Петима от ГЕРБ напускат, щели да ги последват още

Ще създават нов проект, ГЕРБ отблъсквала с арогантността си
Обновена: 8 юли 2013 07:23 | 7 юли 2013 15:11, Веселина Йорданова
265
Петима от ГЕРБ напускат, щели да ги последват още
Eмил Димитров е един от недоволните. Снимка: архив, БулФото

Членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето".

Контактната група, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

В декларацията се посочва, че през последните години ПП ГЕРБ е била овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото.

Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта, се казва още в документа.

Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник–председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006-а. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност, пише в декларацията.

Подписалите се заявяват, че са разочаровани "от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната". 

В отвореното писмо, което членове на ГЕРБ изпратихме на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ясно казахме, че не можем да бъдем в партията, когато реално Цветан Цветанов я ръководи. Като човек с поне засега едно, но бъдещо второ повдигнато обвинение, не смятаме, че той вече е факторът, който ще може да ръководи партията, защото на Борисов не му се занимава с партийна дейност, заяви бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров пред  „Фокус”.

От утре в цялата страна ще започне поетапно напускането на членска маса от партията. Надявам се, че този процес ще продължи дотогава, докато не се разбере, че действително голяма част от членската маса, а и от симпатизантите на ГЕРБ, мислят по начина, който сме изразили в отвореното писмо и декларацията”, обясни Петров.

По думите му това, което до този момент убягва на Борисов, е, че структурите не са така единни, както изглеждат. Има събрано напрежение от много време. Цветанов не е личността, която може да ръководи тази партия, въпреки репликата на Борисов, че Цветанов е моторът, каза още бившият депутат.
Той обясни, че ще участва в създаването на нов десен проект. „Смятам, че ще бъде достатъчно силен от гледна точка на това, че имаме хора, които стоят зад нас. Ще намерим нови хора, публични хора, млади хора, достатъчно професионално ангажирани, експерти в отделни области, за да покажем, че в България все още има достойни хора, които могат да бъдат носители на ценностна система, зад която да застават много хора”, допълни Иван Петров.

След декларацията ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ, посочи и бившият депутат от партията Емил Димитров. „Критиките сме ги коментирали дълго време помежду си и винаги съм считал, че са вътрешнопартийни проблеми, но те вече са надпартиен проблем – освен за партията, и за държавата. Считаме, че те са основният проблем”, добави той.

На въпрос - кои са министрите, които подкрепят декларацията, Димитров каза: „Ще ги научите на следващ етап, когато обявим какви са последващите стъпки”. „Тези изводи са натрупани с времето и катализираха със загубата на 600 000 гласа на самите избори. Аз съм си подал заявление за напускане на ГЕРБ още преди номинациите за депутати за новия парламент. Подал съм го по същите мотиви, които сега са в декларацията”, обясни Емил Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
1
 
! Отговори
баджо преди 10 години
Браво, пичове!!! И на други ще им дойде на ума, че това не е партия, която може да направи нещо хубаво за България. Такава еднолична партия не беше дори БКП. Боко, Цвъко и оная 150-килограмовата вейчица и всички копои около тях ще разберат всичко, когато им спрат кранчето да цоцат. Дано този момент дойде по-скоро, че тежко и горко на България. Бог да бази България най-вече от Боко и Цвъко, че както е тръгнало няма да бъдат осъдени и тези големи бандити. Защо ги достраша толкова много от Пеевски?
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом НИдялко НИдялков, Иван ПИтроф и тоя хаирсъзин Емил ДимитроФ се махат, това говори добре за ГЕРБ. Точно такива токмаци като тези сриваха авторитета на Герб крадейки и правейки далавери. НИдялко от къде си натрупа милионите, да не му се паднаха от тотото? Крал! Иван ПИтроф от къде забогатя - от контрабандата която прикриваше докато беше шеф на полицията в Хаскьой. Сега щом тези маскари ги няма с чиста съвест ще гласувам за Герб. Още хора като тези обаче има за махане от Герб.
210
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отцепиха се мишочите който бяха в Герб за лични облаги, спря кранчето и сега ще се присламчат на друго място да си крадат.
209
1
 
8
 
! Отговори
ppancho преди 10 години
Късмет за всяка партия е да я напускат подобни хора: )))Със сигурност ще ги приюти някоя друга Бай недялко например е идва отБКП,СДС и Бсп: )))
208
2
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
ЕХ ИВАНЕ ...ИВАНЕ ...КАЖИ СИ.ТОВА ДА НЕ Е ЕДНО ВРЕМЕ ...КАТАЖИИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ТЕБ.ПАК СЕ РЕДИШ НА УЛУКА.
207
7
 
16
 
! Отговори
ясно? преди 10 години
Какъв "нов проект" бе, мишоци! Има ли го Бойко, има и ГЕРБ. Това е "каузата".Без него няма партия, ще си увиснете в партийното небе като прилепи.Ясно е, че са ви подкупили.Жалки мекерета, още едно доказателство, че партиите са безполезни за страната ни. Колкото за арогантността - по-ароганатни от БСП и ДПС/не включвам Атака, те са клиничен случай/ няма!И те няма да отстъпят, докато не срещнат радикални действия от протестиращите.
206
6
 
17
 
! Отговори
пламен преди 10 години
Бандата Герб се разпада защото не е във властта. Имам си работа с гербаджии и трябва да ви кажа , че по - големи гадини от тях няма. Аз съм десен и съм за новия десен блок.
205
0
 
16
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Борисов ,да не забравиш да почерпиш по едно след отлюспването на тези.
204
5
 
16
 
! Отговори
Мразим БСП!!! преди 10 години
Хаджигаевска, вместо да го изгонят преди години от ГЕРБ, тоя тръгнал партия да прави със други!!! Малко пречистване преди изборите добре ще дойде.
203
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последното средство на столетницата е да ползва петата си колона. Значи изборите наближават, щом скритите *** почнаха да напускат...
202
23
 
31
 
! Отговори
Напуснал България преди 10 години
Милите гербаджии, изгубиха изборите и се разпаднаха. Комедия ла финита. Сбогом ГЕРБ и спи спокоен вечен сън като седесарското лъвче. СБОГОМ
201
23
 
26
 
! Отговори
es преди 10 години
bravo предателите и мършите да се махат, партия ГЕРБ ,да тръгне с чисти хора
200
0
 
41
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
По този повод Алеко има един разказ - "Пази боже сляпо да прогледа"! Ще видим поредната световно неизвестна партия която ще се бори с нокти и лакти за народната субсидия.
199
10
 
29
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Цели 5 /словом пет/ човека напуснали ГЕРБ, каква драмаБСП я напуснаха 500 000 ,РЗС, НДСВ и СДС - всичките, Атака половината, ДПС една трета,а ГЕРБ цели пет човека я напуснали, ей това е новина за новата партия на Миро мършата !!
198
32
 
27
 
! Отговори
зулумите СТОЛИЧНИ преди 10 години
20 000 Протестиращи не представляват България , тоест 7 милиона , така че Българският Парламент не може по никакви причини да се съобразява с Протеста в София , след като Софиянци искат да си протестират ,нека София да се отдели от България , така ще спрат зулумите СТОЛИЧНИ
197
20
 
34
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Тези хора напускат ГЕРБ, защото навън ще крадат, в партията не може.
196
11
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
100% съм сигурен,че тези петимата са искали нещо, което не им е било дадено. Или някой им е дал нещо (навярно пари) за да излязат с тази декларация. Преди месец мой приятел-член на БСП и общински съветник в един от най-големите ни градове ми сподели, че сред техните хора упорито се носи слуха за това. че Партията (БСП) е платила 100 000лв. на Мирослав Найденов за изказванията му по телевизиите преди 12 май и още 100 000лв за записа от дома на Борисов. Не знам дали да вярвам или не.
195
8
 
12
 
! Отговори
атомника преди 10 години
българия трябва да е президентска република които да поведе народа в обдинение и народа да се вгледа в бъдището си.да се спрат парите на партиите па нека си правят седенки и да ги видем колко са патриъоти.
194
10
 
24
 
! Отговори
ха-ха, самоубийци преди 10 години
Тези нещастници са световно неизвестни персони! Напускайки ГЕРБ са обречени да ровят по кофите за ***!
193
14
 
27
 
! Отговори
Герберон Борисоумник преди 10 години
Да живее ГЕРБ. Борисов никога не е бил член на БКП, а ако е бил, той е действал под прикритие за нейното разложение. По-голям, силен и умен от Бойко няма и ние неговите обични уважатели сме също така умни, силни и хубави като него, а пък вие го ду*айте.