В един отбор сме с коректните, увери Стойнев

Държавата и бизнесът ще работят заедно срещу сивия сектор
Обновена: 10 фев 2014 13:08 | 10 фев 2014 12:12,
34
В един отбор сме с коректните, увери Стойнев
Драгомир Стойнев Снимка: БТА

Държавата и коректният бизнес ще работят заедно в борбата срещу сивия сектор, каза в Горна Оряховица министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

По думите му правителството няма да бъде в "един отбор" с тези, които смятат да продължават да работят в сивия сектор. "В нашия отбор остават тези предприемачи, които плащат данъци, осигуровки и заплати. Към тях държавата ще бъде коректна и също няма да забавя плащания", уточни той.

Според министър Стойнев правителството ясно трябва да защитава националните интереси в Брюксел и да подкрепя българските предприятия.

Той посочи, че държавата не може да се намесва и да бъде арбитър спрямо всички предприятия, които имат проблеми, но категорично ще подпомага структороопределящите отрасли за българската икономика.

Министър Стойнев посочи, че енергийната сигурност на страната минава през диверсификация и гаранция на енергийната система. Той съобщи, че на 15 март започва договаряне с турската страна за изграждане на връзка по проекта "Южен поток", изграждането на връзката с Гърция ще започне до края на годината.

С Румъния връзката се тества в момента, единственото забавяне е в договарянето със Сърбия, отбеляза той, цитиран от БТА.

В Горна Оряховица министър Драгомир Стойнев посети "Захарни заводи" АД и се запозна със стогодишната история на дружеството. Председателят на надзорния съвет на предприятието Георги Узунов връчи на министъра символичната първа акция на дружеството, отпечатана през 1938 година.

За своята годишнина предприятието получи грамота за принос в развитието на българската икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Хубаво, че практиките на рекетиране престанаха и се започна провеждане на благотворна и социално отговорна политика. Властващите оценяват коректността от страна на малкия и среден бизнес и съм сигурна, че скоро ще започнат да се усещат и позитиви от това.
27
0
 
1
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Кви са тия 7% *** и неграмотници, които ще гласуват за тоя дудук?! Нали уж сме най-умните...или точно там е проблема !? Ами останалите за Боко!? Има и за Гоце!? Веднъж ченге на ДС always ченге на ДС ! От всяко дърво *** не става, а за добър политик още повече!
26
0
 
2
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
На конгреса на БСП тоя се пеше изпънал като надут и послушен пуяк преди да му хвърлят малко зоб и трохи.
25
0
 
7
 
! Отговори
EU преди 10 години
Този Пелтек от доста време съм забелязал, че изобщо не го слуша главата...Като луд с картечница е, говори тъпотия след тъпотия и накъдето и да се обърне започва нова тирада глупости!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В един отбор сме с коректните, увери Стойнев"Сигурни ли сте, че се пише с "о"
23
2
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Ха-ха-ха, ***, в един отбор срещу сивата икономика, но в полза на черната икономика на мафията.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otbor izdynki bsp dps i ataka
21
4
 
9
 
! Отговори
g преди 10 години
Тоя е *** комунистически шизофреник.Как да му вярваш.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Komunetata i dps sa izharchili 8 miliarda lv za 7 meseca ha hayirliya da e na bg narod
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това момче няма ли кой да го спре,да престане да говори глупости.Вярно,че всички са много заети,борят се с какво ли не,а Стойнев толкова се радва,че може да говори безконтролно че на се сеща да спре.
18
0
 
1
 
! Отговори
макето преди 10 години
нищо интересно и тука хи хи хи
17
0
 
3
 
! Отговори
хи хи преди 10 години
Днеска рано от зарана,Стойнев Темата подхвана,за момчета проблемушки,Сиви непослушни!
16
1
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Случайно ли сложиха Орешарски на една маса с противниците на ЕС ,Янукович и Каримов?
15
4
 
17
 
! Отговори
поп Грую преди 10 години
Пелтек, ти си в един отбор с големите крадци, тия, дето ни окраха всичко - и парите, и имотите, че и бъдещето - и нашето, и на нашите деца и внуци.Затова проклет бъди ти и цялото ти коляно!Анатема!Амин
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре да обясни как в собствената си държава Българите намаляват, а *** се увеличават. Само това е достатъчен повод да се мисли че цялата им партия са предатели и антибългари!
13
0
 
4
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
А, кои са коректни ние решаваме.Ето по Бойко време мислехме, че ние сме коректни ама *** доказвай...
12
3
 
14
 
! Отговори
един преди 10 години
Един е отборът на Стойнев-отборът на мафията. Той много добре го знае и затова заеква горкият. Ама тя лакомията и глупостта към какво може да доведе?..
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Салахадин Че то това си е азбучна истина в България от 1944 насам - честен ли си - цял живот си в батака! Няма закон в който *** да не намери вратичка, няма заплата която да прави чиновници и ченгета неподкупни (в България), няма забрана която *** да не смята че може да нарушава "щото била ***" или "абе онея какви по големи забрани нарушават"... Какъв ред искаш в такава държава? То не става само със закони, ами трябва и малко самосъзнание, което стадото го няма..
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До memberls Я припомни кой министър каза "по-добре сива икономика от колкото никаква"
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tva veche i decata go znaiat che ste edna kombina narechena oktopod ,t.e.mafiata si ima darjava balgaria .jalko za obiknovenia chovek .