До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
14
 
1
 
! Отговори
ismail преди 10 години
tirski izik zadaljitelni v oshileshtoto
218
0
 
15
 
! Отговори
аааа... преди 10 години
Много стана! Това момче Ефрем МАЙ иска да вземе "ЕДНИ ПАРИ" дет' ги дават за партиите!КАТОЛИЦИ, правете партия!АРМЕНЦИ, също!ЕВРЕИ- също!НЕ ИСКАМЕ ДПС, те ще правят ЕТНИЧЕСКИ партии!!??ДЕ ГО ИМА таквоз чудо??? Че САЩ, където има толкоз испанци не са направили партия!Да не говорим за Швеция, Норвегия, Хоандия, които 'БЪКАТ" от турци! Да има турски партии там? Не; гласуват си за обичайните 2-3 партии, за които гласуват и шведи, норв., холандци!!
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да искате, не може да бъдете етническа партия, защото помаците не са етнос и вие много добре го знаете, но го отричате!!! Да получавате европари по разни програми , да пътувате само с лична карта по света и т.н. - - тогава изведнъж ставате българи,а? А иначе сте турци, араби и всякаква друга ***. Вас и турците не ви харесват и не ви вярват. А повечето български турци са си пичове и готини хора..
216
1
 
5
 
! Отговори
BornFromAnger преди 10 години
До ismailТе тогава ще има МАЧЕТЕ!!!
215
0
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 10 години
Защо е нужна тази партия? А ДПС?? Не може да се появи ЕДНА ТАКАВА "ПАРТИЯ" без б;агословията на Станишев и ДОГАН! ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ като СТАДО( вж.ДПС) и ще преливат в БСП.*** е РАЗКЛОНЕНИЕ в подкрепа на БКП/БСП.Хорицата, горките, като електората на дПС гласуват: за тях е все едно- социализъм, демокрация- НЯМАТ СВОЕ ВОЛЕИЗЯЛЕНИЕ!! Каъвто номер, цвят им кажат.( те не могат и да четат).
214
9
 
2
 
! Отговори
ismail преди 10 години
ishkam burkata zadaljitelni da bydi za sishki jena
213
1
 
9
 
! Отговори
до 245 преди 10 години
Аз до колкото знам в Родопите и Гоце-делчевско *** Е ОБИДА!!! :D
212
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коментар като този на 250 целят с тази пародия! Такъв етнос няма! Целия този цирк е за да се отклони вниманието от важните неща!
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В такова болно време,с болни политици и хора,може и партия на Марсианците да се учреди!
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
такава партия дпс няма да позволи да се създаде, защото ще загуби доста гласове. не забравяйте, че Пеевски, Цветан Василев и прочее от богатите, които въртят парите на държавата ще свият перките на онези дръзнали да цепят дпс
209
1
 
7
 
! Отговори
Ахренин преди 10 години
Ама ние като сме помаци да не сме ***!
208
4
 
8
 
! Отговори
BornFromAnger преди 10 години
До бсп-в изолатораБе да те питам,ти историята на България познаваш ли ?!?!?!Мразя БСП - ама да ги сравняваш с БКП е пълна глупост - щото БКП и Тато са напарвили българите за 40 години от 2мил.на 8 мил.а сега какво,дойде демокрацията и станахме 6 мил.та и по малко,всичките тия тапири от БСП накараха онези протестиращи през 89 - та да си мислят ,че идеята е тяхна за свалянето на режима,ала не беше,беше на БСП-ари,за да лапат,щото Тато не им даваше---а честита да ти е демокрацията!!!
207
0
 
10
 
! Отговори
маане преди 10 години
а ве, сите теа не етнически етнически партии, като толкова страдат от възрожденския процес, що не се обърнат към вожда си станишеф, да му дират сметка, щото неговия тате провеждаше со сите куманисти тагава тоа процес. *** по - е.бан и *** народ от теа етнисти не сме видели. Нито на ердоган, ни на сталижеф, ни на доган, ни на кой и да е от теа мутри му пука за етноси, мусулманлии, попове и имами...вие сте само *** елекгорат за пълнене на джобовете им с алтъни
206
5
 
13
 
! Отговори
Амаха преди 10 години
Нали ви се извиниха бее, наглеци!Нещо много нахални ставате!Хем сте предатели,не можахте да си удържите вярата, хем претенции имате!
205
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** звучи гордо!
204
2
 
15
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Не е далеч времето, когато ще има всевъзможни партии, но не и българска.Нашата голяма толерантност ни води до обезличаването ни. Сами се обричаме. Ако сега не риагираме ,утре ще бъде твърде късно.
203
8
 
5
 
! Отговори
boz kurt преди 10 години
Pomacite sa naj-blizkite do prabylvarite. Tova che sa gi islqmizirani nasilstveno e propaganda , kakto I fimite ot roda na vreme razdelno.. pomacite sa prabylgarite , koito se kriqt v planinite I bqgat ot nasilstvenoto hristqinizirane po vremeto na Boris I. I kogato idvat turcite na balkanite vzaimno se pripoznavat ,kato rodstveni plemena...Umnata
202
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България малцинствата НЕ трябва да имат право да създават партия и да участват в управлението на страната. Това трябва да се забрани със закон. България трябва да се управлява само от Българи. По-точно: на България и трябва Един Управител, който да мисли за всички, обективно.
201
6
 
35
 
! Отговори
Eldorado27 преди 10 години
Моя съученичка и много добра приятелка, която се казва Селиме и незнаеше една турска дума сега е задължена от родителите си и от ДПС да учи турски език в свободното си време вместо да излиза с нас... момичето ни се извинява постоянно че вече не може да идва с нас, защото трябва да учи турски... помаците са си Българи, но в последно време *** имат повече власт в нашата държава и продължават да им промиват и без това промитите мозъци...
200
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
партия ДИВАК? Основана от политически *** и избрана от ***. Айде честито.