Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.

Калфин подари часовник на Фараж - да му напомня, че греши
Обновена: 20 апр 2013 17:20 | 20 апр 2013 13:30,
59
Няма да има вълна от гладни българи на Oстрова от 2014 г.
Снимка: Офис на Ивайло Калфин

Ивайло Калфин подари на британския политик Найджъл Фараж часовник, за да му напомня всяка минута, че не е прав с прогнозите си за вълна от гладни българи на британските острови след отпадането на ограниченията за работа на 1 януари 2014 г.

Двамата се срещнаха днес в София, където британската телевизия „Ченъл 4” снима филм за Фараж в навечерието на местните избори във Великобритания на 2 май.

„Електронният часовник е изобретен именно от български емигрант. Сложете го на бюрото си, за да ви напомня, че грешите с прогнозите, с които плашите съгражданите си. Българите нито са заплаха, нито ще изядат социалните помощи на британците”, каза Калфин на Фараж.

В интервюто под формата на разговор с Фараж Ивайло Калфин подчертава, че от 6 г. българите вече могат да пътуват, да живеят и да учат във Великобритания и че единственото, което ще се промени след 1 януари, е, че тези, които работят на черно, ще излязат на светло и ще почнат да правят вноски към британската социална система, а не да я ограбват, както твърди Фараж. След отварянето на трудовите пазари ще идват хора, които търсят работа, а не помощи.

По данни на британската статистика между 30 000 и 35 000 българи (2009 г.) живеят на Острова и всеки четвърти от тях е студент. От такси и за издръжка близо 5000-те български студенти внасят в британската хазна по 10 млн. евро годишно. На 600 британци, които нямат работа, един е българин. Калфин подчерта, че вероятността емигрантите да получат социални помощи е много по-малка, отколкото британските граждани.

Найджъл Фараж, лидер на Британската партия на независимостта и евродепутат, води кампания срещу отпадането на ограниченията за работа в ЕС за българи и румънци в края на годината. От трибуната на Европейския парламент той призова евроинституциите да прекратят политическите връзки със София и Букурещ, тъй като те са овладени от организираната престъпност. Фараж и Калфин влязоха в словесна схватка в Страсбург и през март, когато българският евродепутат заяви, че Великобритания не бива да допуска различно отношение към българите само заради тяхната националност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Брао на Калфата! Един български политик да иде и да му го каже в..."Ама за президент не го харесахте и избрахте росната китка.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахааха сега гладните *** ще окрадат хората.
8
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ми няма да има ми. Тези дето останахме във България не ни останаха пари за билет до острова.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Електронният часовник е изобретен именно от български емигрант. Сложете го на бюрото си, за да ви напомня, че грешите с прогнозите, с които плашите съгражданите си."Брао на Калфата! Един български политик да иде и да му го каже в лицето на тоя английски пудел. Ама още повече щях да се изкефя атакистите да го набарат тоя и да му покажат, че в нашето село и керемидите бият!
6
0
 
8
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
Zavisi ... ako si obrazovan - daako si ba4ker - spikana ti e rabotata ...
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гладни българи не знам, но жадни олинклузиф-туристи британци ще имаме да гълтат ментетата на Сънито!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз чакам да паднат ограниченията и отивам, но не да се възползвам от социалната им система, а да работя и да се чувствам по-добре!Живял съм там... и направих грешка с връщането ми в България, но нагодина ще я поправя!Който си мисли , че там парите растат по дърветата се лъже , но пък човек се чувства малко по Човек. Очаквам да ме обиждате , че съм бай ***, но както Калфин каза , бай *** е изобретил дигиталния час ;)
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMA TOIA V SOFIA LI E BE ???????????????
2
2
 
25
 
! Отговори
BG преди 11 години
Мразя комунистите и БСП БКП И ГЕРБ защото те са едно и също,но в случея не знам,заради пиар ли,но евала на Калфин,много точни думи и на място казани!!!
1
1
 
36
 
! Отговори
:) преди 11 години
Не харесвам БСП и никога не съм гласува за тях, но Калфин определено е един от хората, оито винаги са ми правили добро впечатление. Дано повече хора не само в БСП, но и във всички други партии са като него, от това можем само да спечелим. :)