Плевнелиев към младите: Не чакайте, опитвайте, опитвайте...

Президентът ги призова да не се предават и да градят бизнес у нас
5 юни 2013 10:23,
58
Плевнелиев към младите: Не чакайте, опитвайте, опитвайте...
Снимка: БТА

Държавата трябва да подкрепя младите хора, които искат да хванат бизнеса с двете си ръце.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на откриването на младежки бизнес форум "Изгряващи звезди", на който са представени ученически и студентски компании.

Държавният глава призова младите хора "да опитват, пак да опитват, всички заедно да опитваме, защото това ни прави хора".

"Бъдещето на една нация се измерва с това какво правят младите хора в една страна – какво правят, какво са научили, но и дали искат да опитват", подчерта президентът.

Той даде пример с това, че след броени дни ще бъдат открити няколко фабрики в страната, като средната възраст на предприемачите на тези фабрики и складове е под 30 години.

"Те получиха образование, опитваха и днес вече могат да строят своите фабрики в България. Всички те видяха и бяха подкрепени от една нова, по-различна България", отбеляза Росен Плевнелиев.

По думите му "големите хора никога не чакат ябълката сама да падне от дървото и да кажат: "Еврика!".

"Хиляди млади предприемачи се раждат в България и намират своя път. От днес за утре обаче не може, но в рамките на десет години например промяната е възможна - промяна за добро. Промяна, която поставя България на добро място", обяви президентът.

В рамките на форума над 500 ученици и студенти от страната ще представят своите компании, реализирани като част от целогодишната програма "Учебна компания" на "Джуниър Ачийвмънт".

Пред участниците кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че само в столицата над 80 процента от училищата са включени вече в инициативите на "Джуниър Ачийвмънт".

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова пък посочи важността на връзката на обучението с бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3-*** от най-добрите ми приятели ОПИТВАХА,ОПИТВАХА.Е не успяха,но се реализираха много добре в Германия,Канада и Франция.Единия е лекар(златен Хипократ) говори 4 езика тук взимаше 720лв във военна болница,сега взима десетки пъти повече.Другия опита със собствен бизнес държавата го съсипа от бюрокрация,докато не фалира.Сега е мой ред,НО няма да ОПИТВАМ,просто ще отроня една сълза на терминал 2 и ще успея.И е сигурно че на мама и тате ще Успея да помагам.
22
0
 
4
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
И в продължение на коментара ми под номер 28.... Това като го види един МЛАД специалист какво ли да си помисли ?!?! И като го види... не само там! А и на много други ДЪРЖАВНИ "места" ?!?! Дали ще му се остава изобщо в Абсурдистан?!?! А , Господин Плевнелиев?!?! Иначе вие си "опитвайте" де.... няма лошо! Ще си останете с "опитването" !!!!!
21
0
 
7
 
! Отговори
Газибарев преди 10 години
Когато държавата заприлича на държава, ще градиме бизнес. Дотогава ше се гърчиме в мизерията на мутренскоелитарния режим, който наложихте последните 23 години. На младите се дава път, на по-умните се дава път, не се превръщат в роби, само и само да се задържи властта. Накрая ще стигнеме до саморазправа май май...
20
0
 
5
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Да... НЕ чакайте... опитвайте... опитвайте.... опитвайте всякакви начини да се внедрите като "наш човек" някъде!!! Дали с подмазване... дали с подкупи... дали с къса пола и дълбоко деколте... НОО ОПИТВАЙТЕ! Иначе нищо няма да стане! Това са особено ВАЖАЩИ за Държавната ни Администрация "принципи"!!! Имам добър поглед върху нещата,така че.... Какво ще кажете за ново назначен шеф-парашутист в Държавно учреждение на отдел за системни администратори,които НЕ ЗНАЕ как се рестартира компютър?!?! :) ?!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде са първите коментари бе, да Ви Е П М манипулаторска !!! Иначе, отначло не обърнах внимание на заглавието и го разчетох като: ,,Не чакайте, отивайте, отивайте....!
18
0
 
5
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Г-н пресидент,съдействай за освобождаване на новите еднолични фирми от данъци и осигуровки. Ако човек започва от нула, без налични средства и без сигурни клиенти, още първата година ще го оставите без жилище или ще го пратите в затвора.
17
0
 
18
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Плевнелиев към младите: Не чакайте, опитвайте, опитвайте... все някъде ще успеете да емигрирате !
16
0
 
4
 
! Отговори
Луд за връзване преди 10 години
Ха ха , аз го съградих и сега се чудя как да оцелявам или да хващам пътя , а те сега да почват ... господ да им е на помощ и да ги пази от данъчни инспектори!
15
1
 
8
 
! Отговори
Katinar преди 10 години
Плевнелиев към младите: Не чакайте, отпивайте, отпивайте...наздраве!
14
1
 
3
 
! Отговори
do Salahadin преди 10 години
Gospod dani pazi ot RASIZTI.
13
0
 
22
 
! Отговори
Пумпи преди 10 години
И аз има какво да кажа на президента, но правилата на сайта не го позволяват.
12
0
 
5
 
! Отговори
Хващат го, преди 10 години
как да не го хващат... С една ръка, с две... Даже и промоСий правят: сФирка- 2 лева. Иначе принцовете на Цар Киро как щяха да натрупат капитал за "фабриките" за щастие в тази наистина нова България...
11
4
 
10
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Страашна снимка!!Два хомо и един малцинствен отзад!!Това ли е България?Админа, няма расова тука, да не махнеш коментара!!
10
1
 
11
 
! Отговори
КУКЛА НА КОНЦИ! преди 10 години
Президент - КАРИКАТУРА!И това доживяхме....Само смях ме напушва като го видя Росенчо, разбирам жена му. Съчувствам й!
9
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Какво да опитват?Удостоверение за два лева -около петдесет лева.Регистрацията на фирма е неясна,при отказ за вписване следва рекет за нова такса-незаконно.През последните години не се намери кураж за спиране на лапачката.Господа управници просто не сте в час.
8
0
 
12
 
! Отговори
Студент преди 10 години
"Държавата трябва да подкрепя младите хора..." Ама само ТРЯБВА им е в устата. Подкрепата е явно в увеличаване на таксите за обучение, намаляване на държавната субсидия за университетите, поскъпването на учебниците, увеличаването на безработицата и замразяването на заплатите, поскъпването на тока и парното. Голяма подкрепа ни оказвате "драги" политици. Уж си редовно обучение държавна поръчка, а не знаеш да учиш ли, да бачкаш ли, да емигрираш ли....
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Гоце Делчевски ***..л какво се е изпюл неподготвен ? Има ли идея как се прави бизнес в България ? Младите опитвайте, опитвайте ! Ако ви хареса на вкус може и отзад да дадете след това!Големи *** ни оправляват ей !
6
1
 
11
 
! Отговори
DA преди 10 години
ЩОМ СИ ОТВОРИ КРИВАТА УСТА,БЪЛВА ПРОСТОТИИ.ОПИТВАЙТЕ.ТИ ЗАЩО НЕ ОПИТАШ,АМИ 1990 ЧАКАШЕ ДА ТИ "ДАДАТ"?ЖАЛЪК ТИП.
5
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 години
Клоун !
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-голямо поле за изява няма... ама с какво точно? врътки, точене на ддс, изнудване, корумпиране, офшорки ...