Мандат даден, мандат върнат!

Борисов си изреди министрите и веднага предаде щафетата на БСП
Обновена: 23 май 2013 14:17 | 23 май 2013 13:30, Камелия Цветанова
375
Мандат даден, мандат върнат!
Бойко Борисов при президента Плевнелиев. Снимка: БТА

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет почти веднага след като го получи от президента Росен Плевнелиев.

Преди това Борисов само изреди министрите от кабинета, който би предложил, ако имаше необходимата подкрепа в парламента.

Плевнелиев посочи, че още днес ще връчи мандат на втората политическа сила - БСП. Това ще стане от 15.30 часа на "Дондуков" 2.

Такъв тежък тумор от тази тройна коалиция ще се развие в тялото на държавата, та нека след това сами да се сърдим на себе си, че сме го допуснали, предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага след като върна получения от президента мандат.

Все пак, както обеща, Борисов представи евентуалния кабинет, който можеше да управлява, ако не беше върнал мандата.

Очаквано лично той щеше да е премиер за втори път. В потенциалното правителство влизат още 90 на сто от старите му министри.

За вицепремиер и регионален министър той пак посочи Лиляна Павлова. Томислав Дончев - за вицепремиер и министър по еврофондовете, Владислав Горанов - за финансов министър, Делян Добрев - на икономиката и туризма, Веселин Вучков на вътрешните работи, Аню Ангелов - на отбраната, Стефан Воденичаров - на образованието, Десислава Атанасова - на здравеопазването, Ивелина Василева - на екологията, Десислава Танева - на земеделието, Свилен Нейков на спорта.

В правителството на Борисов за министър на енергетиката е предложен  Димитър Главчев, за министър на транспорта - Ивайло Московски,  за министър на електронното управление - Доброслав Димитров, за социален министър - Тотю Младенов и за министър на културата - Вежди Рашидов.

Борисов коментира, че е длъжен да представи правителство, въпреки че то няма да управлява, заради избирателите, които са гласували за неговата партия.

„Така както преди 4 години ГЕРБ дойде на власт, така и сега българските избиратели пожелаха да ни изберат за първа политическа сила.

Обещахме на избирателите си да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да направим правителство беше с „Атака”, която обаче седи на европейския химн и нарича посланиците на европейските ни партньори „дебелобузи чичковци”, а ние се надяваме да получим 24 милиарда от ЕС”, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Срам е за лидера на европейките социалисти, за Лютви Местан, да влизат в задкулисни коалиции и чрез трикове и игри да създават правителство", смята бившият премиер. Той припомни, че когато се отказа от властта и подаде оставка, призна грешките, които е допуснал, и на първо място е посочил горделивостта.

Те бяха горделиви, знаейки за тази уйдурма, която направиха с „Атака”, и дори не ни се обадиха да ни поздравят като първа политическа сила. Да бяха казали: Дайте ни един депутат, аз лично щях да го направя, аз щях да им гласувам един глас, само да не се излагаме в Европа, защото всички посланици се изнизаха от парламента, когато депутатите на „Атака” седнаха на европейския химн. Това е срам за Станишев и Местан”,  отсече още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
21
 
14
 
! Отговори
Иванова преди 11 години
Най важното е, че гейберугите веке са на бунището и ще им се направи основна ревизия .... а какви ла**** ша излезнат от там ум не ми го побира....Така че ....Дори и да ги касират изборите до след 7-8 месеца най-малко, Буда и Цвинокио вече ша бидат в панделата, а и ша са изплували сичките им ла**** ..... така че ша стани, що ги ручаа жабетата будистите, янетата и т.н.....
278
12
 
11
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
Е кат е толкова отговорен Буда кво му пречи да нареди десетина гейберуги да гласуват за Орешарски, та да не се срами БГ-то
277
5
 
13
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 11 години
Не депутатите са виновни дето ги избраха, виновни са избирателите които ги избраха и затова ще приемаме което и да е правителство да ни управлява ако ще и *** да са ! *** народ, проста държава, от веки-веков това сме ние българите срам на света.
276
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо добро не ни чака - БСП и ДПС се завръщат...!
275
0
 
17
 
! Отговори
Стояне,Стояне преди 11 години
До stoian79 Защо не можеш да пишеш бе брат,училището ли ти е куцало или си се родил в някоя провинция на Римската империя?
274
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-некадърното и мутренско правителство вече е минало. Много тъмно минало
273
13
 
31
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Герб= финансова стабилност,спиране АЕЦ БЕЛЕНЕ и Бургас-Александропулис,МЕТРО,МАГИСТРАЛИ,ЕВРОСУБСИДИИ. А управлението на безпринципната коалиция бсп,дпс,атака(риба, рак и щука) е вредно за БЪЛГАРИЯ и няма дълъг живот.
272
17
 
19
 
! Отговори
мaорa преди 11 години
Изчезни бе дебеловрaт мутрaген ......
271
14
 
12
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
SVAR6I SE S GOSPODSTVOTO GERBERSKO!.JALKO SAMO 4E NIAMA KOI DA REJE LENTI4KI TAKA KAKTO GO PRAVE6E BORISOV BUTAFORNO.
270
3
 
10
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 11 години
изберете мен за министър председател-имам едно дете ще крадна да оправа него другото на народа -как пък неизлезе един да го каже това бе-изберете ме мен оправям си семейството -има няма крадвам 10 милиона и другото на народа един 4естен да има бе
269
3
 
25
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 11 години
Само знам ,4е ако влеза в парламента -и ги застрелям вси4ки един по един -до крак вси4ки -ще ме обевят за национален герой и колети в затвора ще ми пращате
268
4
 
7
 
! Отговори
vinety преди 11 години
Molj Vi gos. Borisov znaete che nikoi veche v celijt svjt njma nygda ot ideologii i bla..bla oshte po malko ot komynizam otgivelica v tezi trydni vremena nie balgarite imame nygda ot rabota proizvodstvo visok standart kashestvo v1v vsichki sferi na givota .Za chetiri godini VIE napravixte mnogo.Nie gragdanite na tazi dargava iskame da se v1rnem v rodinata si.VIE PRAVITE NESHTATA DA SE SLYCHVAT,CHOVEK NA DEISTVIETO PREKRASEN M1G I DIPLOMAT,POZDRAVJVAM BI. NAI DOBRIJ.
267
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мадар факар
266
8
 
27
 
! Отговори
десен преди 11 години
Да ти е Честит "новия" червен програмно-НАДпартиен-НЕкоалиционен-експертен кабинет късопаметен българино!!!
265
29
 
34
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 11 години
Слава Богу отървахме се от наглия,полуграмотен,мафиот,пожарникар и охранител на Т.Живков. Бог да пази България от такива ***.
264
11
 
12
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 11 години
аахахха Атака-ква атака бе -ваща мама знаете ли аккво значи националистицеска партия-влиза в парламента,излиза Господин/осман октай,ахмед дуган,лютфи местан,на сунай брат му/да говори на трибуната-и от там един между очите и на земята да знае турчина каде се намира бе-ваща мама и *** народ бе-абе Българите сте *** бе-не съм расист бе ваща мамка-тур4ин тур4ин ок!!! ми бегай си в турция бе мамка ти.Абе еййййй милата ви майчица робска-*** народ бе
263
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До outsiderРадвайте се, ей сега ще цъфнем и вържем при новата тройна коалиция. България не е бедна от 4 години. Бедна е откакто комунистите ни управляват!!! И няма да се оправи обикновения български народ. Ще се оправят само комунистическата клоака, техните деца и внуци. Обикновения българин може да си издуха вече супичката.
262
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатът е НАРОДЕН ИЗБРАННИК. Той е абсолютно независим И РАБОТИ ЗА ПО СЪВЕСТ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА. А Тиквата ги раздава като парчета баклава. Щял да даде един .... Тиква беше, тиква е и ТИКВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ.
261
12
 
19
 
! Отговори
боби преди 11 години
БСП и господин Лютфи Местан/чист българин/ ще ни оправляват-да ви акъм в устата брята и сестри българи-трябва си едно яко акане в устата на целия Бг народ!!!Просто племе-трябва да ни изпозастрелят.В България има новини на турски език и турци ни оправляват-да ви се изкендзам в устата-благодаря за вниманието
260
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
e kak gi razdavash tezi deputati, be tikvo,styal da dade edin depputat,kato 4e li sa negova stoka