Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IOKSEL KADRIEV , vodeshtiq na btv novinite e chist pomak ! Sami si napravete smetkata za kakav narod stava vapros ! Po princip sa mnogo bql narod , a toq Mollov e dosta chernichak , dane e kopanarinski katun , me samnqva !
163
0
 
4
 
! Отговори
любо преди 10 години
този от каде се появи? нямат ли край?
162
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Помаците - етнос или етнографска група? Етноса е част от нация, с общ - произход, история, роднинство, религия, език, култура, територия, а хората извън нея я признават. Религията е важен, но не задължителен елемент за обособяването на един етнос. ПОМАЦИТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ ОТ ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ ПО МЮСУЛМАНСКАТА СИ РЕЛИГИЯ(Но във Волжка България е обратното)Етнографска група част от етнос, отличаваща се по диалекта, духовно-културно, конфесионално (например: шопи, помаци, македонци, гагаузи и т.н.);.
161
3
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...- А бе хубава работа..., ама ПОМАШКА..., защото и в Корана пише: - "Един е бог и Христос е неговия Пророк и... Син...!"- Бъдете си помаци, но нас не ни мислете за ***...!!!
160
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тези от Рибново са от третия свят хора. Те самите незнаят какви са. Да ходят да се забулват и да си членуват
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ми вземеш *** за камшик
158
3
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Българи,в един сайт за игри наречен джаги,съм се сблъсквал с *** ОТ Доспат,който ни нарича *** и че ни е...ът жените и ще ни режат главите!!!!!!!!!!Също и с турци от Кърджали и Разград-същото,омраза и само омраза срещу българите.,*** НА ГЛАВИ И Е..АНЕ НА ЖЕНИТЕ НИ. Бог да бази БЪЛГАРИЯ и дано има все още такива като мен и много българи,които ще я браним тази наша изстрадала родина от предатели и некадърни политици.
157
1
 
7
 
! Отговори
Народа на България преди 10 години
До БЪЛГАРИНЪТПрав си. Наистина и тук органите на реда трябва да начупят каските и да вкарат в арстите анархистите. Затвор за анархистите - деструктивници с антирепубликански настроения.
156
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна простотия. Само тъпотии стават в тази държава.
155
7
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Споредагенция "РУМЕН221 РИСЪРЧ сред протестиращите, КОИТО ДОРИ ШАРЛАТАНИНА М.КОНСТОНТИНОВ НЕ ОТРИЧА, с въпрос: - Как ще гласувате, ако БСП, Атака и ДПС премахнат плоския данък, въведат МРЗ от 562лв., Мин. пенсия 360лв., направят ревизия и бърза реприватизацияСе получиха резултати:- БСП - 37% - ГЕРБ - 9%- ДПС - 7%- Атака - 5%Другите са под масата с мръвките, но Но в щаба на ГЕРБ след преизчисляване по метода Костинброд получили:- ГЕРБ - 21%- БСП - 17% - Реф.Б 15%- НФСБ 12%- ДПС - 4%.
154
7
 
3
 
! Отговори
СТЕРЕОТИП Живков преди 10 години
Каквото и да се случва в България пак Османската империя е виновна , СТЕРЕОТИП Живков , а Тодор Живков въобще не е виновен за Възродителен Процес и водените 5 Дела срещу него в Военна Прокуратура
153
2
 
6
 
! Отговори
фишек преди 10 години
Не се връзвайте на поредния фишек на ДПС за междуетническо напрежение. Врагът е в парламнета и в задкулисието, което реди партийните листи.
152
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,Цитирам: - Заплаха произтича и от турците, които говорят зле за османците - Ердоган. ПРАВИ СА КОМШИИТЕ- Държавата Турция е основана 1923 година.! Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 51 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОБЩО 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???.
151
7
 
6
 
! Отговори
Живково време преди 10 години
Помаците са Български граждани и имат право на всичко в собствената си родина , през Живково време никoй не беше чувал за тях
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СашоСашко ти знаеш ли от кое племе си...и знаеш ли преди години кой е спал с прабабати...така че внимавай какво пишеш...по добре си мълчи...
149
3
 
15
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Хора , ние сме полудели !!! Единствената власт , която отродява собственото си население е комунистическата !!! България продължава да се загробва от тези ***, които убиваха македонски българи, защото отстояваха паметта на дедите си !!! Тези безбожници заграбиха земята на дедите ни и са на път да я дадат на руснаци и турци !!! Тези не се срамуват да се извиняват в столицата ни за 500 години "османско присъствие" !!! Тези нещастници създават дпс, ***, атака, бареков, и т.н!!! ГНУС !!!!!!
148
3
 
7
 
! Отговори
АЗ СЪМ "ЗА &quo преди 10 години
...ТЪКМО ЩЕ ДОВЪРШАТ ДЕЛОТО СИ ЗАПОЧНАТО В БАТАК ,ПЕРУЩИЦА И ДР. , ЗАПОЧНАТО ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ.....!СЕГА Е МОМЕНТА , ДА СЕ СВЪРШИ ЦЕЛАТА РАБОТА ,БЕ...!!!НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ, ..А..??!!
147
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моллов е ГЕЙ виртуоз.
146
0
 
11
 
! Отговори
Писна ми: преди 10 години
Още един самоповярвал си,ох аман,стига вече.Неможе да поправяш една машина с амортизирани части,всичко е така забатачено че оправия няма скоро,кого заблуждават с тази партия електората им е достатъчно маниполируем(***)че да се вземе насериозно.БЪЛГАРИЯ Е ПРОДАДЕНА ОТДАВНА,за съжаление!Не ангажирам никого с моето мнение,благодаря.
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe tiq gi suzdavat izkustveno da obarkvat vota v polzva na bsp