Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа

С нелеката задача се е нагърбил Хасан Хаджихасан от ДПС
4 фев 2014 08:25,
121
Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа
Снимка: Impact Press Group

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Депутати ще внесат отново поправка в Закона за здравето, с която ще искат облекчаване на пълното цигарено табу в заведенията. Това потвърди пред Нова тв Хасан Хаджихасан от ДПС, който е един от бъдещите вносители на законопроекта.

Още по темата

Той предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22:00 часа.

Според Хаджихасан така ще отпадне основната тревога, че заради цигарите семейства с малки деца не могат да посещават заведения.

Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март.

Припомняме, че смекчаването на пълната забрана за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Още в началото на мандата кабинетът се обяви за компромис, който да удовлетворява и пушачи, и непушачи.

Предишният опит обаче забраната за пушене да бъде отменена беше неуспешен, тъй като мнозинството депутати гласуваха против.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тез не мирясаха с таз забрана. Честичко ходя по заведения и въпреки забраната и през деня в много от тях се пуши. Да не споменавам примерно, че и при наличие на аспираторна система никой не си прави труда да я пусне и особено в по-малките заведения става като лисичарник.Хората трябва да са толерантни един към друг и ако пушещите твърдят, че са такива могат да излязат за 5 мин или пък да не пушат 1 час, когато са на работа или в самолет не пушат и по-дълго време.
59
7
 
31
 
! Отговори
Galka преди 10 години
То и без това навсякъде се пуши, има ли значение дали е паднала?!?!?!Аз няма да посещавам заведения, в които се пуши!
58
2
 
18
 
! Отговори
Monster cocky преди 10 години
До ЧиновникТрай ве чиновник кух...
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 62s rak ili bez rak az sam kazals cigarii,kafe i i meso do grobglupakshte vikash na bashta si pu_ _o
56
5
 
26
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Нали сте бедни бе. Постоянно ревете, че "нямате пари за хляб". Значи нямате пари за заведения и съответно, не ви засяга, дали по заведенията се пуши, или не.
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво хасанчо, браво хаджихасанчо, мохамед здраве да ти дава, ти си нашия Левски И Ботев в едно. Ти единствен мислиш за здравето на този изтърбушен народ. Върви на майната си *** *** ***.
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимна преди 10 години
Стига с това пушене след 22ч. ! Те не разбраха ли, че дори и пушачите не искат да се омирисват на цигари! Хасан Хаджихасан да си даде сметка, че живеем в Европа (или по-скоро опитваме се), а не в Ориента.
53
4
 
24
 
! Отговори
Monster cocky преди 10 години
Ходи в Турския парламент боклукчар долен да го внасяш това...
52
1
 
20
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
асан и деписету на влак дават им по една дъъъъпга сигара и в Диарбекир за винаги,за да не им е скучно да вземат цяпото правителство и бесипету. В Турция да си пушат денонощно.
51
2
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
БСП С ТОЗИ СКАНДАЛ В ТЯХНАТА ПАРТИЯ/М/У ГОЦЕТО И СЕРНЕЙЙЧО СЕГА С РАЗРЕШАВАНЕТО НА ПУШЕНЕТО ИСКАТ ЛА СПЕЧЕЛЯТ НАЙ НЕВЪЩПИТАНАИА ЧАСТ ОТ НАРОЛА''ПУШАЧИТЕ' *** ПИКАЯТ НАВСЙКЪДЕ С ПУШЕНЕТО.НЕ СЕ СЪОЬРАЗЯВАТ СДПУГИТЕ ХОРА И ЗДРАВЕТО ИМ.ПО ЛОШИ СА ОТ НАРКОМАНИТЕ И ПИЯНИЦИТЕ .ТЕ ПОНЕ СЕБЕСИ ТРОВЯ,.САМО ДПС И ЬСП НЕ УДОБРЯВАТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ПРЕЗИЛЕНТА ЗА НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА ФОРМА НА УВАЖЕНИЕ МНЕНИЕТО НА НАРОДА КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ.ТЕ СА ИЗПЕЧЕНИ МОШЕНИЦИ И ПАК ЩЕ НАМЕРЯТ ДА ПОДКУПВАТ С ПАРИ ГЛАСОВЕТЕ Т
50
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOITO NE ISKA DA MU SE PUSHI DA HODI V GORATA.OTMQNA NA IDIOTSKATA ZABRANA.3 500 000 PUSHACHA SA IIDIOTSKI DISKRIMINIRANIOTMQNA.
49
4
 
21
 
! Отговори
Комуне до 53 преди 10 години
Дам. Направо да забранят и сядането и ставането от масичките и по столчетата. Говоренето и всякакви други "амбиции" за действия.Не се безпокойте. Не е затвор, ами "заведение" за посещение (бар).Може да оставят само музиката. Някой марш за маршировка.
48
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи в неделя обиколихме сума ти Сладкарници да почерпим детето с торта. В "Неделите" беше фул, намерихме със зор в Романс в Симеоново. Значи който не иска цигари, да си ходи по сладкарниците, останалите да си ходят по барове. Където все пак да има две изолирани помещения като в 70% от Европейските държави. Защото в Европа не е абсолютно забранено пушенето навсякъде.
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се премахне и алкохолът от заведенията, няма да се пуши. Аз съм за премахването на алкохола, който причинява много насилие и катастрофи.
46
1
 
21
 
! Отговори
aman преди 10 години
abe tez dokoga ste gi tyrpim da si gubqt wremeto s nesta, koito weche sa qsni i resheni. po wajni temi nqmat li ot towa da obskujwat nechii interesi. OSTAWKA
45
5
 
30
 
! Отговори
anon преди 10 години
Ти го гониш от вратата, то влиза през прозореца... :(Нагли не на квадрат, ами на трета степен!Оставка!
44
5
 
28
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е, че тук компромисно решение в България няма. Или се пуши и се овоняват всички наоколо, което означава изгонване на непушачите от заведенията или не се пуши и всички могат да ги посещават. Разбира се това е недостижимо за замъгления ум на пушача, който дотолкова се е наркотизирал, че не мисли за нищо друго, освен за цигарата, от която е наркотично зависим.
43
3
 
22
 
! Отговори
до Гражданин 44 преди 10 години
Това го отнеси до шефа му, а не до нас пушачите.С други думи:"Шефа на моя син - прави това или онова - разрешава пушенето Аз като негова майка го защитавам пред неговия шеф Ама искам не да протестирам срещу него (неговия шеф) А срещу неговите клиенти - пушачите (КОИТО ДОРИ И НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА ТВОЯ СИН И ДАЛИ Е ПУШАЧ ИЛИ НЕПУШАЧ)."Вече го писах в друг коментар : ПЛЮИТЕ, ПЛЮИТЕ !Най е лесно да хвърлиш обвиненията върху невинния.
42
2
 
26
 
! Отговори
долу политиците преди 10 години
май си нямат друга работа тия хора или каквито и да са там, то и без това се пуши навсякъде, ами да вземат да гласуват някои смислен закон тия мързеливи негодници ,а не само да си вдигат заплатите!!!!!
41
9
 
22
 
! Отговори
Друг гражданин преди 10 години
Сина ти що не стане библиотекар?