Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла

Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер
Обновена: 15 апр 2013 11:32 | 12 апр 2013 21:02,
1260
Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.

Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
761
3
 
19
 
! Отговори
Пожелание преди 11 години
Учете бе Борисов.Не може премиер да бъде *** пожарникар.Как ще бъдете успешен премиер след като ви липсва стратегия и знания, а около вас калинки.
760
3
 
8
 
! Отговори
tanja преди 11 години
2милиона българи в чубина които избягаха от вас,комунистите,които под държат родителите си в България.а останалите които нямат деца в чужбина?колко самотни възрастни хора бяха принудени да просят през вашият преходен период?защо тогава не направихте нещо за тези,които изградиха България?комунист съвест няма.не ви искам,защото вие не направихте нищо за моите родители.
759
2
 
19
 
! Отговори
? преди 11 години
"Пенсионерите изядоха резерва ."А БУДА съсипа държавата, беше изритан, а сега пуска торбата с обещания и лъжи.
758
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Пенсионерите изядоха фекалния резерв, твърди бившият премиер.
757
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ний ги лъжем, че работим. Те ни лъжат, че ни плащат. Е това беше при комунизма.
756
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коалиция за Мангалия, не за България. А всички, които ще гласувате за това чудо, сте по - зле и от ***. Те поне имат етническа принадлежност. Разбирам да бяха само 2-3 партии, ама те са около 50. Просто не виждам оправдание??!!
755
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ЗАТВОРИХА ПОДАРЕНИТЕ ИМ ОТ КОСТОВ ЗАВОДИ И НИ ОСТАВИХА БЕЗ РАБОТА.
754
2
 
11
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 11 години
Не знам пичове, обичам Бойко, ама да гласувам за такова мекотело, дето при най- малкото се изниза и остави държавата в ла.ната и батака? Дали е разумно...?
753
4
 
3
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
До до 1124Хахахахах, не бери грижа за осигуровките ми. А иначе ще си говоря за квото си искам. Относно пенсионерите, кво да ти кажа.. При комунизма работиха цял живот за жълти стотинки, кеф им беше да им бъде всичко без парици. Ама иде време за пенсии - заплати стотинки----->>>>> пенсии стотинки. Как я мислиш ти тая иначе?
752
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП/ДС НИ ОТКРАДНАХА ВЛОГОВЕТЕ С ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНАТА ИНФЛАЦИЯ 1997Г.СЕГА СЕ ГОТВЯТ ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО.
751
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"БСП СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!"Aз такова нещо не видях, честно казано. По времето на БСП всичко си вървеше добре. После дойде Бойко...
750
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПредлагам да сбъднем най-лошия кошмар на *** гласувайки за СЕРГЕЙ Ето, преброихме още 1 ***, гласуващ за Коалиция за мангалия. Просто да ти е само ако си с тен!
749
1
 
9
 
! Отговори
до 1124 преди 11 години
Дянков ти ли си бе???? *** си внеси осигуровните за 10 години назад и тогава ще имаш очи да коментираш пенсиите на пенсионерите!
748
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя простомер Борисов въобще си няма идея от устройство на държавата, от пенсионни фондове от фискални резерви и тн.. Тоя *** може само като види парички да ги препере в някоя от банките на аверите си и до там. Въобще в главата му е няма правовата държава и начина по който тя функционира. Да не говорим за икономика и финанси. Ама така е като си избрахте лоената топка за премиер. Къде по света цвета на нацията са пожарникар и физкутурник.
747
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До вчера му бяха виновни комунистите, днеска са му виновни пенсионерите, утре да очакваме, че ще са му виновни майките с малки деца за опоскания фискален резерв?! Всички са му виновни, само той НИКОГА ЗА НИЩО НЕ Е ВИНОВЕН И НЕ Е ОТГОВОРЕН!!!!!! До кога ще го търпим този ***?
746
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 1111БСП да реве, че фиска е опоскан, а още по- малко да обвинява за това пенсионерите.Луд ли си?????????? Бсп никога няма да обвинят за нещо пенсионерите!!! И без това само те им останаха като неплатен електорат. +тва Боко обвини по - скоро бсп, че вдигна пенсиите в последния месец на мандата си и не плати 1ст пенсия на дъртаците. Повишението го изплатиха герб. Предполагам това е имал предвид. Знам ли..
745
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!
744
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам да сбъднем най-лошия кошмар на *** гласувайки за СЕРГЕЙ
743
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много странно явление-когато се обади Сергей-всички го награчват,щом се появи Бойко-вкупом пак плюят.И знаете ли какво мнение се налага у непредубедения читател?Една малка част от хората са платени драскачи, а останалите безмозъчни елементи,които първо приказват а после мислят-а бе тълпа.
742
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви пенсионни фондове изпапали БСП бе ***.. Как така при Станишев имаше пари и за 13ти пенсии и пак бюджета беше на плюс а при умните гербери всичко е замразено и пак всеки месец сме на - 200 милиона от бюджета. При положение че ГЕРБ разполагат даже с повече пари отколкото тройната преди обяснете ми как така преди имаше пари за пенсии а сега няма. Много прости гербери изключително глупави сте