Мандат даден, мандат върнат!

Борисов си изреди министрите и веднага предаде щафетата на БСП
Обновена: 23 май 2013 14:17 | 23 май 2013 13:30, Камелия Цветанова
375
Мандат даден, мандат върнат!
Бойко Борисов при президента Плевнелиев. Снимка: БТА

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов върна мандата за съставяне на кабинет почти веднага след като го получи от президента Росен Плевнелиев.

Преди това Борисов само изреди министрите от кабинета, който би предложил, ако имаше необходимата подкрепа в парламента.

Плевнелиев посочи, че още днес ще връчи мандат на втората политическа сила - БСП. Това ще стане от 15.30 часа на "Дондуков" 2.

Такъв тежък тумор от тази тройна коалиция ще се развие в тялото на държавата, та нека след това сами да се сърдим на себе си, че сме го допуснали, предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага след като върна получения от президента мандат.

Все пак, както обеща, Борисов представи евентуалния кабинет, който можеше да управлява, ако не беше върнал мандата.

Очаквано лично той щеше да е премиер за втори път. В потенциалното правителство влизат още 90 на сто от старите му министри.

За вицепремиер и регионален министър той пак посочи Лиляна Павлова. Томислав Дончев - за вицепремиер и министър по еврофондовете, Владислав Горанов - за финансов министър, Делян Добрев - на икономиката и туризма, Веселин Вучков на вътрешните работи, Аню Ангелов - на отбраната, Стефан Воденичаров - на образованието, Десислава Атанасова - на здравеопазването, Ивелина Василева - на екологията, Десислава Танева - на земеделието, Свилен Нейков на спорта.

В правителството на Борисов за министър на енергетиката е предложен  Димитър Главчев, за министър на транспорта - Ивайло Московски,  за министър на електронното управление - Доброслав Димитров, за социален министър - Тотю Младенов и за министър на културата - Вежди Рашидов.

Борисов коментира, че е длъжен да представи правителство, въпреки че то няма да управлява, заради избирателите, които са гласували за неговата партия.

„Така както преди 4 години ГЕРБ дойде на власт, така и сега българските избиратели пожелаха да ни изберат за първа политическа сила.

Обещахме на избирателите си да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да направим правителство беше с „Атака”, която обаче седи на европейския химн и нарича посланиците на европейските ни партньори „дебелобузи чичковци”, а ние се надяваме да получим 24 милиарда от ЕС”, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Срам е за лидера на европейките социалисти, за Лютви Местан, да влизат в задкулисни коалиции и чрез трикове и игри да създават правителство", смята бившият премиер. Той припомни, че когато се отказа от властта и подаде оставка, призна грешките, които е допуснал, и на първо място е посочил горделивостта.

Те бяха горделиви, знаейки за тази уйдурма, която направиха с „Атака”, и дори не ни се обадиха да ни поздравят като първа политическа сила. Да бяха казали: Дайте ни един депутат, аз лично щях да го направя, аз щях да им гласувам един глас, само да не се излагаме в Европа, защото всички посланици се изнизаха от парламента, когато депутатите на „Атака” седнаха на европейския химн. Това е срам за Станишев и Местан”,  отсече още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
28
 
27
 
! Отговори
Гошо Хубавеца преди 11 години
Борисов ги прави да си говорят сами откачените турски комунисти, както написа някой вчера.Борисов е пич. Направо ги прави смешни.
258
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЧКАЙ БОЙКООООО ....Срам било за БСП и ДПС да им помага АТАКА. Ами на тебе като две години ти помага защо не се срамуваше? Или сега пусна друга плоча - тройната коалиция. То времето ще покаже кой е в коалиция и кой в опозиция.МАЧКАЙ БОЙКО, МАЧКАЙ. Три години и половина мачкаше всички. Хайде сега мачкай.
257
12
 
28
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До ГЕРБ: Случи се това, което се знаеше, че ще се случи - никоя партия не иска да прави правителство с ГЕРБ. А на България и е нужно работещо правителство, за да решава неотложните проблеми и в енергетиката и в държавния бюджет и въобще проблемите от наследството на ГЕРБ. А на Бойко Борисов не му остава нищо друго освен да приказва пак за "тройна коалиция", друго от него не може да се очаква.
256
32
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Какво се случи?!? Искам си Герб,за тях гласувах,на тях разчитам,само ГЕРБ,ГЕРБ....
255
19
 
34
 
! Отговори
Коко преди 11 години
ГЕРБ в канавката, там им е мястото!
254
10
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 11 години
Започна се със седянките??? Та нали тази пародия я отрекохме преди 3,5 години.Как да стигнем нормалните държави,като те от много години вече са се отрекли от комунизма.Защо като мръднем крачка напред или милиметър отричаме всичко и отново -4год. и като направим рекапитулацията с нормалния свят излиза общо -20години..Цял свят се е мобилизирал да си бори с икономически и финансови "ДЕЙСТВИЯ".Новите наши пак със седянки и общи приказки -ТАКА НЕ СТАВА.БОЙКО ПОНЕ ИМА КУРАЖ,ТОЙ Е ЗА ТЕЗИ ВРЕМЕНА УСПЕХ
253
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....е кога комунист ще напарви така, да спечели изборите и да върне мандата, никога...те още не бяха го получили и вече обясняваха как ще трябва да се вдигне цената на тока, септември ще бъде май, нови истински избори и БСП в историята
252
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунизъм за нас! Да ни е честит.............................................
251
6
 
20
 
! Отговори
е преди 11 години
боко е с тия ли ла.на щеше нов кабинет да правиш та те са си почти същите, а нали знаеш че със стари ку.и нов бардак на се прави
250
10
 
16
 
! Отговори
Iveta преди 11 години
Колко му е болно, че не са му се помолили за един глас... Е как може да пропуснат този момент, да му покажат как всичко зависи от него? Те не могат да го понасят, а той очаква пак да е най-важния фактор. И за каква горделивост говори? Самозабрава беше това тяхното, не горделивост.
249
9
 
22
 
! Отговори
bojinkata преди 11 години
Най-големия приятел на Ердоган - Мутротиквочев- реве!
248
14
 
28
 
! Отговори
www преди 11 години
КАК МОЖАХТЕ ДА СНИМАТЕ ТАЗИ ТИКВА ПРЕД ТАКИВА ВЕЛИЧИЯ КОИТО СА ЗАД НЕГО ?????
247
7
 
10
 
! Отговори
ghero преди 11 години
Ne mislete che tazi gnusna svinq, Boko (aka) tikvata, 6te pusne vlastta tolkova lesno. Sega zaedno s Ceco-bagera i "Fidosova Fidankata" pravqt zadkulisni manevri, za da svalqt pravitelstovo.Dano Sotir Cacarov stigne do krai pra6taiki tezi otkrovenni mafioti v pandelata, zaedno s drugite elementi ot grupirovkata.Na mutrata pravitelstvoto be nai-dolnoto, podlo, arogantno, prostashko i nekompetentno pravitelstvo v istoriqta na Bulgaria.Nikoga poveche tezi prestupnici na vlast, NIKOGA!
246
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря за това, че театрите са вече пълни. Благодаря за хубавите български филми и песни, които започнаха така масово да излизат преди 3-4 години. Благодаря за музеите, благодаря, че развихте културата. Благодаря, че превърнахте София в толкова хубав град. Благодаря за велоалеите. Благодаря, че откакто дойдохте на власт, специализант-докторите вече получават пари, а не дават. Благодаря, че повишихте качеството ми на живот! Благодаря от сърце!
245
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Борисов, Вие сте политикът направил най-много в съзнателния ми живот, а съм на 27.Въпреки че Ви плюят комунистите, аз искам да Ви благодаря: За АМ Тракия, за Дунав мост 2, за всички пътища - те ще развият туризъм и икономика, за закона за тютюнопушене - той ще намали заболеваемостта, за чистите от коли тротоари, за 2ри метро лъч, за пречиствателните станции, че върнахте стадионите на отборите - това ще повиши качеството на футбола у нас, че се борехте с организираната престъпност.Благодаря
244
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
USA RAIA dolna . Ako bjahte razumni njamashe da Glasuvate za chervenite I fesovete....Nbludavam vi ot drugia krai na sveta kolko losh material ste...........
243
14
 
35
 
! Отговори
damata преди 11 години
Срам ме е от тоя дето седи на фона на портретите на трима велики БЪЛГАРИ!
242
2
 
22
 
! Отговори
Mаги преди 11 години
Няма никаква логика,тези същите хората ги изгониха,защото са некомпетентни.Защо пак!Защо тях!
241
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Види и се края на България
240
12
 
33
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тоя си прочете калинките и може да си ходи!Явно е имал материален ангажимент към тези хора и трябваше да ги прочете,тоя щеше да ги назначи ама тези гадни комунисти........... Тикво върни парите на калинките!