Коментарът на ГЕРБ за закона за МВР - незнание или манипулация?

Няма завишаване на полицейските правомощия, коментира Йовчев
Обновена: 27 ное 2013 16:22 | 27 ное 2013 16:21,
45
Коментарът на ГЕРБ за закона за МВР - незнание или манипулация?
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев категорично отхвърли твърденията на ГЕРБ, че в новия закон за МВР се готви да се разширят полицейските правомощия.

Не знам дали става въпрос за въпиеща некомпетентност и то на хора, които би трябвало да са прилагали този закон, или става въпрос за манипулация, заяви Йовчев на въпрос на Dnes.bg как ще коментира твърденията на опозицията.

Миналата седмица ГЕРБ обявиха, че новият закон ще позволи на МВР да арестува по своя преценка, а протестите вече ще се разрешават от вътрешното ведомство.

Една от тезите е, че в новия закон има завишаване на полицейските правомощия. Това не е вярно, полицейските правомощия не са променяни от началото на прехода. Полицейските правомощия са като във всички останали страни от ЕС, каза още Йовчев.

Още по темата
Той обясни още, че всеки, който иска да се запознае със законопроекта, може да го направи и да види, че казва истината.

Министърът коментира и освобождаването на бившия шеф на полицията Ангел Антонов.

Комплексни са причините, обясни Йовчев. По негови думи освобождаването е съобразено с личните му мотиви и с разминаване на виждането как трябва да се управлява звеното.

Той отрече появилите се информации, че предстои и освобождаване на шефа на КАТ.

Няма такава заповед, нека не избързваме, каза Йовчев. Всички назначения и кадрови промени в МВР се основават на това дали служителите могат да се справят с това, което се очаква от тях, допълни министърът.

Той не отговори директно на въпроса дали се извършва проверка в КАТ. Много проверки се извършват. Не бива да ги коментираме всичките. Извършването на проверка не означава нищо, каза Йовчев. Той обясни още, че не желае да ги обявява, защото това лепва клеймо.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Цветлин Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
СТАЛИН преди 10 години
ГЕРБАА МНОГО ГИ РАЗБИРАТЕ РАБОТИТЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА МВР НИЩО А СЕГА КОМЕНТИРАТЕ НЕЩА КОЙТО НЕ ВИ ВЛИЗАТТТТТТТТТТ В РАБОТАТА
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде сте се разбързали за началника на КАТ бе, чакайте да му измислим "лични мотиви" кат на Бисеров и другите дет сменихме па тогава и него, а по план има още една две дузини!!!!Йовчев, давай си оставката докато не е станало късно и престанете да бъркате българското законодателство, че то и без вашите напъни е достатъчно объркано.На народа му писна от "експерти" на ДС
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистическа милиционерщина като от татово време. Комунистите искат само с бой да се задържат на власт, демокрацията е на свтлинни години от тях
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още нищо не сте видели.След 01.01.2014г. ще видите вълк по пладне.
26
7
 
15
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
ОСТАВКА, йОвчев!Тая власт, дето се крепи от хиляди анонимни полицаи всеки ден, ще си отиде по един или друг начин. Нещо ми се струва, обаче, че ще бъдеш запомнен по съвсем различен начин от Кирил Добрев...
25
5
 
14
 
! Отговори
юрий преди 10 години
Йовчев,нали по едно време и ти беше гербаджия...Или от квотата на герберския президент...,беше май някакъв,а бе,само се въртите и се пребоядисвате.Морал-никакъв,само файда.И не се прави на света вода,ненапита,ами престани да ни заливаш с бежанци.Знам че е,по заповед на ДПС и Турция,но ние не ги щем.Един ден ще отговаряш.
24
9
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКА. НЕГОНИК И ***.
23
9
 
16
 
! Отговори
иван преди 10 години
какво очаквате от йовчев-синът на голямо комунистическо величие си е долен комунист.полицаят си остава такъв до гроб
22
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам, не съм чувал, не съм разбрал, нямам сведения и т. н. това са отговорите на този *** наречен вице премиер. Още по-нещастен изглежда главния му секретар. За него прозвището мутра ще е комплимент. Има вид и държание на *** от село Торбалъжи Габровско. Боже пази България от такива безхаберници.
21
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стефан Гамизов: Не изпускайте от очи Цветлин Йовчев. Той е свързващото звено между всички мръсни интереси/facebook/ "Внимателно се вгледайте в този човек. Когато приключи, и ако приключи успешно делата си, ще се случат две неща: Той ще отиде при десетките си милиони извън България, а българската нация ще агонизира. Истината за същността на случващото се в България е непоносима и ужасяваща. защото никой нормален човек не би превърнал нацията си в крайпътна политическа ***. И накрая все още се намират хора"да гласуват за тях.
20
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Цацаров ОрешарскиУУовчев,Бареков ,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Кънев .РПетков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.Бойко дае жив и по здрав.
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсната червена вихрушка отклонява вниманието на Българите със това онова,за техните заграбени милиярди от държавата,както и дъги прикрият тия страхотни кражби после ще бъдат разкрити и никoй неможе дъги спаси.Само газ Бойко веднъж се живее и умира.Сега откраднаха нов 1 300 000 бачкаи българино за трима ***.Сидеров е най много виновен и Цацаров.
18
3
 
12
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: minister***mvr.bgОтносно: до министър ЙовчевДата: Сряда, 2013, Ноември 27 18:49:21 ЕЕТГосподин Йовчев,утре ще ходя да подам жалба в РПУ гр.Гоце Делчев за продължаващ спътников терор,за който много добре сте информирани и вие от МВР.Този терор разби семейството ми,като нито една от българските институции не пожела да защити семейството ми,нито да потвърди на жена ми.Колкото и да е секретен този спътников тормоз,то това не ви прави безучастни да защитавате българските граждани.
17
3
 
6
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Дори експериментират над децата ми !Просто е в задължанитята ви по закон и конституция да защитавате правата и интересите на българските граждани.Не ви задължавам,но моля-предприемете нужните мерки за това.Многократно сам правил призиви за помощ дори и до ДАНС,но същия резултат наследствен даже още от времето на Флоров.Както и молба- жалба 1818\2011 остана без разглеждане по времето на Борисов.Аз с този мейл гарантирам,че вече нямам никакъв интерес и задължение,нито участие към slucvащото се в България,по причина,че и българските институции са замесени в този международен спътников скандал.
16
20
 
18
 
! Отговори
дядо преди 10 години
чета коментарите и по повод на опорните точки не мога да не взема отношение-@17 анонимен,аз другарю никога през живота си не съм гласувал за комунисти,но гледах и двата митинга и за разлика от вас гейберастките платени убитаци видях как при споменаване на сереГей и тем подобни коалиции на митинга на КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ РЕВЕШЕ ууууу,до като другите комунисти БЯХА доста по-УМЕРЕНИ.Опорните точки,бяха писани за гейберастката *** и прехвърлени,че уж са на другарите им по партийна принадлежност!
15
6
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
До Анонимен 9 Кво да мачка Йовчев бе?-то цялата ни държава е смачкана,мачкаха,ограбваха,манипулираха,лъжеха и кво още ли да изброявам? Тоя Овчев като му погледа такова"доверие" лъха,че къде повече да мачка!
14
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев не се ли чувства гузен за манипулативните опорни точки - пълни с лъжи и измишльтини на болни мозъци.
13
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На диктаторите им трябва нов закон за да тероризират народа по-ефективно.
12
12
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 години
БСП се правят на луди и манипулират. ОСТАВКА.Я да видя сега колко БеСеПара ще гласуват :)
11
20
 
7
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
какъв брой на глава на население говорите какви милиционери вие не сте в час самао плюете и плюете заслепени от политиката и злобата, ами в Америка на всеки 2 секунди става по един грабеж а битови кражби по две на секунда.Кой преброи в България униформените коит преброи в Америка униформените а и цивилните Вие не сте видели полицейска държава аз съм видял и там си никой като нарушиш закона .За най малкият сигнал на тел 112 по десет коли отиват колко са тогава там милиционерите а ?