Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!

В Пловдив направиха първата стъпка за учредяването на партията
Обновена: 8 дек 2013 22:40 | 8 дек 2013 15:53,
285
Преходът свършва, когато ПОМАК вземе властта!
Ефрем Моллов Снимка: БТА

Преходът на България ще приключи, когато ПОМАК със своя нов модел на управление вземе властта. Tова каза в Пловдив Ефрем Моллов, след като с декларация, подписана от 50 души, се направи първата стъпка за учредяването на политическа партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" (ПОМАК).

Беше учреден инициативен комитет, който да изготви документите за регистрация на новата формация

Не желаем партийни субсидии, нямаме богати спонсори и червени велможи, защото нямаме намерение да купуваме гласове, категоричен беше Моллов.

По думите му бъдещата партия не разделя хората по религиозен и етнически принцип, а абревиатурата й няма нищо общо с етноса "помак".

Още по темата
Моллов каза, че на последните два избора хората от Родопите, самоопределили се като помаци, са гласували за ДПС и допълни, че движението вече няма да има депутат в Родопите.

Ефрем Моллов не изключи някой да се опита да попречи на регистрацията на партията, но смята, че българската съдебна система няма да си позволи подобно нещо, тъй като всичко се прави открито и ясно пред целия народ и Европа.

Под декларацията положиха подписите си представители на общините от Родопите - Смолян, Гоце Делчев, Златоград и от Северозападна България, сред които на власи-рудари. По-голямата част от присъстващите се определиха като помаци, които обаче се разделиха по отношение на родословието си. Една част заявиха, че са от арабско-персийски произход, други че са тракийци-мюсюлмани, но всички бяха единни по отношение на това, че "през 1912 година насилствено им е налагано да приемат християнската вяра".

Според Кадри Уланов от с. Рибново помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския. Той допълни, че нямат нищо общо с българската християнска култура и са отделен народ.

Това е третият опит през последните пет години да се създаде политическа партия с тази или подобна абревиатура, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
18
 
! Отговори
nerez преди 10 години
До тра ла ла 215Сложих ти минус , защото смятам религиите за основен развъдник на *** и основна причина за 99% от злините на земята
183
3
 
29
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
"Нямаме нищо общи с християнската вяра и българският народ" Ами вече сме в 21 век,живете в демокрация не в комунизъм така че сте Свободни да си вземете багажа и да се изнесете там където се чувствате удома извън пределите на България, защото по конституция сме с християнска държава със християндка вяра където се говори български, арабския е малко след Турция в десно! Който не се чувства удома е свободен да си ходи!
182
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do Ivan. Ivanov MMM da , kato Galabin Boevski !!!
181
3
 
28
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 10 години
Крайно време е *** да започнат да получават минимални помощи, като българите! Без образование без право на помощи и на шофьорска книжка. Хванати да крадат затвора и да чукат камъни по цял ден!
180
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
незнам веобще защо медиите му обръщат такова внимани ,помаците пак ще си гласуват за дпс я събере 0,2 0,3 % на избори
179
8
 
34
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 10 години
Православното християнство е истинската вяра!!! Всичко друго е от рогатия!
178
3
 
18
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Крадат Най-голямото ни богатство!Притежаваме най-голямото находище на уран в света! Започва от Бургаз, минава м/у Ямбол и Елхово, под Кърджали и Рила. До 92 г. се е добивал триураниев осмооксид и тока е бил 0,2 ст. Имаме уран, за да се осигури и Европейската енергетика 100 000 години!Горивото стои и чака Турция и Америка да го откраднат с Еврорайон Тракия или УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето) ЗА ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!Най-добре е да пуснем 3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй и 1-ви и 2-ри блок на АЕЦ Белене.
177
2
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
В СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯЖивеят само българи! Тя се дели на Волжка, Киевска и Дунавска, а тангризма е заменен с трите писани религии, произлизащи от Стария завет.От Дунавска се отделят Панония, Влахия, Молдова, Хърватска, Албания и Сърбия и днес се състои от географските области:- Мизия, Македония и ТракияТракия се дели на:Северна (християнска), Източна (ислямо-христ.) и Южна (христ.-ислям.)В ТЯХ, според ДНК, от 9800 г. ЖИВЕЯТ САМО БИОЛОГИЧНИ БЪЛГАРИ независимо кой е събирал данъци(българи са дори и турците).
176
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този няма акъл и не е измислил нито новия "помашки етнос", нито знае реално какви ги върши. Обаче ние знаем - Задача: Обособяване на Родопите и нов еврорайон Тракия. Цел: Откъсване от България. Поръчител: Турция и сунитските държави. Официален изпълнител: Ефрем Моллов. Реален изпълнител: ***.
175
1
 
15
 
! Отговори
Силви преди 10 години
Моллов защо се измяташ като чамова дъска.Съвсем наскоро каза ,че помаците били повече засегнати от смяната на имената и били етническа общност като турците със свой език.Както дедите ви които са се определили като турци поради приемане на чужда вяра и са объркали поколения след себеси така и ти който незнаеш кой си и какъв си се измяташ като твърдиш чепартията ви няма нищо общо с етноса ,,помаци".Аман от фурнажииски лопати.Огладнял си много и се опитваш да се наредиш на държавната ясла.
174
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прехода към анадола ли? Сидеров като Мойсей ни е повел към анадола.
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Не!!! Кой, кой, кой? О С Т А В К А!!!
172
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много еничари си имаме. Комунистите и ибриците раздадоха България на етнически партии само да блажат от власта *** мръсни. Борисов може да е всякакъв но не и родоотстъпник като станишевци и сидеровци.
171
1
 
17
 
! Отговори
Григор преди 10 години
Тая Стела Стоянова май е най-голямата помакиня ,понеже трие българските и антипомашки коментари. Може и най вероятно от *** да са и платили за статията.
170
1
 
12
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Този никога нямаше и да сме го чували ако В БЪЛГАРИЯ имаше НЕЗАВИСИМИ медии.Този е само в услуга на сплотяване на етническият вот ,защото колкото и да се учудвате и той е разделен.И понеже ние си имаме медии на поръчките ,нон стоп го въртят барем вземе някой глас.Нали знаете защо вечно България страда ,защото Българите вечно се карат по между си,а Хана го е казал".....сноп пръчки е по-здрав от една пръчка"Е Български медии много Ви Благодаря ,че отразявате този Обратен Бурсукосъсел
169
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** *** защо не си гледа картофите,а решил да се занимава с политика.
168
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По добре помаци отколкото турци, комунисти и нацисти да съсипят държавата.
167
3
 
9
 
! Отговори
ох преди 10 години
Тоз от снимката ме кара да си спомням как карах следствени *** и турци да мачкат екскременти с ръце и да си ги мажат по бузите преди ядене . Боя със сап от кирка не е интересен . Този от снимката заслужава спецално отношение и пълна програма . Като се сетя здрави падежи за 7 дена ги правех полу ***
166
1
 
23
 
! Отговори
Irk преди 10 години
Самият факт, че не можа да събере 50 човека на основаването на партията си, ясно говори на каква подкрепа се радва. Чудно ми е само едно - защо медиите му обръщат чак такова внимание ?
165
19
 
1
 
! Отговори
ГръцкиПомак преди 10 години
https://youtube/watch?v=nZrdz2H11i4Гледайте това видео за да разберете как се възпитават и празнуват помакопула в северна Гърция гръцкото въстание през 25 март 1821 година! Ако посетите селата им ще се засрамите да кажете ще сте българин, при тях всичко е чисто и свети докато при наш цари мизерия и разруха, характерни черти на нашата нация......"където стъпи български крак дори цветята увисват"....така викат хората в северна гърция и най-много на град Кавала!