Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението

Темите с БСП са промените в Изборния кодекс и датата на вота
16 юли 2013 21:40,
109
Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението
Николай Младенов. Снимка: Bulgaria On Air

Протестите от последния месец показват, че българският народ е пораснал за последните 20 години. Посланието, което отправят е, че мнозинството иска промяна в начина на управление на страната“, коментира бившият външен министър Николай Младенов в ефира на Bulgaria On Air.

„Имаме мнението на ЕС за случващото се в България, което се усети най-много при назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това щеше да е заплаха за националната ни сигурност, както и тази на партньорите ни“, каза той.

По думите му кризата в страната ще продължава да се задълбочава, а единственият изход за излизане от нея са нови избори.

„Към мнението на посланиците на Франция и Германия се присъединиха Белгия и Холандия, това означава, че скоро в ЕС може да има дебат, оценка на политическите действия в България", каза той.

Във връзка с готовността на БСП за дебат с ГЕРБ Младенов коментира, че единствените преговори може да са по две теми - промяната в Изборния кодекс и датата на предсрочните избори.

„Правителството игнорира случващото се по улиците, но ако смята, че така може да изкара пълен мандат, то това ще бъде пагубно за страната. Хората ясно заявиха, че искат промяна в политическото управление, но правителството заявява само старите си начини на управление“, обясни Младенов.

Той посочи като пример „натиска, който налагат върху БНТ да излъчва целодневно НС, за да се разбере как едните работят, а другите - не“.

„Именно затова се появиха и нови алтернативи на левицата, като Татяна Дончева“, каза Младенов.

Ексминитърът също изрази притеснение, както президентът Росен Плевнелиев, от назначаването на Боян Чуков като шеф на Съвета по сигурността. „Притеснява ме не само той, но и всички други назначения на хора, свързани с Държавна сигурност, но това не е изненада за мен“, каза ексминистърът.

Заради спорните назначения и липсата на политическа реакция от страната на управляващите Младенов оприличи премиера Пламен Орешарски на „безгласна буква в това управление“.

Според него е необходимо всяка партия да определи за себе си промяната в начините на управление на държавата. „Никой да не се заблуждава, че хората ще бъдат по-малко чувствителни към следващите управляващи“, заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
25
 
34
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Софиянци разбрахте ли че ви сложиха ВИСАДЖИЯ за областен управител , честно казано вече си исля че сънувам лош сън някакъв кошмар , вие усещате ли какво се случва усещате ли абсолютната безпардоност и дебелоочие на управляващите , колко още ще чакате , за да ги изметете от паралмента
47
15
 
36
 
! Отговори
Палач преди 10 години
Дайте го на дръвника тоя веднага. Откога му точа брадвата. *** нещастен. Ще ми организира срещи на терористи за да сваля законното правителство на Сирия. Той подкрепя тези които мъчат деца и изнасилват жени, а мъжете ги колят като животни ... На дръвника такива като него и до девето коляно .... Казах!
46
8
 
33
 
! Отговори
Кой Младенов? преди 10 години
От устата на този изпълнител на чужди нареждания това звучи нахално, но Никито Михайлов винаге се е отличавал в политиката с наглостта си.
45
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя си е въобразил, че е бил гласна буква по време на министрестването си. Напротив господине, и ти по чужда *** играеше, за това с мълчи холан.
44
7
 
9
 
! Отговори
Лозунга преди 10 години
До krasnaq.gvardia Да го понамразиме безплатно ?
43
4
 
15
 
! Отговори
Оня Гъз преди 10 години
Приятеля на Сирия
42
12
 
35
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Този пък беше един външен министър в правителството на Борисов и свърши големи дела - ха-ха.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Монархист odi se gramni ve
40
13
 
29
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
Кой беше този Николай Младенов?
39
11
 
28
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Николай Младенов,Иво Прокопиев,С.Дянков,Росен Плевнелиев и още цяла плеяда принадлежът към т.н. кръг Капитал,типинг пойнт или т.н. соросчета!Нямам нищо против тях а просто изнасям ФАКТИТЕ!Телевизия Он Еър пък е известна като тимаджииската
38
17
 
30
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Вместо Ники Еврейчето трябва да бъде подведен под съдебна отговорност за атентата в Саравофо, те му дават право да се показва по телевиията?! Именно той летя до Вашингтон и Тел Авив да получат разни инструкциики от "големия брат(САЩ) и малкото му комплексирано пале(Израел)"....Кажи ми, Ники, ти като външен министър освен да лижеш г--- на измислената държавичка Израел, какво друго направи за 3,5 години? Искаш и да ти подскажа - Едно голямо .... -> четири букви първа Н и последна О.
37
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не променя ли изборният кодекс ? Защо пак говори за промени ???
36
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя освен да го "плющиш" за друго не става!Май Боко е работил по въпроса щом каза:"добър е ..."
35
18
 
37
 
! Отговори
Постигнал преди 10 години
Какво е постигнал тоя - презрението на хората! Голямо постижение! Парите и измислените постове няма да те направят по-умен и по-добэр. Само злоба предизвикваш с тези си изказвания. Защо слушаш Боци какво ти говори- от партийна обич и преклонение ли?ГЕРБ няма да се върне на власт, така че не се изживявай като заместник министър-председател. Лимитирай съветите си у дома си. И аз съм от червено семейство, но никога не съм ползвал предимства- пенсиониран учител съм, Ники тъпоглаво.
34
20
 
44
 
! Отговори
Танев преди 10 години
А Никито Младенов е педальон, за чиятоо сватба разходили дори държавния хеликоптер! Никито беше от СДС , а сега е с най-мръсната и необразована прослойка от БКП, мутирала като "дясна партия"ГЕРБ! Продажна твар! Никито де.
33
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,еврейско гейче..
32
20
 
38
 
! Отговори
135 преди 10 години
Гол ***! Толкова е лепкав и неприятен този човек!
31
18
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Да те е-а и мижльото скапан,точно ти ли се правиш на мъж?Типично мижав гербераст!
30
17
 
41
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Леле, а ти колко гласен беше.... Абе Ники, татко ти ако не беше от ДС и въшките щяха да те заобикалят, ***!
29
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гади ми се от този плазмодии..всичкия *** на България се изрина да прави..на боко...гадост и простотия!!!!!