Вотът няма да успее, сигурни са Райчев и Константинов

Това е поредната грешка на ГЕРБ, смятат експертите
Обновена: 17 сеп 2013 10:40 | 17 сеп 2013 10:40, Красимир Ангелов
17
Вотът няма да успее, сигурни са Райчев и Константинов
Снимка: Булфото

Вотът на недоверие към правителството няма да успее, защото то има подкрепа от три политически сили, които сумарно имат много депутати, прогнозира математикът Михаил Константинов в сутрешния блок на ТВ7.

Социологът Андрей Райчев също изрази увереност, че правителството със сигурност ще изкара зимата.

Както Dnes.bg ви съобщи, тази сутрин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му ще внесе вот на недоверие към кабинета "Орешарски".

"Това е поредната грешка на ГЕРБ. От март месец Бойко Борисов води политиката "конникът без глава". Първо – подаде оставка в момент, в който не трябваше да подава оставка. Второ – засили се да печели изборите сам, все едно може да управлява държавата, както не му дадоха избирателите даже първия път, когато беше популярен.

После напусна парламента, после влезе и започна вотовете на доверие в момент в който... той би трябвало като каратист да знае, че ударът се прилага с максимална сила", заяви още Райчев и продължи:

"Орешарски е министърът, тогава беше на финансите, който заедно с Даниел Вълчев и Станишев, който им беше премиер, издържаха най-дългата и най-масовата стачка в историята на България – учителската стачка". Те го издържаха със спокойствие, с лека ирония и изчаквайки. Ами ние и сега имаме същата сцена".

Двамата експерти се съгласиха, че протестите срещу правителството вече са се изчерпали.

"Протестите в момента са фарсови. Хората там в момента не постигат нищо хубаво и дори постигат обратното на това, което искат – укрепват властта", посочи Райчев. "Има изчерпване на този вид обществени действия", допълни от своя страна и Михаил Константинов.

Математикът изрази мнение, че новосформиращите се партии няма да имат успех на следващите избори и няма да влязат в парламента. Той прогнозира, че проектите на Саша Безуханова и Николай Бареков ще се провалят на един бъдещ вот. Това мнение обаче не беше подкрепено от Райчев, който изрази тезата, че нови политически формации са нужни на страната. Двамата дори се хванаха на бас за това дали партията на Николай Бареков ще има успех на изборите.

Михаил Константинов прогнозира още бъдещ разпад вляво с "цел нормализиране на партията БСП".

"При нея е ясно това разцепване на носталгични бедни леви избиратели и на сравнително проспериращ елит", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
nikos преди 10 години
Аз искам да изкарат 4год за 4етри години ще *** половината 4ервени боглуци само така ще се отьрвем от вас
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бойте се сини и будистки ***.Ще има нови избори...през лятото на 2017 година.А до тогава спокойно,без нерви и да не забравяте всяка сутрин да пиете по една студена вода.А Орешарски като построи Южен Поток и започне АЕЦ Белене,тогава ще можете да го поздравите след 4 години и с втория му мандат.
10
1
 
3
 
! Отговори
ТИИИ преди 10 години
ТИ ГОСПОДИНЕ НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ ПОЯВЯВАШ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ДРАЗНИШ ХОРАТА НЕМОЖЕМ ДА ТЕ ПОНАСЯМЕ ЕДИН ПОДЛИЗУРКО КОЙТО ДАВА НАЙ МНОГО ПАРИ И ТОЙ Е ОТ ТЯХ ОТИВАЙ И СИ ГЛЕДАЙ ПЕНСИЯТА А НЕ ХОДИ ДА ПРОГНОЗИРАШ И ДА СЕ МЪЧИШ ДА НАСТРОЙВАШ ХОРАТА ТУ СРЕЩУ ГЕРБ ИЛИ БСП СЕГА НЕ СИ ЛИ ВЕЧЕ ОТ ГЕРБ А МОЖЕ БИ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ ХА ХА ХА
9
12
 
18
 
! Отговори
4321 преди 10 години
А тия двамата *** не осъзнават ли, че чрез този вот ще се затвърди още повече Тройната коалиция? Тоест ще стане още по-явен съюза между БСП, ДПС и Атака. Това е стратегическата цел на вота на недоверие - да покаже платения дирник на Волен Сидеров и да се заяви, че държавата се контролира от Доган чрез високоговорителите му Станишев и Орешарски.
8
13
 
21
 
! Отговори
РАЙЧЕВ преди 10 години
*** НЕ МЪРСИ ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО С ТВОЙТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ НИКОМУ НЕ НУЖНИЛ, ***
7
10
 
25
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Не ми трябват тъпите прогнози на Райчев и математиката на Константинов, за да се сетя, че вота няма да мине погледнете самодоволната физиономия на *** и ще се сетите, че три е повече от едно!!!! Друго се питам и отговор не искам, защо бедния и нещастен български народ продължава вече 60 и кусур години да се поддава на ДС-манипулатори и агенти? Сигурно сме вече генетично обременени и "салама" е по-сладък от свободата.....
6
4
 
23
 
! Отговори
атомника преди 10 години
не разбрахте ли че те се борят да са на власт и едните и другите още 25 години доде закрият напълно България със земята и народа. Жалко за пролятата кръв от предците ни.
5
7
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
До Daniel_BGХубаво, за Райчев така мислиш, ами за Константинов какво ще кажеш - той е върл противник на БСП! Така, че колкото и да плещите този вот е фарс!
4
1
 
3
 
! Отговори
от София. преди 10 години
До от София. искаш да каза "беж от пистата ГЕРБ"
3
5
 
20
 
! Отговори
от София. преди 10 години
Михаил Константинов- лек завой, за първоначален старт от пистата "ГЕРБ". Ослушване от къде ще завее силния вятър и колко траен ще бъде. И хоп в по сигурната каручка. Един от МНОГОТО *** лезище ни се от екрана.
2
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До qur4uСъс сигурност имаме нужда от нови политически партии - тези, в парламента, а и много, които останаха отвън, са изчерпани от идеи и повече или по-малко зависими от олигархията. Но също толкова сигурно е, че точно на Безуханова и Бареков проектите са ни най-НЕНУЖНИ! По абсурдни идеи и по-голяма зависимост от техните - няма на къде!
1
33
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно бяха написали в един вчерашен вестник - с опозиция като ГЕРБ кабинетът на Орешарски ще изкара 4 години. Поведението на Тиквуняка и шайката му е гаф след гаф!