Тютюнопроизводството е много важно, обяснява Греков

МЗХ ще търси възможности за стимулиране на отрасъла
16 ное 2013 14:42,
15
Тютюнопроизводството е много важно, обяснява Греков
Димитър Греков. Снимка: Булфото

Тютюнопроизводството е изключително важен отрасъл за страната ни и точно поради тази причина заетите в сектора не трябва да имат съмнения за сигурността на отрасъла в периода 2014-2020 година, заяви министърът на земеделието Димитър Греков.

Днес министърът се срещна с тютюнопроизводители и фирми за изкупуване на тютюн в Харманли, съобщиха от МЗХ.
"Голяма част от заетите в сектора нямат друга алтернатива за развитие освен тютюнопроизводството и точно затова МЗХ ще търси и други възможности за стимулиране на отрасъла", е обяснил министър Греков. Той е припомнил, че заложените средства за тютюнопроизводителите в Бюджет 2014 са в размер на 100 млн. лева.

По думите на зам.-министър Бюрхан Абазов отглежданият в страната тютюн се търси и продава добре и е незаменима суровина за производството на качествени цигари. Той е призова тютюнопроизводителите да бъдат по-активни за осигуряване на допълнителна доходност чрез възможностите на Новата програма за развитие на селските райони 2014-2020 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
vivian преди 10 години
знаете ли как звучи това? Все едно да кажем, дайте да стимулираме производството на кокаин и хероин! Толкова е нелепо. навсякъде се тръби вредата от тютюнопушеното и в същото време ще го стимулираме????
13
0
 
1
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
ЕС каза ясно, че няма да има и цент за тютюн. Докторите казват, че цигарите са вредни за хората.
12
0
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Тютюнопроизводителите бяха и са валутния доставчик на страната. Те не трябва да чакат на държавата а да се борят за по високи изкупни цени. С премиите ги лъжат само. Управниците се подиграват с техния труд и всички изказвания за това производство е чист популизъм от страна на политиците.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТодорZASHTOTO 60% OT NASELENIETO NA BG PUSHI IZASHTOTO OT AKCIZA SE PALNI DARJAVNIQ BIUJET ZA DA SE KRADE OT UPRAVLQVASHTITE BEZ ZNACHENIE KOI SA TE.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA VAJNO E.NE SAMO ZA AKCIZITE I DARJAVNIQ BIUDJET NO I ZA TEZI KOITO GO PROIZVEJDAT.VAJEN E I ZA 3 500 000 -TE PUSHACHA V BG.A MEJDU DRUGOTO KOGA SHTE GLASUVAT I OTMENQT NAI SETNE IDIOTCKATA ZABRANA ZA PUSHENE????
9
1
 
5
 
! Отговори
боб преди 10 години
Продажник, измислете нещо друго за да крадете най-лесните пари от най-онеправданите хора. Как не ви е срам, може толкова друг поминък да се развива там ама трябва да се инвестира, а не да се краде!!!!! Кървави пари за кръвопийци!!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Е къ, ако мюмюните няма кво да ядат, няма да има кой да гласува за Соколовица.
7
1
 
9
 
! Отговори
Г преди 10 години
Този пич е мн мн зле и никак не е в час с тенденциите в световен мащаб. Но важното е да има с какво да се препитават всички последователи на ДПС, все пак като не знаеш български и си неграмотен, каква работа може да намериш, освен да нижеш тютюн... И както е казал колегата, тютюна не се яде ..
6
0
 
14
 
! Отговори
несъгласен преди 10 години
Преди години така каза и Мехмед Дикме.Тогава само за тютюн се говореше.Все едно,че се храним с него.Нито дума за месо,зеленчуци,мляко,риба-само за тютюн говореше.Сега пак същото!Извратено мислене!
5
1
 
2
 
! Отговори
Да ти подскажа! преди 10 години
ПО-важно е маковото производство, виж Афганистан...Ей *** бубар,бе!
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТодорЩОТО Е БОРБА ЗА ХЛЯБА !!!!!
3
6
 
19
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Интересно защо от моите данъци трябва да се плаща за производство на отрова????
2
3
 
2
 
! Отговори
usy преди 10 години
Нека успокоим страстите, и дадем шанс на всички.
1
3
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ДААА . МНОГО Е ВАЖНО ПЕЕВСКИ И ДОГАН ДА ПЕЧЕЛЯТ ,А ДРУГИТЕ ДА СЕ ТРОВЯТ !!