Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението

Темите с БСП са промените в Изборния кодекс и датата на вота
16 юли 2013 21:40,
109
Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението
Николай Младенов. Снимка: Bulgaria On Air

Протестите от последния месец показват, че българският народ е пораснал за последните 20 години. Посланието, което отправят е, че мнозинството иска промяна в начина на управление на страната“, коментира бившият външен министър Николай Младенов в ефира на Bulgaria On Air.

„Имаме мнението на ЕС за случващото се в България, което се усети най-много при назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това щеше да е заплаха за националната ни сигурност, както и тази на партньорите ни“, каза той.

По думите му кризата в страната ще продължава да се задълбочава, а единственият изход за излизане от нея са нови избори.

„Към мнението на посланиците на Франция и Германия се присъединиха Белгия и Холандия, това означава, че скоро в ЕС може да има дебат, оценка на политическите действия в България", каза той.

Във връзка с готовността на БСП за дебат с ГЕРБ Младенов коментира, че единствените преговори може да са по две теми - промяната в Изборния кодекс и датата на предсрочните избори.

„Правителството игнорира случващото се по улиците, но ако смята, че така може да изкара пълен мандат, то това ще бъде пагубно за страната. Хората ясно заявиха, че искат промяна в политическото управление, но правителството заявява само старите си начини на управление“, обясни Младенов.

Той посочи като пример „натиска, който налагат върху БНТ да излъчва целодневно НС, за да се разбере как едните работят, а другите - не“.

„Именно затова се появиха и нови алтернативи на левицата, като Татяна Дончева“, каза Младенов.

Ексминитърът също изрази притеснение, както президентът Росен Плевнелиев, от назначаването на Боян Чуков като шеф на Съвета по сигурността. „Притеснява ме не само той, но и всички други назначения на хора, свързани с Държавна сигурност, но това не е изненада за мен“, каза ексминистърът.

Заради спорните назначения и липсата на политическа реакция от страната на управляващите Младенов оприличи премиера Пламен Орешарски на „безгласна буква в това управление“.

Според него е необходимо всяка партия да определи за себе си промяната в начините на управление на държавата. „Никой да не се заблуждава, че хората ще бъдат по-малко чувствителни към следващите управляващи“, заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Е ти що па си много убав....
7
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигарски го държат с нещо (или неща), а го държат защото е зависим, а е зависим защото не е чист, защото има престъпно минало и кирливи ризи.
6
11
 
55
 
! Отговори
протеже на ДС! преди 10 години
Николай Младенов произхожда от червено комунистическо семейство. Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
5
12
 
57
 
! Отговори
Лошо момче преди 10 години
Николайчо и ти си едно лошо момче , а се правиш на светец!Кого лъжеш ?Ти не си ли от бившето Правителство на ГЕРБ?Не натвори ли една сюрия от проблеми и тъпотии ?Не си ли расъл в червени дантели ?Не си ли се изучил с ред предимства ?Така е, но ...произведението ако го видиш в огледалото е абсолютен *** !!!Е дойде Ви времето за шут в г.ъ.за!!!
4
15
 
52
 
! Отговори
чарли преди 10 години
Ти пък кой си та даваш оценки.От теб пък какво зависеше?
3
13
 
59
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ники Младенов - момчето което не разбира от...нищо,но му бе поверена...армията и след това Външното министерство от Боко.Аман от...гърбави калинки,изпълняващи...танца на куклите.
2
8
 
66
 
! Отговори
емир преди 10 години
Какъв е Орешарки си го знаем, ама какъв беше ти- Израелският министър на българските външни работи...
1
12
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно тоя ли ренегат тръгна епитети да лепи?Племенник на червената аристокрация, близал мед като синьо ***, и накрая стигнал звездния си час като обслужващ персонал на мутрите.Много гад върви незаслужено по тая земя!