Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова

ГЕРБ: Има неясна конфигурация зад това управление
Обновена: 27 юни 2013 09:27 | 27 юни 2013 09:27,
103
Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА

Вредни ли са предсрочните избори за страната или те са изходът от кризата.

Около това спориха пред bTV депутатите Корнелия Нинова от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Нинова очерта двата възможни сценария, пред които е изправена държавата към момента. „Единият е правителството подава оставка – това означава, че за 2014-а няма бюджет на държавата – замразени пенсии, неувеличени майчински, никакви плащания към бизнеса, липса на пари за младежката заетост, стопиране на еврофондовете.

Вторият сценарий е оставане на кабинета – замразяване на пенсионната възраст и въвеждане на швейцарско правило, намаляване на сметките за ток, пари за насърчаване на бизнеса да наема млади хора”, обясни социалистът и добави, че предсрочни избори в момента са вредни за България.

Според Корнелия Нинова управляващите няма да прибягнат до използването на полицейска сила срещу участниците в протестната акция „на кафе пред парламента”.

Органите на МВР само щели да осигурят разширена зона на сигурност, която да гарантира на депутатите безпрепятствено влизане и излизане от сградата на НС.

Дариткова, от друга страна, изтъкна, че парламентарното мнозинство в сегашния му състав е делигитимирано. Затова то не може да изпълни задачите, заради които е бил подкрепен кабинетът на Орешарски.

„Продължава да има неясна конфигурация зад това управление. Протестът е срещу този вариант на подмяна на вота. Кабинетът „Борисов” бе на малцинството, но с ясно легитимирана отговорност – доказано бе с връщането на властта на суверена”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
aman преди 10 години
mas ot prase i wlast ot komunist se wzimat samo s drane!
42
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нови избори са вредни за теб и твоята партия. И стига с тия заплахи - няма да има майчински,намалени такси за ток, бюджет и др.п.Крайно време е БСП и ДПС да се маргинализират, за да имаме нормално развитие.
41
3
 
27
 
! Отговори
trif преди 10 години
атака + бсп + дпс = Вредители
40
3
 
29
 
! Отговори
Човек от народа преди 10 години
Нали искахте да върнете България на хората! Чакаме!
39
4
 
31
 
! Отговори
aos1212 преди 10 години
Не разбрахте ли, че без бой няма да стане?Тая соц лелка доказа тая ми теза като я гледах сутринта. Не знам защо всички подкрепят тезата, че трябвало протеста да е мирен. Това много напомня на "нежната революция", която проведохме предния път. Тогава комунистите се окопитиха, създадоха някакви кръгли маси със свои хора, завзеха България със подставени лица от уж демократичния кръг хора и страната остана последна в Европа. За разлика навсякъде от останалия соц. блок комунистите бяха просто измете
38
4
 
23
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Без бой няма да пуснат кокала. Знаят ,че след този парламент, власт скоро няма да помиришат. Стига с тези мирни шествия, тояга им трябва... и да се включат масово и други градове
37
28
 
12
 
! Отговори
FREE преди 10 години
Утре като дойдат пак мутрите на власт ще ви е страх не само да излезете на улицата ами и да пишете по форумите мислите са ви насочени само към това кой колко ще ви плати
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ как ще се оправиш като нямаш пари?
35
9
 
29
 
! Отговори
койот преди 10 години
Целият този панаир започна на 11.05.2013год.,когато бе нарушен изборният закон от Бареков и Мая Манолова!Не може от някаква половинчата информация да правиш журналистическа СЕНЗАЦИЯ!Който сее ветрове ще жъне БУРИ!На това правителство краят му се вижда,рано или късно!
34
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АВЕ, МИЗЕРНИЦИ, С ПРОСТОТИИТЕ СИ ЩЕ ДОКАРАТЕ ДАРЖАВАТА ДО ФАЛИТ, КВИ ИЗБОРИ ВЕ, НЕНОРМАЛНИЦИ, ПАК ВИ ЯХНАВА КАТ МАГАРЕТА, ПАК ША Е ЗА ВАША СМЕТКА, ИЗПЪЛЗЯХА СЕДЕСТА, ДЕСЕБЕТА, ПАК ГЛАДНИ ЗА ВЛАСТ, БАИ ЕЛЕМНТАРНАТА ДАРЖАВА
33
3
 
27
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Да, вредни са - за теб и вашата върхушка - пропити мафиоти и престъпници без грам срам и достойнство!!!
32
6
 
25
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
Предсрочните избори са вредни единствено за БСП и Атака, към момента.За страната са полезни.
31
25
 
6
 
! Отговори
ДЕСЕН ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
Какво ще променят новите избори тези който са гласували за ГЕРБ пак ще гласуват за тях плюс всички платени *** защото ГЕРБ е единствената партия в блестящо финансово състояние. Защо е в добро финансово състояние ли защото ни са такива законите, нека всички се финансират от членски внос. Да не говорим за рекета над бизнеса не дадеш ли 50-70% от печалбата на партията няма обществена поръчка и т.н. Аз ще си гласувам пак за Костов други за БСП и т.н. НОВИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ НИЩО.
30
12
 
12
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Депутат,който не РАБОТИ в парламента няма никакво ПРАВО да дава изявления и коментари по български медии за работа на правителство и парламент!!!!!!!
29
5
 
25
 
! Отговори
Рали преди 10 години
Страх ви е ,жалки и нагли сте.Зависите от това,с коя част от тялото си нагоре е станал Волен сутрин."Ако Атака ....влезнат , ако Атака..не влезнат " Размириса се .Не сме ви избирали и искаме да си вървите. Оставка незабавно.
28
6
 
30
 
! Отговори
Tояга Дялана преди 10 години
БСП не дава власт така лесно. Няма власт, няма възможност за грабеж. Протестират, ами нека си протестират, БСП не дава власт така лесно. Само тоягата може да ги изгони. Комунистът не признава скандирания и разходки.
27
6
 
26
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
нинова можеш ли да ми кажеш защо само при ваше управление народа ви обия толкова много и през 97г ви навряха в парламента преди 4г пак ви свалиха сега пак изразяваме "обичтта" си към вас под формата на домати и яйца.И ако това не ви е доказателство че трябва да се разкарате а винаги от политикатаПросто няма място за вас в Българския парламент
26
6
 
27
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
По-вредно е *** да е в парламента.
25
5
 
21
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
По-вредно е *** да е в парламента.
24
4
 
14
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Трети сценарий-всички политици от в затвора,нов изборен кодекс и сами ще се оправим!!! "Би било хубаво, но ти как виждаш всички депутати да гласува, да си свалят имунитета и да влязат в затвора? А ако влязат в нови избори, автоматично предизборен имунитет. Тъжно, тъжно...