До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
11
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Какво бъдеще ще чакате от партия която разчита на религиозни ***. Тези подобно на комунистите ще се опитат и вас и децата ви да направят удобни за тях ***
238
1
 
8
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Искам да хвана един коран и една библия във всяка ръка и комунистическия маниФЕСт на х-_я и. бой по главите прости комунистическо-мошенически и религизно-***
237
1
 
6
 
! Отговори
Ana преди 10 години
Ako niakoi musulmanin mi pokaje kade v KORANA e napisano jenite kak triabva da se obli4at i tova otgovaria na na4ina po koito tezi jalki jenitsi izglejdat, 6e se izvinia publi4no za dimittert si po-dolu. Molia otgarnete stranitsata na velikia VI KORAN i pokajete kade e napisano kak jenata triabva da se obli4a
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** народ - слаба държава! когато няма икономика, няма и да има кой да се прави на българин..доказват го 2 милиона емигранти и 4 милиона българчета, родени в чужбина през последните 20 години.
235
1
 
8
 
! Отговори
Ana преди 10 години
Nikade v KORANA ne e spomenato 4e jenite musulmanki triabva da se zabrajdat, za4olvat ili pokrivat s 6alove. Tova e po skoro sosialantropolog priumitsa, otkolkoto religiozno poslanie. Jiveia v Dubai i tuk vse pove4e musulmanki hvarliat abaite, a v Bulgaria , t.e v Europa vse pove4e se za4ulvat. Taka im promivat mozatsite s partii, s radikalni te4enia v religiata, ta tia nedoobrazovano hora se podvejdat vednaga.
234
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1944 комунистите подмениха християнските мошеничества с комунистическите безумия. 1989- та същите комунисти влезнаха в църквите щото отново им притрябва религиозната лъжа. Религиозните болни мозъци са крайно харесвани от политическите глутници от мошенници. Дмонстрацията на религиозна привързаност за мен е демонстрация на изключителна глупост и отхвърляне на свободата. Политиците както знаем харесват тъпанарите. До кога ще търпим глипави хора политически мошенници да решават съдбата ни?
233
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ясно...ще се наложи все пак да си разпродам последното останало имущество и аз да се изнеса от тази територия, която се е казвала България...все се надявах, че нещата ще се оправят..очевидно се готви жестока война, имах някакви илюзии, но след като знам как се отблагодари тази държава на майка ми след 40 години труд, и след като виждам как се отнасят институциите към нас (без значение коя партия), наистина не си струва..в крайна сметка бъдещето на децата ми са по-ценни..:(
232
5
 
6
 
! Отговори
Химлер преди 10 години
Разстрел за електората на тази партия!
231
0
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
В Конституцията съвсем ясно пише : Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите. Чл.11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
230
1
 
18
 
! Отговори
julia.yanakieva преди 10 години
До ismailНЕ Е ЛИ ПО - ДОБРЕ ПЪРВО, ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ЗА ДА ВИ РАЗБИРАМЕ, КАКВО ИСКАТЕ ДА НИ КАЖЕТЕ,, А ПОСЛЕ ДА ПРЕДЯВЯВАТЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ ЗА ДРУГ, МОЛЯ?!
229
0
 
34
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Достатъчно , до тук ! с извиненията. Никой до сега не се е извинил за 500 черни години за българския народ. Робството отне интеликтуалното и културно развитие на народа ни. Кой ще се извини ,кой, за мерзостите ,издевателствата,обругаването,насилието над българина ?
228
2
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Исмаил-268, Хайде стига глупости и демагогия !
227
0
 
14
 
! Отговори
Ana преди 10 години
Kato niama da e etni4eska partia, za6o imeto i e etni4esko. I snimkata, koiato e na statiata sa6o ne nosi *** na balgarskoto.
226
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е прокуратурата -самото споменаване за създаване на тава партия е противоконституционно ? Или предпочитате да се занимавате с делата на Борисов,Цветанов и т.н. ,вместо да гледате за целостта на България!?
225
15
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Един българин, възродителните процеси за помаците са цели 7 на брой от 1912г насам.И не са били само от БКП възродителите!
224
0
 
18
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Крайно време е да се орежат държавните субсидии и частното спонсориране на всички политически партии - да видим тогава колко от тях ще продължат да съществуват заради политическите си идеи, финансирани само от членския си внос !
223
0
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Извинение за Възродителния процес нека да искат от БКП и нейната наследница БСП, а не от Българската държава !
222
0
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Няма да е етническа ?! Тия кого се опитват да заблуждават и те като ДПС-то ?!! Време е Конституционният Съд да си влезе ролята и да се спазва Конституцията !
221
0
 
14
 
! Отговори
PETIA преди 10 години
Е ХОРА МНОГО СТАНА ДО КОГА ПАРТИЯ СЛЕД ПАРТИА ДО КОГА БЕДНИЯ НАРОД ЩЕ ХРАНИ РАНТУТНИЦИ. АИДЕ ДА НАПРАВИМ ТАКА НИКАКВИ ПАРИ ЗА ПАРТИИТЕ КОИТО НЕСА В ПАРЛАМЕНТА .ГЛЕДАХ ГО ДНЕСКА В НОВИНИТЕ ТОИ ГОРКИЯ НЕ МОЖЕ ДВЕ ПРИКАСКИ НА КРАСТ АМА ТРАГНАЛ ПАРТИА ДА ПРАВИ ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ БОРБА ЗА КОКАЛА .
220
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да се обособи "еврорайона" Тракия като бъдещото Косово са необходими: Създаване на етнос, партия, която да го обособява като нещо различно, земя - дялкаме от Гърция и България, пари - идват от Турция и накрая с едно референдумче и с новите сирийски заселници на база ислям - хайде към Турция. Прозрачно, но напълно реално! А на нашите политици какво са им представили и къде са лапали мухите, дявол знае. Сега да видим и гърците ли ще се хванат на кукичката...или си мислят, че те ще го прилапат.