Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?

Царя: В интерес на всички е да няма толкова напрежение
9 сеп 2013 09:07,
182
Нови избори, пак протести! Това ли е най-демократичното?
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори не са най-доброто решение за страната. Това заяви в интервю за bTV бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

„Да си представим, хипотеза разбира се, поради сегашните демонстрации правителството си подава оставка. Нови избори. Съставят се, всичко. Не се харесва на друга част от хората. Пак демонстрации пред парламента. Това дали е най-демократичното или като процес дали е демократично, рационално и ползотворно за страната?“, коментира Царя.

„На мен не ми се струва, защото не са хората, които протестират, които решават, а тия които гласуват. И затова винаги съм казвал, колкото повече хора гласуват, толкова по-добре се отразява настроението, нагласата и желанията на населението“, добави той.

Сакскобургготски изрази съжаление, че малко хора са гласували на последните парламентарни избори.

Той отказа да даде оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
„Аз съм бил премиер, потърпевш – знам какво е, колко е трудно. Колко лесно се критикува, а колко лесно се управлява“, добави той. По думите му за хората са важни резултатите от управлението, а не детайлите.

„Според мен най-важното за имиджа на България отвън и също, разбира се, отвътре, е да има спокойствието да се работи, да се гледа напред и да се справяме с проблемите, които ни засягат всички“, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„Като се наблюдава от чужбина, самият факт , че би могло да има още едно правителство, което да не си приключи мандата след това на премиера Борисов, едва ли би прозвучало като нещо много положително, особено за бизнеса.

Вие знаете, че от вън на такива работи се гледа специално внимателно, така че в интерес на всички е да има диалог, да няма толкова напрежение“, смята Царя.

„Всеки може да поотстъпи малко, всеки може да се вслуша в другия и колко неща могат да се постигнат“, добави бившият премиер.

На въпрос дали обмисля връщане в политика, бившият премиер отсече: „На моята възраст? Благодаря ви за комплимента“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу Симеон Борисов Кобурготски - Да Живее Нашият Цар КИРО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
158
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищожество. Има възмездие и ти го получи.
157
2
 
0
 
! Отговори
ддт преди 10 години
Спрете да ни показвате този ШИЗОФРЕНИК! Ядохме му вече попарата.
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво следва? В Италия за 50г. са се сменили поне 40 правителства. Какво ни плашите? Ще се сменят правителства, докато нашите политици не се научат да управляват честно и почтено. Дотогава ще има протестти старче.
155
1
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
До монархистЕми, мушни си един фишек и се изстреляй към турция
154
3
 
1
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Бай Симо е дърт мошенник, но в случая е абсолютно прав!
153
2
 
3
 
! Отговори
Вуки преди 10 години
Не се ли накраде, Ваше Крадличество?
152
8
 
7
 
! Отговори
Тишо преди 10 години
Абсолютно е прав, този път царя - това е омагьосан кръг от който няма излизане. Ама ГЕРБ са готовии на гражданска война само и само да се докопат отново до властта....
151
1
 
7
 
! Отговори
КНК преди 10 години
Г-жо Йорданова,готова ли сте да отстъпите малко на УБИЙЦИТЕ НА БАЩА ВИ ,какво толкова се е случило??? Да отстъпите малко на КРАДЦИТЕ ,КОИТО СА ВИ ВЗЕЛИ ДОМА ??? Да отстъпите малко на тези дето са УБИЛИ СИНА ВИ С НАРКОТИЦИ,ЗА ДА МОГАТ ДА "ЗАНИМАВАТ" И ДЪЩЕРЯ ВИ ,нали да отстъпиш е човешко ??? Дали да отстъпим "малко" и след ПРОГОНЕНИТЕ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ДА БЪДАТ ПРОГОНЕНИ ОЩЕ 3 МИЛИОНА ??? ТАКА ОТСТЪПВАЙКИ НА КРАДЦИТЕ,УБИЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ ЗАГИНЕ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НИ !!! Това ли трябва ????
150
3
 
9
 
! Отговори
КНК преди 10 години
Този *** неграмотен и алчен пак го ползват за заблуда на народа.В ТЕЗИ ВРЕМЕНА НА БУРНО РАЗВИТИЕ НА СВЕТА ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ,ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ НА СПАСЕНИЕ СА Р-ЕФ-О-Р-М-И-Т-Е !!!От 30 години света само това прави,а той по комунистически-бавно,мандата до край пък тогава да се види,НО НОВИ 4 ГОДИНИ ЗАГУБЕНИ КАКТО ПРИ НЕГО!!!Със Станишев загубени 4,с Борисов 4,със Симеон 4,с Виденов 4,с Беров 3,с Луканов идр.3,с Т.Живков 45 - Е ДОКОГА ??? СВЕТА СЕ ИЗВЪРВЯ , НИЕ САМО ЧАКАМЕ - ДА НИ СЪБЛЕКАТ ДО ГОЛО
149
3
 
0
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
Мръсни,елементарни,злобни душици!Дребни,дребнииииии...........!
148
3
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
дааааааааа..щом твоите са на власт тебе те устроива ама нас НЕ ....3г.се беше покрил като мишок а жиж го ти сега му лъсна гордоста ,ДА ама НЕ .Факта , че стискат със зъби крехкия кокъл говори че много ги е страх че повече гювеч няма да има и сега е време за КРАДЕНЕ...ЮРОШ братя
147
4
 
9
 
! Отговори
ojo преди 10 години
На този престъпник още ли му се дава трибуна ? Учудвам се колко къса историческа памет може да имаме като общество . Та този *** се подигра , излъга и ограби народа ни. Помнете хора, ПОМНЕТЕ!
146
3
 
8
 
! Отговори
каза преди 10 години
Бившия агент на ДС Симеон СаксКобургГота се изказва отново неподготвен.Един клоун, само че страшен (като от ТО на Стивън Кинг), клоун, който спусна по време на управлението си младите крадливи юпита-М.Велчев,Н.Василев и безчет подобни на тях.Освен за себе си, те правеха пари и за него, с протекцията на правителството зад гърба си.
145
12
 
7
 
! Отговори
12 преди 10 години
Йорданова, много сте права. Едни неграмотници и лентяи се изказват. По прагматичен, етичен и културен политик от Симеон не сме имали. Какво е окрал? Взема това, което е негово. Колко окрадоха чуждото и сега протестират за още. Покажете един политик подарил на държавата имение за милиони, както направи Симеон. Не можете да му се сложите на пръста, вечно недоволни и изпълнени с омраза невежи писачи.
144
7
 
12
 
! Отговори
Републиканец преди 10 години
Ваше Царско Нищожество, вън от републиката ни.Вън и БКП,и ДПС,за да не направите пак шведската тройка.Заветите на Левски и Ботев са святи за нас.
143
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да връща всичко, което не е негово, което получи, а това е всичко и да не забравя българския паспорт.После бързия влак за Испания и да не може да натовари повече от един вагон.Монте Карло се е натъжило за него.
142
6
 
10
 
! Отговори
800 смърдящи екскре преди 10 години
До Йорданова защо не го осиновиш,да вземи го в къщи си ,а пък ние ще направим протести и пред именията на този дърт смърдящ козел и ще направим така,че да го изгоним от БЪЛГАРИЯ,защото много нагло излъга българския народ 800дни,а се оказаха 800 пръдни от тоя дърт пръч,ама козел .да си хваща пътя от където е дошъл,докъто е време.
141
7
 
17
 
! Отговори
лавро преди 10 години
Тъкмо червените му обещаха да му дадат да се разпоежда с горите - и току виж паднали от власт.България никога не е имала по-жалък "монарх", човек без капка лично достойнство. Май е време да го изгоним, както направиха съседните ни страни.
140
6
 
16
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Абе, този я да се скрие някъде,че като го видя ми се повдига.СКРИЙ СЕ БЕ МОШЕННИК!ВРЕДЕН СИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!