До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
1
 
3
 
! Отговори
Гуджо преди 10 години
Да я прекръстят на "***" тази партия. По ще им отива.
258
1
 
3
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Вече нищо не ме изненадва, всичко може да се случи при това правителство и този парламент.
257
0
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Конституция на Република БългарияЧл.11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа...!!!
256
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
284, Какъв християнин си ти бе, човек !? Мюсюлманите не признават Божия Син, а в Новия Завет пише, че който не го признава създава само неприятности на християните ! Осъзнайте се хора, докато е време !
255
0
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
В тая държава има ли КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД, и ако има - ЗАЩО НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА !?!!
254
0
 
1
 
! Отговори
Ахренин преди 10 години
До сега не съм гласувал ама за тая партия с две ръце!
253
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До две седмици очередяваме партия ''Резак".Почитен прецедател Волен Сидеров,Връзки с малолетни Владо Кузов,бат Сали ще отговаря за енергиините въпроси ,а Митьо очите за борбата с пестъпноста и още имаме но засега са в таина защото Цветелин Кънчев открадна списъка...
252
1
 
3
 
! Отговори
koko jambo преди 10 години
Kak na nikoi ne mu e stranno che Ataka podkrepq DPS a pak e stranno che shte ima pomashka psrtiq.....
251
1
 
2
 
! Отговори
rodopchanin преди 10 години
Sorry za latinicata ,uvajaemi priqteli dokato izbornata aktivnost e okolo50% I vsichki hodqt da pravqt chikii v mesto da glasuvat shte e taka.......I vse pak po dobre pomaska partiq otkolkoto Turska...
250
0
 
7
 
! Отговори
Slayer преди 10 години
Видният български етнограф Христо Вакарелски пише: Чистотата на българския език, народните песни, приказки, пословици, гатанки и прочее у българите мохамедани прави впечатление на всички, които имат допир с тях. Дори запазеността на славянския тип у тях е много по-силен, отколкото у братовчедите им българи християни, които най-вече през 19 век са силно подвижни и общуващи.
249
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еб*ти и гнусотията!
248
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали направиха ДНК изследване, че един етнос в Б-я е пряк потомък на тракийците. Та предлагам този етнос да си направи партия , тъй като не е представен в парламента и е дискриминиран по всички направления. Даже не е признат което е чист расизъм! Да се направи Партия на Тракийските потомци и да се заведат дела срещу всички религии който са си построили храмовете в/у тракийските! Да се заведат дела за неправомерно заграбената земя от Мала Азия до Панония и вс. Музеи да върнат заграбеното-:)
247
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Znachi kato se izmislqt partii ot Fashisti , nqma problem , a edni Chisti Balgari kato Pomacite , sa reshili da napravqt partiq s koqto da pokajat che nesa tolkova zagadachni kato Balgarski narod ,a rasisti kato Rasate pochnaha dase oplakvat kato prostetutki na bql charshav !
246
13
 
9
 
! Отговори
Башкир преди 10 години
В Стара Велика България на река Кама днешна Башкирия хората са Мюсулмани и това не им пречи да са Българи. Всъщност аз смятам че има повече Българи които изповядват Исляма отколкото такива които изповядват Християнството.
245
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 10 години
партията не е релизигиозн, не е етническа и не се казва *** :)
244
9
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
Аз като един толерантен християнин приветствам създаването на новата партия. Нека и българите-мюсюлмани имат своя партия,както ние имаме много различни партии. Която партия да защитава интересите на помаците. Какво лошо има да направят своя партия? Ние как имаме над 200? Нека да бъдем толерантни към изповядващите исляма и да нямаме двойни стандарти. Един за нас християните и друг за мюсюлманите и турците живеещи в България. Живеем при демокрация и нека да зачитаме човешките права на другите!
243
2
 
16
 
! Отговори
голяма работа преди 10 години
българи ли са. българи са. щом са БЪЛГАРИ къв ви е проблема че роптайте. нека правят. явно им е писнало да са подлогата на дпс. после да се готвят гагаузи арменци евреи шопи добруджанци и така нататък. най- накрая се цепим на градове-държави и така наречените управляващи да вървят на м.н.т си да дуат чорбата.
242
2
 
5
 
! Отговори
Митко преди 10 години
значи тая партия етническа ли е или религиозна явно трябва да е едно от двете...за мен турците са по реално присъствие отколкото помаците...какво е да си ***...българин мюсолманин...явно няма да си нито едно от двете достатъчно...какъв смисъл е имало да приемат мюсолманството....предали са вярата си но останали живи и какъв е бил смисълът, след като турците пак печелят побеждавайки верово...
241
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** не може и няма как да бъде етнос, защото не отговаря на нито едно определение. Помаците са българи, с български език, приели исляма. Религията не е етнос!! Борбата на Турция е, покрай религията да отделят тези хора от българската държава, като ги обособят в някакъв нов, измислен етнос и регион и да ги отцепят впоследствие "доброволно". Прилича ми на задкулисието по време на Балканските войни, когато точно по същия начин са се надлъгвали!!!
240
4
 
9
 
! Отговори
Помак_ултрас преди 10 години
Партията няма да е етническа, защото помаците не сме етнос :) Правилно са го казали. На следващите избори ще имаме най-малко сто гласа и разбити мутри на така наречените учердители. И да не идват по Девинско, че мамицата им ще разкатаем...