишев е слаб и за кукловод. Не знаете ли, че аз го водя. Сега нарочно му казвам да прави глупости, за да бъде сред 12,05 с децата в къщи.
773
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига вече бе пак Станишев е виновен писна ми от тая пожарна няма ли кой да го гръмне заедно с цецо
772
0
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БРЕКИНГ НУУУЗЗ...!....НАИ ВЕРНИЯ МУ ПРЯТЕЛ ЦЪЦКО СПИ У МОМЕНТА С ЛИЛЕТО БУТОНКАТА У НЕГОВАТА СПАЛНЯ...!
771
0
 
19
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... МИСТЕР БОРИСОФ ГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ И ОТЛИТАТЕ ЗА АФРИКА...ТАМ ВИ ЧАКАТ...!...ЕДНО ПЛЕМЕ Е РЕШИЛО ДА АСФАЛТИРА ДВАИСЕ УЛИЦИ...!
770
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю пенсионер добре си ги изредил ама айде малко да кажеш и за другаря Бойко на Живков охранителя шо забравяш а?
769
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лакоми пенсионери.Ще изядат даже и ГЕРБ.
768
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла "А пък аз искам да съм ТИКВА! "Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер"НАГЛА ТИКВЕНСКА МУТРА!!!
767
3
 
21
 
! Отговори
Кандидат политик преди 11 години
Никога повече БУДА на власт.Искам честни, умни и интелегентни политици.Простаците, дебелаците, неграмотните вън от управлението.
766
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наглата тиква отново подхвана с неговите глупости....Нека минат изборите и дано да не спечели, та да се отървем от простотиите му
765
2
 
19
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
Еее сега вече действително пенсионерите ще бъдат виновни ,че не е спечелил изборите
764
4
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Колеги пенсионери на 12.05.2013,всички заедно за един, ден да изчистим България от един ***.
763
0
 
10
 
! Отговори
ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА преди 11 години
Работещите плащат осигуровки, които отиват в държавата. Държавата с тези пари изплаща пенсии. Пенсиите на сегашните работещи ще бъдат изплащани от техните деца ако са достатъчно. Е да, ама не са! Не разширяваме басейна с нещастниците. Демографската криза ни удари- все повече пенсионери, все по-малко работещи. Безработица, липса на вноски, няма пари за пенсии. Това е положението.
762
1
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НА БАЦЕ МУ МУШНАЛИ ЕДИН ШПРИЦ 200 МИЛИЛИТРА ДА Е У КОНДИЦИЯ И ДА ПАЗИ ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДИМСТВО И РАВНОВЕСИЕ ИНАЧЕ ЗАЛИТАЛ И ПАДАЛ...!...БАЦКО ИМАЛ ЦЕЛА ТЕНЖЕРА ЦОРБАСЪ ОТ КОРЕНИ ОТ ТИБЕТ ЗА ДА УСКОРЯВА МИСЪЛТА КАТО ФЕРАРИ...!