Няма дребни сметки, когато 10 области у нас ще страдат

Найденов: С Русия имаме военно-техническо партньорство
Обновена: 22 мар 2014 14:21 | 22 мар 2014 12:32,
30
Няма дребни сметки, когато 10 области у нас ще страдат
Снимка: архив, Булфото

Поне в 10 сфери у нас могат да пострадат, ако Русия предприеме контрамерки срещу наложените й санкции от страна на ЕС. Това заяви военният министър Ангел Найденов пред Дарик радио.

„Подкрепили сме съюзниците. Друг е въпросът за икономическите санкции - какво ще е отражението им върху българските интереси. Трябва да се направи оценка на въздействието и да представим нашата позиция. Не съм съгласен с президента, че това нямало значение, че били дребни сметки. Няма дребни сметки, когато могат да се идентифицират поне 10 области, които могат да пострадат от реципрочни действия от страна на Русия", мотивира се министърът.

Найденов заяви, че с Русия имаме и военно-техническото партньорство, а именно поддържането на нашите изтребители, както и партньорство по военно-ремонтните заводи, които са пригодени да работят и да ремонтират руска техника.

Найденов припомни, че България до момента не е наложила вето за санкции срещу Русия.

Вчера пред БНТ Росен Плевнелиев заяви, че "ЕС трябва да покаже, че ние сме готови да защитаваме ценностите, ако трябва, и да забравим калкулациите и да се обърнем към това кои сме ние и кои са нашите ценности".

В петък пък Пламен Орешарски след среща на лидерите на ЕС в Брюксел не изключи напълно възможността България да наложи вето върху икономически санкции на Европейския съюз срещу Русия.

„Подкрепям свикването на Консултативния съвет за национална сигурност към президента и опита му да потърси консолидирана позиция", заяви още Найденов. В понеделник КСНС ще заседава заради кризата в Украйна.

„Каква ще е позицията след заседанието - трудно мога да кажа. Имаме действия на Русия, които нарушават териториалната цялост на Украйна. Това беше позиция, заявена включително на различни международни форуми", обясни министърът.

„Не могат да се признаят резултати на референдум, които са в нарушение на законодателството на Украйна и на международните норми", каза още Найденов.

Той защити поведението на външния министър Кристиан Вигенин, който беше критикуван от някои социалисти заради посещението си в Украйна:

„Не виждам нищо по-естествено от това министърът на външните работи да посети размирни райони, какъвто беше в случая този на Украйна, и да проведе срещи с управление, признато и прието от международната общност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: УкрайнаАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един скромен нахалник - милионер, няма как да не прави опити да бърка бизнеса с политиката. За сега успешно. Мая Манолова си знае интереса, но няма да са за дълго тези манипулации от прехода, с които само БСП и партньорите им се облажиха здраво. Това крепи и вечната им дружба. Затова е и тази безпринципна коалиция, която бърза неистово да подкрепи и Бареков - новият политик с "чисти ръце", дето изпищя при първия опит да му проверят далаверите. Свършиха се наивниците в България и лъжите лъснаха.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този живее с онова животно манолова. Значи е мафиот.
27
2
 
7
 
! Отговори
ДАНИ преди 10 години
г-н Найденов, не разбирате ли, че с тези Ваши разбирания отвращавате избирателите.Никой няма да подкрепи фурнаджийски лопати в каквато се е превърнала БСП. Срамота е! Жалко много жалко че точно сега когато партията трябва да е единна с действията си наливате вода във воденицата на отявлени реакционери като ББ и МК. ИСТОРИЯТА Ще за това предателство!
26
3
 
12
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Какви санкции какви пет лева бре, нима *** от Вашингтон ще ни компенсират. Та те още продължават да се държат като трето разрядни *** с нас - още ни изискват входни визи. *** them!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая Манолова те прави да приличаш на смачкан домат !
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Найденов, недей да мислиш само за тия десет области, а за цялата икономика, държава и народ ! Подайте си немедленно оставката !
23
1
 
9
 
! Отговори
999 преди 10 години
СТИГА СТЕ КОМЕНТИРАЛИ ТАЯ УКРАЙНА ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ВИЖТЕ СИ БЪЛГАРИЯТА
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия какви санкции ще ни наложи на нас, те не знаят, че дишаме дори! Само че САЩ... Да предположим, че Русия спре да работи с долари, знаете ли какво ще се случи тогава с американската икономика? Апропо, Китай на практика притежава САЩ, сещате ли се?!?
21
1
 
10
 
! Отговори
Българин ВБ преди 10 години
Признатото от международната общност управление в Украйна да не би да да е дошло на власт след избори или референдум? Или аз съм пропуснал нещо?
20
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
Защо вдигнахте данък сгради ПЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА Мислите за хората нали Бравоооооооооо
19
1
 
10
 
! Отговори
"Вучков" преди 10 години
Русия няма да налага санкции. Нейната сила е в напротив обратното в мира и търговията. Санкциите има интерес да ги налага САЩ разчитайки, че като по силна икономика и печатайки зелени хартийки и взимайки заеми от целия свят които никога не връща ( под формата на дцк и други субсидии, продажба на оръжие) ще надделее във противопоставянето. Но не би Русия ще спечели заедно с целия свят в мира.
18
2
 
5
 
! Отговори
Айн цу Цвайн цу Дрън преди 10 години
Според вас г-н Манолов (на снимката) дали прави орална любов на Мая?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не могат да се признаят резултати на референдум, които са в нарушение на законодателството на Украйна и на международните норми"A, да... Значи референдума, на който гласуваха 97% от гражданите на Крим и изявиха ясно волята и желанието си Крим да се присъедини към Руската Федерация - е невалиден, а изявеното фашистко и анти-семитско правителство, което дойде на власт чрез кървъв преврад на ЗАКОННО ИЗБРАНАТА и ПРИЗНАТА от света власт и в нарушение на Конституцията на Украйна - може?! Жалки сте!
16
0
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Хаах - ами ние сме абсолютно зависими от Русия - само едно завъртане на кранчето на Лукойл и край - тотален срив на икономиката - БГ бе разпродадена за 25г и сега е абсолютно зависима - ЕРПта ,Лукойл ,банки, монополи - дори на шишетата минерална вода Банкя- пише - правата са на Кока Кола ( най хубавите минерални извори продадени ка Кока Кола от Българският цар Симеон) България е зависима от всички поради простата причина че 25 г политиците не отстояваха националните интереси (продаваха ги)
15
2
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
От години политиците ни вървят с *** си напред,дали е на изток или на запад крайния резултат е един и същ.Иначе принципната позиция на ЕС трябва да е и наша.Ако напуснем съюза можем да се въртим както искаме.Сега не можем да мърдаме.
14
2
 
10
 
! Отговори
N преди 10 години
Божеее ние пък една армия имаме,един добре трениран военноморски тюлен ще може да я затрие с водно пистолетче и пинчар.
13
0
 
5
 
! Отговори
Ahmed преди 10 години
golemi smetki za malko ogradi?
12
7
 
11
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
;Найденов заяви, че с Русия имаме и военно-техническото партньорство; С НАТО нямаме нищо ,това иска да ни каже червения престъпник ,който открадна милионче от оградата с Турция да задоволява селските прищевки на Мая Манолова.
11
7
 
18
 
! Отговори
макето преди 10 години
господин дрън дрън Крим се присъедини към Русия по волята на 90 и кусур процента европейските наблюдатели не откриха нарушения при гласуването а тъпата ти глава какво признава и какво не си е отделно а ако другаря Путин спре газта ке има да се чешете там къде не ви яде
10
0
 
14
 
! Отговори
ивко преди 10 години
До АнонименГермания вече получава газ директно от Русия по северен поток.Тя е инвестирала милиарди по това трасе. Газът, който внасяме първо минава през Украйна.