Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
6
 
! Отговори
Ахмак преди 10 години
2. Продажните българаски правителства на прехода сториха и невъзможното за да отврятят всички колтуррно-религиозни общности от рода и държавата им. Помаците бяха третирани като глухоням придатък към основните играчи в кражбите на властта и подмяната на реформите.Родопите се превърнаха в разграден двор където ислямистки фондации "ограмотяваха" мусюлманите, докато държавата на българите съкращаваше училищата си там. Ефрем Моллов е медресе висшист, възпитаник-степендиант на такава фондация.
203
14
 
4
 
! Отговори
Ахмак преди 10 години
Плюенето по помаците е доказателство за пълното затъпяване на овцебългарите. Комунистите натикаха помаците в лапите на ДПС с престъпното си съюзяване само в името на властта и кражбата.Просташката атака на АТАКА и ВМРО срещу мюсюлманите, отблъсна помаците, едни от най-чистите етнически и езиково българи,от кръвните им братя християни и ги тласна към сепаратизъм.Неуките и безотговорни български историци, развиха теорията за иранския произход на българите и дадоха хляб на перската теза на Моллов.
202
1
 
5
 
! Отговори
напрао страотно! преди 10 години
Тоя с черните очила и козята брада ли иска да ни става премиер!? Или само за президент ще се кандидатира!?
201
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете ги тея нещастници. Цял живот религията им е в главата. Тези хора силно ще изостанат спрямо научно-техническите общества и един ден ще се чудят от къде им е дошло.
200
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един българинКой ти спазва конституцията, това не е държава, а племе. Стадото само си е виновно! То не е смешно това, а трагично. Може да ни се смее цял свят, но не е за смях. Винаги най-слабите биват малтретирани, така е и с държавите, но чак толкова малтретирана и наебана държава като България, аз не съм виждал. Има по-слаби, малки и бедни държавици от България, но не се дават нито на силните държави, нито им козируват, нито им маршируват, макар, че са джуджета и могат да бъдат смачкани.
199
0
 
22
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Конституция на Република България Чл.11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа...Тоя ми се вижда по-опасен дори от Доган !А не разбирам в тая държава за какво служи изобщо Конституционният Съд !
198
1
 
5
 
! Отговори
elysium преди 10 години
Това помаците са най- големите *** и интересчии - факт е, че през турското робство, башибозука ги е използвал за дистанционни при операции по разчистване на бунтове от българи, чисти еничари и са като слънчогледите - днес могат да се завъртят по целия небосклон от интереса, дето им клати феса... Поредната комуноидна телеграма към гламавия електорат и новото им заробване...!
197
0
 
25
 
! Отговори
K.Коцев преди 10 години
Братя и сестри българи! Дали се казава ***,или ДПС няма НИКАКВО значение щом е на ВЕРСКА ИЛИ ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА! И двете тихомълком водят и ще ВОДЯТ агитация, пропа ганда и активни действия срещу българщината,за постепенно турцизиране на нови области от страната ни!Какво друго очаквате,след като ВЕЧЕ НА МНОГО ВЪЗЛОВИ МЕСТА в управлението на страната са се настанили българи с ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ?!това е нсй-големият грях на сегашното правителство-затова ОСТАВКА И ЗАБРАНА НА ЕТНОПАРТИИТЕ!Позор !
196
0
 
5
 
! Отговори
нищо НОВО преди 10 години
През 2007 в Братислава завод Волцфаген 200 Българи изпратени от КТ Подкрепа чрез 2 посреднически Фирми Тренквалдер и MS Атлас , там с българcки имена ги наричаха Монголи а с турски имена Африка , доказателство е първата група която работи в Завода
195
0
 
29
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
Ами дайте и ние да направим партия "***"-Национална Асоциация на Срамежливите и Агресивни Панди Убиващи Носорози.Обещаваме че ще защитаваме правата на носорозите.Абревиатурата няма нищо общо с насаждане на омраза към етносите !
194
2
 
8
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Тези *** ще разцепят турския вот и може би за първи път ще се освободим от турско присъствие в парламента, а вероятността да преминат 4 процентната бариера една от двете турски партии ще е минимална.
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРИНИ как ще оправим страната си, след като народът си преизбира едни и същи партии на прехода, които се влачат 24 години в парламента? Според мен народът си го заслужава това всичкото! Това са последствията до тук, а ако се преизберат отново БСП, ГЕРБ, Атака и деформаторите, последствията ще бъдат загуба на територия. Ако и след тези последствия се продължава така, ще загубим и цялата държава и ще станем турска провинция.
192
1
 
24
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Мисля, че сме прекаленно толерантни.... Дали в Турция ще има партия ***?
191
7
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
БЪЛГАРИ ДО КОГА ЩЕ СПИТЕ. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ? ТОВА НЕЩО НАРЕЧЕНО *** ЩЕ ДОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ДО ВОЙНА. ИНТЕРЕСИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА СА ДА РАЗЦЕПЯТ БЪЛГАРИЯ НА ПАРЧЕТА. ОБЕДИНЯВАТ СЕ ОТ РОДОПИТЕ ЛУДОГОРИЕТО И ВЛАСИТЕ ОТ СЕВЕРОЗАПАД. ЦЕЛТА Е ЧАСТИ ОТ СЕВЕРНА И ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДАТ ОТКЪСНАТИ И ПРИСЪЕИДИНЕНИ КЪМ ТУРЦИЯ. ХОРА СТАВАЙТЕ ОТ ТОЗИ 24 ГОДИШЕН КОШМАР МНОГО ВИ МОЛЯ. БЪЛГАРИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА. СТЯГАЙТЕ СЕ И НЕКА ДА ОПРАВИМ СТРАНАТА СИ НАЙ - ПОСЛЕ.
190
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До охтурците и ***, доста са те работили изодзат та даже си се крıстил ОХ....много си охкал а...и сега и *** ке те работи.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До охтурците и ***, доста са те работили изодзат та даже си се крıстил ОХ....много си охкал а...и сега и *** ке те работи.
188
2
 
6
 
! Отговори
sik 89 преди 10 години
dnes po novinite chuh za tazi partija obrazuvana ot *** I turci ot njakavi kopanari ami te sa si jivi cidani . ne trjabva da pozvoljava me tova da se sluchva v nashata dyrjava tazi gad cidanite trjabva da se izmetat. vsichki rudari, kopanari, kalaidjii, kardashi, tova sa cidani trjabva da se izmetat ot nashata dyrjava.tezi *** hodjat v chujbina I izlagat bylgaria kradat, prosjat, tova e edno negramotno pleme. vyn kopanarite I rodarite ot bylgarija.
187
2
 
0
 
! Отговори
ee преди 10 години
ccctttt takmo bqh pribral SVD v sandaka sega pak tgrqbava da go vadq aman ot Albanci i Turci
186
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моллов е млад меринджей.
185
1
 
3
 
! Отговори
bai hui преди 10 години
Всичко това е очевидна поръчка на ДПС. Като ги видят тия сепаратисти-ислямисти хората (повечето, но не и аз) ще си кажат: "Ейй, гл'ей ги тия. Май да ни управляват ченгетата от ДПС/БСП си е по-добре?!"