Тъст тук, тъст там - ГЕРБ още източва държавни фирми

БСП: Две фирми на тъста на Цветанов имали договори във ВиК сектора
Обновена: 14 авг 2013 16:49 | 14 авг 2013 15:57,
131
Тъст тук, тъст там - ГЕРБ още източва държавни фирми
Красимир Янков и Антон Кутев. Снимка: БСП

ГЕРБ е източвала и продължава да източва държавни фирми, съобщиха днес от БСП. Депутатът от  левицата Красимир Янков заяви, че фирми, собственост на тъста на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов - Васил Петров Георгиев, – Вилмак ООД и Вилмак Лаборатория ООД, имат договори с ВиК-Стара Загора, Севлиево, Хасково, Враца и други.

Приходите на двете фирми са близо 700 000 лева за последните пет години за ремонти на мрежата.

Янков напомни, че именно семейството на съпругата на Цветанов е било посочено като произход на средствата за закупуване на прословутите шест апартамента на бившия вицепремиер в кабинета „Борисов“.

В тази връзка червеният депутат настоя за повторна проверка на имотното състояние на Цветан Цветанов.

Информация за подобен случай Янков имал и за Варна. По данни на депутата от БСП съпругата на сегашния кмет на морската столица Иван Портних – Вилислава Портних, е спечелила обществени поръчки за над 1 милион лева за последните 5 години.

Вече е подаден сигнал до главния прокурор за нередности във ВиК-Варна, обясни депутатът от БСП. Красимир Янков зададе и няколко въпроса чрез медиите.

Вярно ли е, че съпругата на кметът от ГЕРБ Иван Портних - Вилислава е съдружник в „Метан груп”, спечелил обществена поръчка за доставка на гориво във ВиК-Варна за повече от 1 млн. лв.?

Вярно ли е, че е била единственият кандидат за обществената поръчка?

Вярно ли е, че тъстът на Портних - Красимир Маринов, общински съветник, е представлявал общината във ВиК-Варна?

По негови думи умишлено се прави опит да се забави встъпването в длъжност на новия управител на държавното дружество - ВиК-Варна, за да се заметат следи.

Три общини, управлявани от ГЕРБ, са поискали от Окръжния съд спиране на вписването на промените в ръководството.

Призоваваме прокуратурата за бързи действия. Фактите сочат за умишлено бавене на смени в сектора, заяви депутатът от БСП. Янков видя и замитане на следи и продължаване на източването на държавните предприятия и след управлението на ГЕРБ.

Тъст - тук, тъст – там, обобщи състоянието на държавните дружества Янков.

Ситуацията е същата в куп други градове, включително и Силистра, заяви и друг депутат от БСП - Антон Кутев. По негови думи трябва да се отделят икономическите лостове на ГЕРБ, които продължават да контролират по места. По думите на Кутев протестите в Силистра, които били доста рехави, били инспирирани именно от шефове на държавни дружества от ГЕРБ.

Те принуждавали персонала да се включва, а хората се съгласявали заради притеснения да не загубят работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Ангелов преди 10 години
Изкарайте истински пари от интернет съсclixseries/?ref=maimoni
120
0
 
1
 
! Отговори
До Virus преди 10 години
До virus под номер 125: Уважаеми Вирус, извинявай, но при среден оборот 5 - 6 000 лв. на месец за една фирма едва ли я праща в групата на проспериращите. . .! Ами, че тя кварталната бакалия в един краен район на град Лом има по-голям оборот бе! Не симпатизирам ни на гербери, ни на комунисти! Просто в случая това лице незнайно Красимир Янков се е хванал за някаква мравка от която слон прави! Какво източване е това? Абсолютни глупости! Това е ясно на всеки един средно икономически грамотен човек!
119
2
 
2
 
! Отговори
virus преди 10 години
Abe vie tiq 5-6000 leva za nishto gi nqmate be *** sigurno vashiq dohod e po golqm a -300lv. Smeshnichi zatvor za boko i cvetanov -dojivoten
118
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 10 години
до 122 Анонимен:Няма да видиш жената на Цветанов да бърка в кофите.На Станишев и Местан също.Въпросът е принципен и морален.Продължават да смятат хората за овце.На твое място щях да се чувствам обиден .Математиката ми е точна.Не смятам за нужно да сметна печалбата до край - ще стане смешно.Този път другарите се изложиха - е като всеки път когато решат да лъжат.Кутев е учил изкуство но колегата му знае да смята - с другаря П. Димитров смяташе по добре покрай Белене.
117
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 години
Много си му е добра на Иван математиката мой човек! 6000 лв. на месец е страшно "голям" оборот за една фирма просто. . .! Да й завидиш направо!
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванМНОГО ТИ Е СЛАБА МАТЕМАТИКАТА.ГОРКИЯ ЦВЕТАНОВ ...........ВИДЯХ ЖЕНА МУ ДА БЪРКА В КАЗАНИТЕ. ТЪСТА БЕШЕ ДО ЦЪРКВАТА С КУТИИКА ДА ПРОСИ.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** от измислената партия ГРАБ трябва да бъдат махнати от властта, където ги набутаха без конкурс и елементарни умения за работа! Това не е "метла", а елементарна справедливост!
114
5
 
8
 
! Отговори
222 преди 10 години
А бе господа КОМУНИСТИ-СОЦИАЛИСТИ и КОАЛИЦИИ -ТУРЦИ,*** И .....какви ли не?!Я вземете и се освестете.Народа ВИ УМИРА от глад и немотия!?Малко мозък имате ли!?Нито вие,нито която и да е партия е в състояние да направи нещо хубаво за НАРОДА!Оставка Ви искат от колко време!Когато кораба потъва нали сте наясно какво се случва?Агония и страх!Страх Ви е че ако сега паднете и то веднага никога повече няма да Ви има.За това извършвате поголовни уволнения и търсите под воловете телета!
113
5
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Приходите на двете фирми на тъста на Цветанов за за последните 5 г. са близо 700 000 лева.700 000 : 2 фирми = 350 000350 000 : 5 години = 70 00070 000 : 12 месеца = 5833Т.е. по 5833 лв. на месец за едната фирма. И това е ПРИХОД.Като се приспаднат данъци, осигуровки, заплати и други разходи, колко остава печалбата?!
112
1
 
4
 
! Отговори
скднссхсн преди 10 години
Проверете общинските поръчки зa ново общежитие нa Пловдивския Университет фирмaтa е яснa преди конкурсa още гaрaнтирaно от Ивaн Тотев
111
3
 
12
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Какво виждате на снимката? Два мошеника, единия убедено лъже, другия се чуди на къде да гледа.
110
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вие ли гадни и крадливи комунисти ще ми говорите за шуробаджанащина,първо се вижте вие
109
8
 
11
 
! Отговори
Спинозни Педали–БСП преди 10 години
Крадеца вика "дръжте крадеца"! Министърката ви на правосъдието бие Цветанов по имоти а и останалите министри не са по бедни. Наи-големите и нагли крадци са комунистите, другите са след тях!
108
2
 
2
 
! Отговори
ihtimaneza преди 10 години
Хаха откриха топлата вода.. Да дойдат и в Ихтиман - да видят как всички фирми за дърводобив са на съученици на кмета, шефа на горското е негов съученик, да дойдат да видят проекта за 4млн лв за село Стамболово (подмяна на ВИК и асвалтиране) - едно село с 5 улици, 200 души жители и 4млн лв за нищо! Да в идят и канала на околовръстното за 700х.лв. - 2км прокопани с багер ... Затвор , само съд и затвор за тая ***!
107
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ ЗА ГЕРБ! ДАВАЙ ЦВЕТАНОВ МАЦКАЙ ***! САМО ГЕРБ!
106
4
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 10 години
Това ли са новите остриета на левицата ? Интригите не бяхали прериотет на Пчеличката Мая ?
105
1
 
13
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Дрисльовци,дрисльовци,ако борбата срещу олигарсите и мафията ви е като КОМЕНТАРИТЕ да ви п..ая на БОРБАТА!!! За ВАС не е важно дали има престъпление и кой го е извършил,по важно е престъпника,мошенника,крадеца в КОЯ ПАРТИЯ членува,а след като е от партията за която сте гласували тогава всичко му е позволено!!! И да ВИ е.. тази партия,ще казвате,че не е е..не,а само главата му е била вътре!!! ПАРТИЙНИ МЕКЕРЕТА станахте,а някога БЯХТЕ българи!!!!!!!!!!!!
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 106"...ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА..."Докато казваш тези думи те управляват гадни долни комунисти. Ко? Да!
103
6
 
6
 
! Отговори
slav преди 10 години
Българите сте най бедни и такива ще си останете хахахахахаха кучета долни
102
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
милиционерите от бкп ;герб не се шегуват до последно ще крадат каквотомогат съдебната система е тяхна