Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецПри теб ясно си личи влиянието на чуждите организации, които ти плащат щедро, за да насаждаш етническа и религиозна омраза сред населението на Република България.
45
7
 
2
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
За какъв сепаратизъм говори професорът на разбрах, има много премълчани истини в нашата история, от прабългарите и тракийците и тяхната съдба след покръстването, което налага и славянския език, до възникването на богомилите, приемането на Исляма от синовете на Иван Шишман, до ролята на печенегите, куманите в нашата история и отношенията между Дунавска България и Волжко-Камска България и още много други въпроси
44
4
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри И така- КОЙ се заиграва с етническата КАРТА на България- аз, българинът- бг. гражданин или ти-чужденеца, платеният българофоб, който пише постоянно език на омраза към етническите българи? От ердогановата администрация ли ти плащат за брой коментар?;)
43
2
 
2
 
! Отговори
Kozynak преди 10 години
Abe za6to izob6to nqkoi im dava efirno vreme i ni gi pokazva tiq sy6testva ili puk pi6e statii za tqx. Ako ne go bqx vidql toz pri koritarov edin den, nikoga nqma6e da znam 4e sy6testvyva. Qvno bqzrabotnite koito po nqkvi ste4eniq na obstoqtelstvata pi6at statii v toq sait, iskat da razglasqt za toq obyrkan 4ove4ec 4e da stane i toi nqkav faktor v politikata. Y4ili6te, y4ili6te, y4ili6te xodete tam i pra6taite decata si. Pri nqkoi raboti. Mozuk ne se prodava naliven!
42
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри "Малкия" си ти- етническата карта на България НЕ Е като етническата карта на Турция , в която от 78 милиона население да има 30 милиона кюрди:)
41
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри Ще получа ли отговор на въпроса си ?:) Хайде де- какво не владееш елементарна математика за 1 ви клас?:) А искаш да предизвикваш въоръжен конфликт в България между 85% от населението й и останалите 15%, като вярваш, че 15тте% ще унищожат 85тте%?
40
3
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецМалкия, не се заигравай с етническата карта. Това не води до нищо добро. Разни фанасепаратисти напоследък много сте се раздвижили и под давление на чуждестранни организации, искате да предизвикате гражданска война в Република България.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И едно Юруш на беловласия болен. То в празна глава и косата си губи цвета.
38
2
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри преди 10 години
Хубаво е, че вече имаме три депесета- едно на доган, едно на касим дал и едно на реформаторския блок
37
0
 
3
 
! Отговори
Тифак преди 10 години
Браво сега остана партия ВЛАХ И тогава всичко ще наред народе сценария е писан ще раскъсат България на парченца ,има поговорка разделяй и владей сами си направете заключение .Историята се повтаря правителството неможе да направи нищо то е от кукли рако водени от някои погоре .всичко е игра
36
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри "...Ти си просто част от неграмотната рая. .." Мнооого ти се ще, но реалността те опровергава. И така- ти искаш пряк въоръжен сблъсък в България между българи и небългари? О.К.- след като в момента българите сме 85% от населението на България, вие- останалите 15 % / заедно с жените и децата/ какъв шанс за оцеляване имате? Проста аритметика, чужденецо- само това ти предлагам:)
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекалено много гласност му дават на това ку-ку. Той просто се нуждае от лекарска помощ, това му личи и от погледа и от непоследователните му изказвания. Но най-вече трябва да бъде подведен под отговорност за нарушаване на Конституцията - чл.44 ал.2!
34
6
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецМалкия, не е твоя работа, какъв е образователния ми ценз. Ти си просто част от неграмотната рая. Лош, но забавен материал.
33
2
 
3
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До софиянецЗащо не изявиш агресията си към ***, щот законодателно те са най-облагодетелствани бе атеист!!!!
32
1
 
9
 
! Отговори
тони преди 10 години
Не ви ли е ясно че ислияма се толерира от Европейският Саюз?!? Ясно е че скоро ще се постави въпросът за етнически граници в Европа и Азия-справка-исказването на Ердоган по повод Косово и Тракия.Ясно е също че с тези(човешки свободи и права) само мюсолманите печелят.Налагането на (европейско мислене и толерантност)са от полза на мюсолманите.Каде са нашите права?Ако кажеш лоша дума за бежанците си расист!? Айде стига вече европейски простотии-скоро ще загубим суверенитета си и народа си...
31
0
 
9
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Г-н Моллов, пътят към ада е осеян с добри намерения, запомни това от мен българския мюсюлманин, освен това като пчелар трябва да знаеш, че не бива да ръчкаш кошера и да се опитваш, кат Мазньо и Доган да роиш пчелите принудително!!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Този трябва да бъде бит и окървавен. Публичен линч, каквото се случи на оня след като скочи с газов пищов с/у Доган
29
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри Я отиди на спявка при бхк- да извикат някой колега, за да споря с него- ти не притежаваш нужният образователен ценз и не разбираш какво пиша:)
28
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Който и да ми пише минус, трябва да знае, че наистина МИ ПИСНА ОТ МЮСЮЛМАНИ И ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ИМ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ Р. БЪЛГАРИЯ, ПРЕТЕНЦИИТЕ ИМ КЪМ БЪЛГАРИТЕ И КЪМ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НИ! Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство 18 Декември 2013 | 11:20 | Агенция "Фокус" - Оправдаха се очакванията ми- Руми, твоят подзащитен е неспасяем- жалко, че не се описа от НБПП- твой бивш състудент...
27
10
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецЕй фашист, крайно време е престанеш с ксенофобските си внушения. Езика на омразата, който непрекъснато използваш, е много лоша идея.