Втори отцепник обърна гръб на Борисов

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим
Обновена: 10 дек 2013 14:11 | 10 дек 2013 10:18,
208
Втори отцепник обърна гръб на Борисов
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Още по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
2
 
! Отговори
Танчев преди 10 години
До 191 Джаба:"Да аз съм,яж ми х*я!"
187
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Един *** решил да си намери друго място на бунището, наречено български парламент!
186
0
 
1
 
! Отговори
Сашка преди 10 години
Много удобно нали?
185
5
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Никой на никого не е обърнал гръб, всичко е лицемерие и театър за пред хората ! Тиквата се коалира със Съсела и *** за да игнорират Болен Ибрикчиев. Това е. Политическата мафия се обединява ! Въпроса е друг, докога ще ги търпим и кога ние народа ще се обеденим за да ги изметем ВСИЧКИ ! Малко ли през тия 24 години ни лъгаха, малко ли на маймуни ни правиха, малко ли ни крадоха !?
184
11
 
17
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
От ГРОБ винаги е мирешело на ***, но с всеки изминал ден, миризмата се усилва и вече става непоносима.Така мирише труп, когато се разлага.
183
5
 
13
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Още един червей.
182
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре поне, че свариха да се запишата в учебниците по история. Ако *** не ги "забършат" скоро оттам само това ще остане от ГЕРБ, както и от партията им майка НДСВ, която потъна в дън гори ( още не реституирани ) тилилейски брабар с условно нареченият ЦАР (зар).
181
9
 
4
 
! Отговори
Джаба преди 10 години
До поредния анонимник 184. Пич, не си достатъчно интелигентен, за да ме коментираш. Като ти гледам правописа е ясно кой е галошът. Не си познал и нищо от портрета, който си опитал да ми нарисуваш. Нали всеки има право на мнение - защо тогава така си се изпразнил върху моето? Нещо много си нервен. Защо ли? Танчев, ти ли си?
180
7
 
8
 
! Отговори
Борис I преди 10 години
главата , на него и до девето коляно ,казах!
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седем милиона население сме...Половин град...И НЕ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ.Сложно е с:2.5 мил. пенсионери.1.9 мил.,които не плащат здравни осигуровки.0.6 милиона администрация(държавна и общинска).0.4 милиона регистрирани безработни.И Т.Н.....Направо си е невъзможно да имаме ЧИТАВИ ПОЛИТИЦИ,щото като народ нямаме КУЛТУРАТАи БОРБЕНОСТТА да си ги извоюваме.Сега си имаме едни МАЙМУНЕЦИ,които по номенклатурно-конюктурни причини са в ПАРЛАМЕНТА и са се хванали за бутончетата за гласуване.
178
11
 
20
 
! Отговори
stoian79 преди 10 години
POTAVA,GERBERSKIA KORAB POTAVA!.HAHAHAHAHAHA,MUHAHAHAHA
177
11
 
37
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ДРУГАРЮ ГЕНЕРАЛ, САМО НАКРАЯ ДА НЕ СТАНЕ-И, САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН!?ИЛИ,КАКВА Я МИСЛИХМЕ-КАКВА СТАНА!?ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НАКРАЯ САМО ТИ И ЦВЕТАНОВ!?
176
4
 
21
 
! Отговори
оху боху преди 10 години
Глупави българи няма да се осъзнаят и дружно да изхвърлят тая крадлива манипулираща зган от политическата сцена ми се дрънкат
175
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛО,МНОГОЗНАЙКОВЦИЯ ВИЖТЕ СНИМКА НА СИНГАПУР ПРЕДИ 25 Г -ЕДНО СЕЛО И ГО ВИЖТЕ СЕГАНЕ ВИ ЗНАМ МИСЛЕНЕТО ГЕРБ,МЕРБ,БСП,БКП,ДВИЖЕНИЕ ЗА ПАРИ ЗА СЕБЕ СИНЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ЦЕЛТА Е ДА ИМА МН ПАРТИИ, ЗА ДА СЕ РАЗМИВАТ РАБОТИТЕ,КАКЪВ ГЕРБ- 25Г ПРЕХОД-СЕГА ***,*** БАРЕК И ОЩЕ ..СПРЕТЕ ВЕЧЕ
174
5
 
30
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 години
Абе Джаба ли си,Дирижабъл ли си,кой ти дава право да обиждаш човека?Всеки има право на собствено мнение.Като ти чета глупостите,виждам,че си *** със "С" и "З",*** необърсан,или и ти си от тези дето продължават да лижат и *** осраните *** на ГЕРБ?Нещастен некадърник и неудачник.Явно си някой свински *** и селски *** с манталитет на политически гъзолизник.То точно заради такива като тебе-зле с писането,скарани с четенето,да не говорим за мисленето,сме на този хал.Хай сиктир от тука..
173
11
 
19
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
ГЕРБ=НДСВ ,скоро и по рейтинг,лека по лека партията любима замира.Обаче защо МУНЮТО избран от Вота за ГЕРБ има право да напусне парламентарната група ,но не и задължително парламента.Все Пак на всеки е ясно че никой не е гласувал за НЕГО а за Патрона му Б.Б.,значи това очилато човече е ПЕРСОНА НОНГРАТА за Електората на ГЕРБ ами да бъде променен закона ,напускаш групата вън от Парламента.Така "Цветарките" ,като Христо Йовов скоро ще напуснат и Народното Събрание
172
28
 
11
 
! Отговори
Джаба преди 10 години
А, бе независим червен ***. Ако смисълът на живота ти е да видиш разпада на ГЕРБ ти си просто една жалка попова лъжичка. Ако го правеше за всички партии, защото и те го заслужават, досега щеше да си станал голяма крастава жаба. Айде избърши си пяната от устата, шизофреник!
171
7
 
33
 
! Отговори
тя преди 10 години
Един по един до края.
170
10
 
18
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Поредната долнопробна *** готова на всичко за пари! Само като му прочетеш биографията виждаш, че си е бил *** много отдавна!
169
9
 
64
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Бавно, но сигурно ГЕРБ вървят към дъното. Защо напускат ли ? Защото членството им е с цел облаги и...... до тук.Какъвто вожда , такова и племето.