Решено! Пеевски няма да е шеф на ДАНС

Орешарски ще предложи нова кандидатура за поста
389
 Решено! Пеевски няма да е шеф на ДАНС
Пеевски оглави ДАНС само за ден. Снимка: БТА

След бурната реакция на политици, след които и на президента Росен Плевнелиев, както и масов протест в страната, само ден след избирането му шеф на ДАНС стана ясно, че Делян Пеевски няма да заеме поста.

„Приемам заявлението на господин Делян Пеевски да се оттегли от председател на ДАНС, което бе съгласувано с мен и ръководителите на политическите партии БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и Лютви Местан като проява на отговорност и зрялост в създалата се ситуация”, каза премиерът Пламен Орешарски, цитиран от пресцентъра на МС.

„Получих уверение на ръководителите на парламентарните групи, които подкрепят правителството, че ще инициират отмяна на решението на Парламента за председател на ДАНС.

Това отваря пред мен възможност да предложа нова кандидатура след консултации”, лаконично коментира той.

По-рано днес самият Пеевски изпрати съобщение до медиите, в което заяви, че е готов да се откаже от поста, ако парламентът реши.

Още по темата

"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съмготов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общатаотговорност - моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан", обясни той.

"За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство", пише в изявлението.

"Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно".


Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление, се посочва в полученото изявление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това, пише в текста.

Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България, се декларира в писмото от името на Пеевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: ОрешарскиДАНСпеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
2
 
! Отговори
умбеля преди 10 години
До Анониментова е копи пейст на няколко места във форума ...или няма админи да чистят или те и те са драскачи
301
2
 
4
 
! Отговори
Нещастни 10 хи преди 10 години
Нещастни 10 хиляди Нагербени *** в Истамбулския парк подадоха ръка на 10 хиляди гербЕРАСТИ или в София
300
1
 
2
 
! Отговори
ан преди 10 години
До Анонименти си тотал щета между ушите :)))
299
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастници . 10 хиляди *** / държавни служители от ГЕРБ / които трябва да бъдат съкратени решават съдбата на целият народ. Пеевски беше достоен за ДАНС и има какво да защитава понеже е богат а въшкарите какво ще пазят.
298
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 10 години
До АнонименПриятелю,много ми се иска да кажеш(напишеш),кое до тук е според теб е направеното добро и кое е бъдещето на страната ни,кои са-ние и те?!
297
1
 
9
 
! Отговори
До 347 преди 10 години
И какво свършиха до момента ? Не виждам нищо добро ... ? Върнаха цигарите за да замажат очите на всички , докато те в същото време възстановяват проекта за застрояване на Кара Дере, където уж било на брата на СерГей... Слагат ни ЗИП турски в училищата !?! Дават обезщетения на *** за "дете което не е прието в детска градина" от нашите данъци! Вече толкова си повярваха че сме абсолютни ОВЦЕ... , че дори не се опитват и да се скрият. И това е само началото... Никакъв толеранс повече!!! ВЪН!
296
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е, тук "драскачите" да престанат. По -"споко", огледайте се, чуйте добре, вижте направеното добро, помислете и тогава решавайте. Но, ако си искате Цветанов и Борисов, стойте си на улицата, но те вероятно няма да могат да дойдат. Ние, които ще се окажем повече от вас, за доброто на всички българи, за децата, бъдещето на страната, също излизаме за да защитим законността, държавността, справедливостта, сигурността и така нататък..................................................
295
2
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Аз искам оставката не просто на БСП, но искам вън от политиката мутрите, депесарите и националистите, които в момента са народното събрание. Искам ги тези палячовци вън от политиката. Поименно ще спомена, Тиквата, Физкултурника, Дебелите и цялата клика от ГЕРБ, Хер Волен и кликата му, Местан паша и кликата му както и ръководството на БСП.
294
6
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Държа да спомена на онези дето толкова реват защо не протестирахте когато Бойко се издъни в управлението като смени 10 министъра и отделно Румяна Желева , да не изброявам останалите Калинки. Орешарски до сега сгафи само два пъти! Хубаво е че хората протестират, но онези дето толкова реват тук искам да им напомня, да не избират *** първи, защото ако той дойде отново тогава държавата е свършена!
293
3
 
11
 
! Отговори
пълен контрол преди 10 години
Oбединиха ГДБОП и ДАНС- това беше дори по-страшно от Пеевски... Това означава ПЪЛЕН КОНТРОЛ над всичко в държавата и връщане на тоталитаризма. Дали ще е Пеевски или друга пионка на ДПС....
292
10
 
8
 
! Отговори
Милена преди 10 години
Защо не протестира, когато простите милиционери Боко и Цв.Цв. назначаваха партийни "калинки" навсякъде ? А помните ли Руми -румбата , която искаха да я сложат за еврокомисар?Не ти пукаше нали? Това правителство е по скоро дясно и трябва да го оставим да работи.Безумие е да отиваме на нови избори , когато страната ни е ударила дъното.
291
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ПРАВИТЕЛСТВО"! ЗАЩО НИ ГУБИТЕ ЦЕНОТО ВРЕМЕ КОЕТО ИМАМЕ ЗА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НЯКАКВА КЛОАКА С НЯКАКВИ ГРЕШНИ АМА ПО-ГРЕШНИ ХОДОВЕ? НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА?
290
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига господа нови управляващи си играете на проба - грешка - това си беше патент на предишното управление.Защо ви трябваше да вкарвате БОПА в ДАНС и за 1 човек" голям експерт" да променяте цял закон.Народът очаква от Вас по добър стандарт и нови работни места, създайте средната класа и пр. иначе и Вие при Бойко.
289
0
 
14
 
! Отговори
tribun преди 10 години
Извода е само един г-н Орешарски ,народа ще гледа под лупа всяка ваша стъпка,нищо вече няма да е както преди,всеки който се опитва да излъже и да работи против интересите на народа,ще бъде сринат от народното недоволство.
288
3
 
19
 
! Отговори
7 преди 10 години
Късно е! Подавайте си ОСТАВКАТА.
287
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решено! Искаме оставката на правителството. Суверенна иска оставката на правителството както се изразява феса.
286
0
 
7
 
! Отговори
shaw преди 10 години
Демокрацията е механизъм, който не ни осигурява по-добро управление от това, което заслужаваме.Иш
285
0
 
10
 
! Отговори
арес преди 10 години
лъв ако ръководи магарета добре но магаре да управлява лъвове зле
284
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА !!!!!!!НАРОДНО СЪБРАНИЕ !!!!!!НОВА КОНСТИТУЦИЯ !!!!!!!!!
283
4
 
11
 
! Отговори
до 327 преди 10 години
и като влезеш в парламента какво? нали и да има нови избори пак ще са на власт тия някои от които в момента са там?? това не е решение...