До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й
24 ное 2013 10:48, Александър Попов
323
До две седмици учредяват нова партия, зове се "Помак"
Помакини на пазар. Снимка: архив, Булфото

Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Той добави, че учредяването на формацията ще е факт до 2 седмици и тя няма да е е етническа.

Още по темата

"Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", категоричен бе той.

По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

Dnes.bg припомня, че за създаването на партия "Помак" се заговори още през 2009 година.

Тогава 51 души – учредители на формацията излязоха с декларация, в която настояха, че ще работят за просперитета на българската нация и държава, защото години наред различни политически формации правели опити да противопоставят етносите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
2
 
! Отговори
Съдебен процес преди 10 години
През 1991 г. заради Възродителния процес са повдигнати обвинения срещу тогавашни държавни ръководители и членове на Политбюро на ЦК на БКП: Тодор Живков - председател на Държавния съвет и генерален секретар на БКП, ген. Димитър Стоянов - министър на вътрешните работи, Петър Младенов - министър на външните работи, Георги Атанасов - министър-председател, и Пенчо Кубадински. Първоначалният състав на обвинението е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс и се отнася до проповядване и подбуждане на расова и религиозна вражда. През 1993 г. обвинението е заменено с ново, формулирано като "престъпление п
38
2
 
3
 
! Отговори
коко преди 10 години
от 48 продължение.а и юрист с медицина 1500 лв е доста жалко.Поне 3-4 хилки на месец не трябва да ти мърдат.Два варианта:1 или си много жалък като адвокат/доктор/какъвто и да си.2 или просто идея си нямаш за кво иде реч.Conclusion: Земи се свий-скрий
37
9
 
3
 
! Отговори
от Уикипедия преди 10 години
Възродителният процес е опит на тоталитарното управление в България да наложи насилствена асимилация на мюсюлманското население (турци, помаци, татари и роми). Това е наименованието, с което е известен в обществото процесът на системни репресии срещу тези социални групи и етноси. Възродителният процес започва в началото на 1970-те и продължава до края на 1980-те години на 20 век. Мерките за осъществяване на тази политика се състоят в принудителна смяна на арабско-турските имена с български, ограничения в използването на родния език от представителите на тези групи, насилствено ограничаване н
36
2
 
3
 
! Отговори
коко преди 10 години
До софийското дупеКато те гледам как си активен в коментарите се питам.Кога ти остава време да адвокатстваш, да медицинстваш и всичките други глупости.Май фантазията ти е доста развихрена.Преди няколко дни ти четох 1 коментар, че ще trace-неш IP от коментари :D:D:D галиба ще търсиш хора.Вземи се стегни малко. Само по това което пишеш мога да ти кажа и на всички де, че си абсолютен ... не знам как да те нарека.Никой с 2 висши (камо ли право и медицина) не се изказва по този просташки начин.
35
0
 
19
 
! Отговори
една преди 10 години
Интересна картинка се очертава, която напълно отговаря на една нова карта на разширена Турция, която показа неотдавна един турски вестник. Турция до Пловдив - помаците усилено са подложени на потърчване, в страната влизат хиляди мюсюлмански елементи под названието сирийски бежанци. Фактът, че това е вече прекалено прозрачно, означава, че е необратимо. Всичко това е подготвяно от дълги години, а наорда спеше дълбок зимен съм и от време на време доволно скачаше по разни безсмислени митинги.
34
0
 
1
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Отлично. Ей сега ще видите как ще се ерозира и този вот. Въобще анархията е пълна. 300 партии, от които 290 нямат никаква идентичност или програма с нещо различна от другите. Скоро всеки човек ще е в някаква партия. Ако една партия няма поне 50 хил. члена трябва да се закрие.
33
2
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До софиянецМомче, ти не си наред с главата. всеки ден, по цял ден, висиш тук и пишеш изтерични коментари. С това си занятие не можеш да изкараш толкова пари, колкото твърдиш. По едно време беше смешен и веселеше аудиторията с глупостите си, но вече ставаш досаден.
32
1
 
22
 
! Отговори
ot Germnia преди 10 години
BULGARI, OTVORETE SI OCHITE !!!Kakva shte e tazi partija, ako ne ETNICHESKA ?
31
1
 
15
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Само о. Боян Саръев води някакъв прозелитизъм в Родопите. Опитва се да върне помаците към православието.
30
0
 
16
 
! Отговори
БГ. преди 10 години
Най хубавото в това е че ДПС ще се разцепи,изборите трябва да станат задължителни,все пак около 2 000 000 Българи НЕгласуват а от това пече ли ДПС
29
1
 
16
 
! Отговори
една преди 10 години
От пингвини с промити мозъци и без никакво образование не може да се очакват разумни постъпки. Така че те трябва да се третират по друг начин, съответстващ на развитието им.
28
1
 
19
 
! Отговори
Бобий преди 10 години
Тия ***, няма какво да реват. всяка година си получават извинението за възродителния процес. Даже онзи нен станишката пак им се извини.
27
0
 
21
 
! Отговори
бегай преди 10 години
Ясно, България за българите, щом всички ревнаха да се самоуправляват. Всички малцинства се оказаха ислям и боготворят Турция. В Турция,няма християнски партии, а християните са тормозени, забранено е да се създават християнски църкви.Нямам против исляма,ако не се опитва да се налага, защотото винаги е с насилие и диващина.В историята няма пример да са допринесли нещо добро на Европа. Само терор и геноцид над християните. Като не харсвате християните, защо винаги искате да ги грабите и използвате
26
0
 
24
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Проблемът в момента с помаците е, че те учат свободно избираемо в българските училища турски език и се потурчват. Иначе помаците не знаят турски, но дават децата си да учат турски и така след 10 г. (защото този процес започна отдавна) ще имаме изкуствено увеличаване на етническите турци. Купуват се сателити и се гледа в къщи турска телевизия. Така една голяма част от българската нация бива "подарена" на Турция. И държавата не прави нищо. Само о. Боян Саръев се опитва да праи нещо.
25
12
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 10 години
Аллах Хакбар
24
8
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Изобщо не ми липсват мутрите от герб .
23
1
 
25
 
! Отговори
една преди 10 години
Типичното за помаците невежество и простотия са отново на показ. Щели да искат извинение за Възродителния процес. Аз мисля, че е по-точно да искат извинение от наследниците на Османската империя, които са ги покръствали насилствено. Ако не приемеш исляма-зверска смърт. А при Бай Тошо алтернативата все пак не е била смърт. Другата нелепост е, че те щели да се борят за просперитета на българската нация.Така че, цялата тая работа е съшита с бели конци от плоски хора за плоски хора.
22
0
 
12
 
! Отговори
Баба Пена преди 10 години
Мръсни гадове мюлсюмански,нахални.бива бива ама толкова наглост,да правят партия *** в Бг,дано ги гръмнат всички такива заедно с терористичната и незаконна партия ДПС
21
0
 
27
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Поредното доказателство, че в България открито се работи за разделение на нацията. Когато се формират политически партии по малцинствена принцип това е много опасно и се случва само при едно слабо управление. Друг е въпросът, че самото изваждане на малцинство, наименувано "***" служи на чужди интереси. Вече стана известно, че европейците - гърци, вече организират курсове по "помашки" език(!?) Не, страната вече има опит с ДПС - създаването на партии по подобен признак не само е незаконно, защото те са по състав етнически, но те са и начин за консервиране развитието на отделни групи български
20
16
 
12
 
! Отговори
POCATOM преди 10 години
Добре, че са помаците, да пазят живи традициите по тия земи, щото с полуграмотната националистическа ***, наричаща се гордо Българи, но тресяща кълки и шкембета на турско-*** паинерски чалгии до никъде няма да я докараме. А иначе ходът им с учредяване на партия е глупав - настройват останалите граждани срещу себе си, няма смисъл от него. В момента цялата държава е всеки срещу всеки, трябва да правим актове на сближаване, а не на разделение.