Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа

С нелеката задача се е нагърбил Хасан Хаджихасан от ДПС
4 фев 2014 08:25,
121
Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа
Снимка: Impact Press Group

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Депутати ще внесат отново поправка в Закона за здравето, с която ще искат облекчаване на пълното цигарено табу в заведенията. Това потвърди пред Нова тв Хасан Хаджихасан от ДПС, който е един от бъдещите вносители на законопроекта.

Още по темата

Той предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22:00 часа.

Според Хаджихасан така ще отпадне основната тревога, че заради цигарите семейства с малки деца не могат да посещават заведения.

Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март.

Припомняме, че смекчаването на пълната забрана за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Още в началото на мандата кабинетът се обяви за компромис, който да удовлетворява и пушачи, и непушачи.

Предишният опит обаче забраната за пушене да бъде отменена беше неуспешен, тъй като мнозинството депутати гласуваха против.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданино, синът ти да си търси вече друга работа.
39
6
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Сина ми е келнер в такова заведение. Той няма избор и цяла нощ ще работи на цигарен дим. Така той ще е пушач по 8 часа всяка вечер. ТОВА ОБРИЧА ДЕЦАТА НИ НА ГИБЕЛ! ХОРА СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ!
38
6
 
21
 
! Отговори
Пушещ до joko преди 10 години
Жалки сме, *** сме. Имаме ли право да тровим другите - може би. Имаме ли изобщо права според теб. Отговори на въпроса. Колко още по-жалко е да се бориш за чужди каузи и да твърдиш, че са твои.
37
6
 
22
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
Елате в Русе тук се пуши навсякъде ...отворковци
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
башкирчо е лелка от Башкирия, мюслюманка сунитка ,женена за бивш български бачкатор по Русия.
35
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Собственикът на кварталното ни кафе е голям почитател на Бокото и през 2012г много се перчеше, че това нямало да се отрази на бизнеса му. Обаче миналата зима кьорав човек не му влезе в заведението и сега раздава малки кутийки от бира за пепелници. Гледам махнал и "Портрета от стената" на вожда.
34
5
 
34
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Е добре аз нямам деца и ходя по заведения по-редовно от хората, които имат деца. Аз не влизам ли в сметките, че не искам да ставам пасивен пушач, което както и министърката обясни през декември, е вредно! Разберете, че рано или късно ще се забрани пушенето, въпросът е дали искаме да сме с първите или пак да сме опашкари и догонващи. Да не говорим от ползата да се пуши пред заведенията и много нови и спонтанни запознанства, които се създават така.
33
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А *** в заведенията с вентилация ще разрешат ли? Ми срането и пикаенето по масите? Кво толкова, нали има вентилация. Околните нищо няма да почустват ако се изрежа с кеф на масата.
32
2
 
21
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 32Poneje internet imam samo vkyshti nali ... niama mobilen wi-fi i tn ... kelesh
31
10
 
21
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
До ssТи наясно ли си ,че в България комунизъм никога не е имало...не бъркайте диктатура с комунизъм .Почетете малко де ....а и не знам как едни цигари ще ни върнат в 18-19 век събудете се малко ,то такива като теб и в 2 век п.н.ера могат да се върнат.Може би там ше ти е по добре ,а и на такива като теб
30
4
 
38
 
! Отговори
joko преди 10 години
- колко е жалко да се бориш за правото да тровиш другите!
29
5
 
39
 
! Отговори
българин преди 10 години
Към всички български депутати: Не допускайте разни хасановци да бъркат в здравето на децата ни! Пушенето трябва да бъде изкоренено, а айшетата и хасановците нека садят картофи, чушки и домати, а не тютюн!
28
4
 
18
 
! Отговори
lex luger преди 10 години
vsi4kite psovni na sveta nqma da stignat za teq tapaci! i az ne sam poshach ama v zavedeniq palq, palq i pusha ama nqma takiva tapanari kato te v parlamenta deto pushat pishki
27
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както виждам непушачите страдат доста сериозно от това, че ще отбраняват пушенето. Всичките са си у дома, вместо на заведения и ползват нета да спамят за техните права.Може би още не е дошъл часът, в който по принцип излизат по заведения с децата им.Ама понеже им е гузно, че водят децата им на заведение трябва да има върху кой да хвърлят вината.И ЕТО ГО И НЕГО - ВИНАГИ ВИНОВНИЯ ПУШАЧ, ПИШЕЩ В ИНТЕРНЕТ В САЙТ С ПРОВОКАТИВНА НОВИНА.Него (непушача) го пазят новинарите и политици. Дай да плюем
26
3
 
26
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
ari ve po kolko pyti ??? nikakvo pushene vashta maika
25
6
 
40
 
! Отговори
ss преди 10 години
Тва нещо комунистът ще ни върне не в 19 а в 18 век!Няма такъв назадничев народ. Гласувайте пак за БСП или не гласувайте изобщо.. и после се чудете що не можете да си плащате сметките, що няма правила в държавата ви и що света ви нарича *** и ви се смее!!!!
24
4
 
19
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
До До дядо йоцо гледа...А ве смешен кой си ти ,че ще ми казваш къде да ходя гей недорасъл .Като си много отворен ходи по заведенията да им забраниш ако не ти направят *** като кофа ей *** на .....за твое сведение аз не пуша ,но не съм против ходя си на сладкарница ям пасти и дочуквам недочукани булки ...може и твоята да съм я олющил....
23
3
 
26
 
! Отговори
Stanimir преди 10 години
Отделни помещения е вратичка в закона, защото няма да става въпрос за изолирани със стена, а за една фиктивна разделителна линия или в най-добрия случай барплот.
22
3
 
41
 
! Отговори
.......... преди 10 години
Ей, тази турско-комунистическа *** няма да се спре с лобизма и това е........*** мръсни
21
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз например никога не съм пушил, но не мога да разбера какъв е проблема да има отделни зали?! Мой само познат вложи 80 хил лева за вентилация и въобще не се усеща ,че се пуши. Миналата година бяхме в едно кафе в Инсбрук, австрийците пушеха тънки пурети, грам не миришеше ?!