Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.

Калфин подари часовник на Фараж - да му напомня, че греши
Обновена: 20 апр 2013 17:20 | 20 апр 2013 13:30,
59
Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.
Снимка: Офис на Ивайло Калфин

Ивайло Калфин подари на британския политик Найджъл Фараж часовник, за да му напомня всяка минута, че не е прав с прогнозите си за вълна от гладни българи на британските острови след отпадането на ограниченията за работа на 1 януари 2014 г.

Двамата се срещнаха днес в София, където британската телевизия „Ченъл 4” снима филм за Фараж в навечерието на местните избори във Великобритания на 2 май.

„Електронният часовник е изобретен именно от български емигрант. Сложете го на бюрото си, за да ви напомня, че грешите с прогнозите, с които плашите съгражданите си. Българите нито са заплаха, нито ще изядат социалните помощи на британците”, каза Калфин на Фараж.

В интервюто под формата на разговор с Фараж Ивайло Калфин подчертава, че от 6 г. българите вече могат да пътуват, да живеят и да учат във Великобритания и че единственото, което ще се промени след 1 януари, е, че тези, които работят на черно, ще излязат на светло и ще почнат да правят вноски към британската социална система, а не да я ограбват, както твърди Фараж. След отварянето на трудовите пазари ще идват хора, които търсят работа, а не помощи.

По данни на британската статистика между 30 000 и 35 000 българи (2009 г.) живеят на Острова и всеки четвърти от тях е студент. От такси и за издръжка близо 5000-те български студенти внасят в британската хазна по 10 млн. евро годишно. На 600 британци, които нямат работа, един е българин. Калфин подчерта, че вероятността емигрантите да получат социални помощи е много по-малка, отколкото британските граждани.

Найджъл Фараж, лидер на Британската партия на независимостта и евродепутат, води кампания срещу отпадането на ограниченията за работа в ЕС за българи и румънци в края на годината. От трибуната на Европейския парламент той призова евроинституциите да прекратят политическите връзки със София и Букурещ, тъй като те са овладени от организираната престъпност. Фараж и Калфин влязоха в словесна схватка в Страсбург и през март, когато българският евродепутат заяви, че Великобритания не бива да допуска различно отношение към българите само заради тяхната националност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
100% съм сигурен,че си емигрант, колкото на баба ти старите *** девствени.
29
1
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 11 години
Мен ако питате, всички безработни *** трябва да заминат за Великобритания, за да *** и изнасилват англичанки, да им се оцигани малко гена на грозниците
28
2
 
8
 
! Отговори
гацо бацо преди 11 години
Този английски *** до кога е в България, да отида да го замярвам с яйца малко.Въпреки, че бих искал да чукам майка му, но като я няма, на него ще си го изкарам
27
1
 
2
 
! Отговори
:)до 27 преди 11 години
Дядо Боцко, как какво ще има...цоцко без пари и на корем! Те не ни ли ощетяват, алкохол на корем...кой ти го дава в Англия?!
26
0
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Сещам се и за едни други - пак турски ***. Не знам дали са ходили до Англия или Германия на гурбет, ама редовно ги виждам като ходя на работа. Живеят в една малка схлупена къщурка, няма липи отпред ама преди години имаха един стар ръждясал Москвич. След време гледам - Москвича го няма, но на негово място - Лада. Пак след няколко години гледам - Форд. Мина не мина време - гледам - някакъв Опел ако не се лъжа (пак беше преди години). А оня ден отивам и гледам - Алфа Ромео, почти новичко!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Майтапа настрана, ама има всякакви истории. Наскоро даваха по телевизията един филм за един дядо турчин, или турски *** беше не помня, с неговата баба който тръгнал да си търси работа в Чехия.Отишъл дотам с еднопосочен билет. Добре, ама го излъгали - никаква работа нямало.И така без пари без нищо къде пеш, къде на стоп (и без да знае бъкел никакъв език освен турски и български) се прибрал обратно в България.
24
3
 
7
 
! Отговори
дебел депутат преди 11 години
Некъдърници ,де ще ми ходите в Англия,стойте си тука и бачкайте за цели 310 лв на месец.Като имате 36 години трудов стаж в България ще се пенсионирате с цели 150 лв на месец,какво искате повече ***.Айде че трябва да ударя едно уиски.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фараж е стара българска дума за малка лопатка за изхвърляне на пепелта от печката или за добавяне на въглища. Подхожда му
22
0
 
3
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
А какво ще има ? Цунами ли ?
21
0
 
8
 
! Отговори
еххх преди 11 години
Как не се е сетил да му подарии един календар, но само с три месеца-юни, юли и август! Да го гледа и да прави прогнози за пияните англичани по българското черноморие.
20
0
 
6
 
! Отговори
boza преди 11 години
Pravilno: vulnata ste e ot gladni ***.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКОРО ГЛЕДАХ ПО НЕЙШЕНЪЛ ГЕОГРАФИК КАКВИ НАРКОМАНИ СА. ВЕЧЕ ДРОГАТА НЕ СЕ ПРОДАВА НА УЛИЦАТА А ЧРЕЗ ЗАЯВКА ТИ Я НОСЯТ ВКЪЩИ. *** СА ИМ ОБСЛУЖВАЩИЯТ И СНАБДИТЕЛНИЯТ ПЕРСОНАЛ. ВСЕКИ 2 ри СЕ ДРОГИРА С КОКА ИЛИ ТРЕВА. НАЙ ПРОПАДНАЛАТА ТЕРИТОРИЯ И НАЦИЯ АКО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ НАЦИЯ ЕДНА СБИРЩИНА.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 до Ани:И на крайбрежната алея на Несебър са надрусани, чак не знаят къде се намират!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев да предаде рула на Калфин!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите соц. помощи няма да ги изядат, обаче *** ЩЕ.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калфин е добър дипломат и този ход е рационален но *** са *** и Калфата ще се окаже НЕправ.
14
5
 
14
 
! Отговори
Гладен българак преди 11 години
17Скоро англичаните ще усетят ЦУНАМИ от тумби примрели от глад бг боклуци1ГАРАНТИРАНО от баце Бойко!Ще ги изметем в собствената им страна.Гладът е по-силен от тока.Казах го преди 4 години ама никой не чу.
13
3
 
9
 
! Отговори
пол преди 11 години
Хей, брадърс ънд систърс, Ингилизи /ангели/, за какви ни вземате? Ние сме хора, не глутница гладни пцета. Ако не бяха вредните управляващи да ни разсипят; щяхме да идваме на екскурзийки през Уйкендите, а не да четем нюзлейтърс кой министър какви ВЕИ ни е натресъл да му изплащаме. Щото ни подслушват, зомбират, манипулират, но така и не се намери един главнокомандуващ да тресне конституцията в тиквата на вреден депутат и да каже на дженералите: пичове, пратете тоя айдук да чисти WC-та 3 Монча!
12
2
 
15
 
! Отговори
????? преди 11 години
Защо на този сте му дали виза за влизане в България????Драги българи,докато не се научите сами да си взимате това което искате...ще си стоите бедни!Причината е,че никой няма да дойде и да ви даде!!!Престанете да мислите и да живеете/оцелявате като роби!!!
11
0
 
11
 
! Отговори
МКС преди 11 години
Фараж на румънски значи лопатка.Може "англичанинът" Фараж да се окаже с румънско потекло.А и му приляга името-Лопата!