Греков спря продажбата на тръби от напояването

Назначи проверка дали са за бракуване
3
Греков спря продажбата на тръби от напояването
Снимка: архив, Булфото

Земеделският министър Димитър Греков нареди временно спиране на бракуването, демонтажа и продажбата на тръбопроводи и хидромелиоративни съоръжения, собственост на „Напоителни системи“.

Разпоредбата е в сила до приключване на назначената проверка от министъра, съобщиха от МЗХ. Дружеството трябва да съхранява демонтирани и нереализирани към датата на издаване на заповедта тръбопроводи и съоръжения.

Още по темата

През март Димчо Михалевски от левицата разкри, че под маскировката на договор за демонтиране на съоръжения и водопроводи, собственост на „Напоителни системи“, фирма "Медведев СС" - Силистра извършва "чиста кражба" на около 44 километра от общо 97 км от трасето на обект "Водоснобдяване на град Добрич от терасата на река Дунав" и още около 24 километра на територията на Добричка област.

Според него от далаверата на МРРБ и ВиК-Добрич, със съдействието на Министерството на земеделието и храните, държавният бюджет е бил ощетен със 17 млн. лева. Михалевски обясни тогава, че собственикът на „Медведев СС“ е Радко Ганчев, който е изключително приближен на ексминистъра Мирослав Найденов.

Според данните на БСП нанесената щета от този договор, който те квалифицираха като „откровена кражба“, е минимум 12 хиляди тона тръби, които нови струват над 32 милиона лева, а рециклирани -  над 14 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МЗХДимитър Греков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
горската фея преди 10 години
А Силистренския депутат от ГЕРБ, Стефан Господинов ,как стана милионер? За съдействие на Радко? Кога ще му се търси отговорност?
1
0
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ преди 10 години
Време е новия министър да занесе в Главна прокуратура една ГАЗ - ка папки за чудовищните кражби и крупни злоупотреби в системата на земеделското министерство. Главпрокурора Цацаров ще има работа за 1000 години напред. Да се проверят неизгодните договори за нищожност по чл. 26 от ЗЗД. Да се подсили прокуратурата с един полк знаещи и можещи енергични прокурори, щото работа ще има до замайване ... И за съдиите може да се предвиди попълнение. Много се краде в тази държава, господин Цацаров, много!