Кадиев внесе смут в НС заради Закона за хазарта

С гласове на ГЕРБ и "Атака" мина идеята му офлайн залаганията
Обновена: 19 дек 2013 15:40 | 19 дек 2013 15:35,
34
Кадиев внесе смут в НС заради Закона за хазарта
Георги Кадиев. Снимка, архив: Булфото

Смут настъпи в парламента при гледането на второ четене на Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и група народни представители.

Наложи се извънредното удължено заседание да бъде прекъснато, защото депутатите приеха предложение на Георги Кадиев от левицата, неподкрепено от бюджетната комисия. 

Още по темата
74 души от ГЕРБ – всички присъстващи от тази парламентарна група в залата, обаче подкрепиха Кадиев и идеята му за разлика в облагането на онлайн и офлайн хазарта мина. Седем от Коалиция за България и двама от "Атака" също подкрепиха предложението.

Предложението на депутата от левицата предвижда при офлайн хазарта да се запази облагането от 15 на сто върху всички залози, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисионни за участие - 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

При онлайн залозите пък ще се въведе исканият от Цонев нов режим – облагане с 20 на сто от разликата между залозите и изплатената печалба плюс първоначална регистрационна такса от 100 000 лева. Цонев искаше този 20-процентов данък върху разликата между залозите и изплатените печалби да се наложи и при офлайн хазарта.

За игри, за които се събират такси и комисионни за участие, таксата ще бъде 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

Председателят на бюджетната комисия и вносител Цонев поиска прегласуване, но залата отново подкрепи предложението на Кадиев.

Решението бе посрещнато с бурни аплодисменти от дясната част на залата. Колегите на Кадиев обаче никак не се зарадваха на решението. Към Кадиев бяха отправени доста остри реплики, а някои депутати очевидно едва сдържаха нервите си.

Преди това депутатите приеха други промени. При гласуването в пленарната зала отпадна предложението на вносителите да се разшири възможността за реклама на хазарта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Олелеееее, Данчо Ментата го изментиха и то на рулетка!!!!!
11
2
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До dddПрав си, че чрез бизнеса трябва - "...Парите, трябва да раждат пари!"То кой ще изпълни задълженията на Сържавата, та "...Парите..., да раждат пари!". Защото:- Само пари не стигат...!!!Великиаят Балгарски Народ е казал:- "И най-съвършенната техника, без квалифициран работник е "купчина мъртво желязо"...!!!А квалифицирания работник е грижа на Държавата, която се издържа с данъци...- Кръговрат....
10
5
 
15
 
! Отговори
bahura преди 10 години
Абе вие четете ли въобще? В момента е приет варианта на Кадиев с по-ниски данъци за хазарта на живо... Тоест всички партии са клекнали пред собствениците на казината.Ликуй народе!
9
3
 
9
 
! Отговори
Anoni преди 10 години
Румен 221 е прав - хазната се пълни от данъци. Може да се пълни и от други, стратегичски жизненоважни за страната отрасли като енергетика, водни ресурси ... но България е колония в момента и това се изцежда от готовата база директно навън.Не разбирам само: до сега хазарта не е ли плащал данък?! че чак сега гласуват някакви 15 и 20% ? Би могло да бъде много повече - 50% върху хазарта е съвсем приемливо!
8
5
 
7
 
! Отговори
ddd преди 10 години
До rumen221Пиша за приходна част, приятелю.С по-високи данъци, особено когато са тотално сбъркани, даже глупави, няма добра събираемост, идва по- висок процент сива икономика, безработица и т.н.т.Парите, трябва да раждат пари!
7
11
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Гербери фесове комунисти атакисти - всички са заедно когато трябва да се лобира за някакви бизнес кръгове !! Парите обединяват нацията (политиците),,)) новият лозунг е - да се обединим за да правим пари (реформатори и фронтове за спасение )) БГ - държавата с най лошият преход - с най дивият капитализъм - с 25 г демографска катастрофа - с замяна на етническият модел и масова *** -Народ не можещ да си купи храна - да си плати тока - Трагедията на един народ -Европа е сляпа за нас !
6
7
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До dddПриятелю,- Ти какво? - Имаш нещо против Балансирания бюджет, без заеми ли...???- Тежко му на отзи който си болонсира бюджета със заеми...!!!.
5
3
 
12
 
! Отговори
ddd преди 10 години
До rumen221Тази глупост, която си проснал по-долу в "опорните точки" ли прочете.Ако така се управлява приходна част, сме закъсали много, пич!!!Не се излагай, това е голяма глупост.
4
2
 
12
 
! Отговори
черепа преди 10 години
цонев ще връща парите
3
12
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ДРЪН-ДРЪН...Парите в бюджета идват от данъци... Когато данъците не стигат се вземат заеми, които се връщат пак от данъците...- Просто е...!Правителствата са два вида - умни и корумрпирани...- Умните държат нивото на Данъци равно на разходите...- Корумпираните държат ниски фирмени данъци (за фирмени комисионни) и бюджетен дефицит (за банкови комисионни)..., а сметката накрая Винаги се плаща от гражданите...- Чисто и Просто е, като Буда-ла след баня...!!!.
2
2
 
10
 
! Отговори
Схос преди 10 години
Всички маймуни в маймунарника!
1
2
 
34
 
! Отговори
черепа преди 10 години
Въх,Йордан Цонев си е изял ТАШАЦИТЕ от яд !!!!