Втори отцепник обърна гръб на Борисов

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим
Обновена: 10 дек 2013 14:11 | 10 дек 2013 10:18,
208
Втори отцепник обърна гръб на Борисов
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

Това е вторият депутат от най-голямата парламентарната група, който я напуска в рамките на по-малко от десет дни. Преди него Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ. Това стана миналата седмица.

Още по темата
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тогава заяви, че не се очакват други напуснали и беше категоричен, че парламентарната група е единна.

Отцепилият се от партията бивш министър Мирослав Найденов обаче заяви, че очаква още няколко напуснали, но отказа да ги назове поименно.

Така парламентарната група на ГЕРБ остава с 95 народни представители. Решението на Светлин Танчев беше посрещнато с аплодисменти в пленарната зала. 

Припомняме, че в 41-вото Народно събрание Светлин Танчев беше шеф на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той обаче се раздели с поста си, след като през 2010 г. името му беше намесено в скандал с лобистка поправка в Закона за наркотичните вещества. 

Тогава в „Държавен вестник“ беше обнародван текст от закона, който не е одобрен от ресорната комисия в НС и който позволява реклама с изображения на наркотични вещества.

Преди това в „Държавен вестник“ е бил публикуван текст, който здравната комисия е одобрила, но се оказа, че с листче в ръка именно Танчев отишъл, за да „поправи грешката“.

В скандала беше замесен и Пламен Цеков, който пък трябваше да освободи поста заместник-председател на здравната комисия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
16
 
10
 
! Отговори
До 173 варната преди 10 години
Извинявай, че те изплаши с тази информация за забраната на комунистическите партии. . Спокойно дда не получиш инфаркт на тази преклонна възраст и да намалите твърдото ядро на БКП с още един... а за това къде какво направиха хората по Европа през 1990-1991 - прочети малко хроники от онова време и ще видиш къде забраниха, къде лустрация въведох. . И си пий валеряна.
167
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли пъдари овчето стадо на гееееерб? Рррррррррр, я, я, я, рррррррр, рррррррр!!!!!!! Стоката на чобан Бойко се разпиля. Напразно Чобан Бойко сложи на първи ред порода "Българско овчарско куче" да му пази стадото, да го вкарва и изкарва от обора, да брои копита и рога.
166
22
 
15
 
! Отговори
kostur преди 10 години
АЗ АКО НЕ ХАРЕСВАМ ПАРТИЯТА , ЩЕ НАПУСНА И ПАРЛАМЕНТА...ЩЕ БЪДА С ЧИСТА С -ДА С ЧИСТА СЪВЕСТ --НО КАК ТАКА - ДОПРЕДИ 5 МЕСЕЦА АГИТИРАШЕ ЗА ГЕРБ , СЕГА БЯГАШ---НИКАКВА ЛОГИКА....ЮДА....ПРЕДАТЕЛ И ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ---КАК ЩЕ ГЛЕДАШ ХОРАТА В ОЧИТЕ ,БЕ ЧОВЕЧЕ....АКО СИ КУПЕН--ХАИР НЯМА ДА ВИДИШ ОТ ТИЯ ПАРИ , БЪДИ СИГУРЕН....
165
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 24Прав си, дай да забраняваме партии. То има прецеденти в историята: и Хитлер и Сталин го правеха! Ти явно си техен последовател.Вотер беше казал:"Може и да не съм съгласен с теб но съм готов до смърт да защитавам правото ти да имаш свое мнение и да го изявяваш' но ти едва ли ще го разбереш
164
10
 
16
 
! Отговори
варната преди 10 години
До Анонимен а бе *** цитирай в кои посткомунистически държави са забранили ком. партии и от името на кого говориш *** *** такива като тебе и марсианци да ви управляват все същите *** ще си останете
163
16
 
11
 
! Отговори
вени преди 10 години
ВЪН ОТ ПAРЛAМЕНТA!!!!!!
162
26
 
32
 
! Отговори
ВИНКЕЛО преди 10 години
ТАКИВА ЕДНОДНЕВКИ КАТО СДС,НДСВ,ГЕРБ И ДРУГИ ПРОИЗВОДНИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА !ДОКАТО БСП НИКОГА И В НАЙ ЛОШИТЕ СИ МОМЕНТИ НЯМА ДА ПАДНЕ ПОД 20% НА КАКВИТО И ДА СА ИЗБОРИ!ЯСНО ЛИ ВИ Е СИНИ ТИКВИ!РАЗБЕРЕТЕ ГО ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ!
161
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто трябва като всички останали пост съветски държави - със закон да забраним БСП. По-добре късно отколкото никога. ..
160
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния "никой" .... какво ли не правят парите с хората. ..
159
11
 
27
 
! Отговори
емо преди 10 години
боко се опитва да избяга при евреите а партия герб вече е сбирщина недоносляци
158
12
 
36
 
! Отговори
до 163 преди 10 години
Братовчед, БСП я има от 100 години.. а ГЕРБ ще е на бунището на историята до няколко месеца или години в най-добрия случай.. поредната партия еднодневка като НДСВ, СДС и прочие
157
13
 
33
 
! Отговори
Антрополог преди 10 години
Ха честито! Все така да върви! Що се отнася до селския *** от Банкя - Господ и Сретан Йосич си знаят работата!
156
11
 
43
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Надявам се Бойко да ни беше за урок и никога повече да не се доверяваме на *** да ни управлява държавата!
155
10
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ГЕРБ са като рак на целият български народ,затова колкото по скоро се махнат по добре.
154
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, *** напускат. Но нищо не може да спаси БСП. Никога повече няма да управлява сама. И това ще е краят на тъпите комунисти.
153
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво значи независим депутат? По-вероятно е,че не се знае от кого или от какво е зависим. А дали е дискутирал напускането си с тези,които са го избрали? Те едва ли са гласували за него като за независим. Това,че в предишните парламенти напусналите групите си да остават като "независими", не значи че трябва да продължава все така.
152
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разпада на криминалната групировка ГЕРБ продължава със пълна сила. Нищо не може да спаси потъващия кораб, скоро групировката ГЕРБ ще изчезне напълно.
151
12
 
34
 
! Отговори
ха-ха-хаааааааа преди 10 години
Скоро ще останат само Боко,Цоко и Цеца СТРУГАРКАТА.
150
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свършиха им паричките, няма лапаница и сега бягат като мишки от празен хамбар!Гербаджиите в опозиция са като патки в кълчища. Сбогом Герберуги! Завинаги!
149
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИКВЕНОТО ГНЕЗДО СЕ РАЗПАДА