Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна

Разпределението в ЦИК е сделка между ДПС и ГЕРБ, смята националистът
Обновена: 24 мар 2014 11:28 | 24 мар 2014 11:08, Анисия Иванова
127
Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна
Митингът на "Атака" пред Президентството по време на КСНС за Украйна. Снимка БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти, че не очаква консенсус по темата за Украйна на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Той припомни, че опитът в парламента да се направи обща декларация за Украйна е приключил с неуспех. Сидеров уточни, че е бил в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите, не се споделя от ДПС и ГЕРБ.

Очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, каза Сидеров, докато негови привърженици се бяха събрали на митинг и скандираха пред президентството.

Още по темата
Според него президентът Росен Плевнелиев "няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България".

По спора за разпределението на местата в ЦИК Сидеров каза, че "това е сделка между ДПС и ГЕРБ", като добави, че в нея е включен и президентът и всичко ще се реши между тях. „Те гласуват заедно в парламента и сега ще се разберат, нямам съмнения”, каза Сидеров.

Националистът призова днешният КСНС да се вслуша в "гласа на разума". Сидеров отново напомни позицията на "Атака" и каза, че  България трябва да е против санкциите срещу Русия, да признае референдума в Крим, както и да бъде против забранителния списък, защото това разваля дипломатическите ни отношения с Русия.

Как ще стане посещението на Сергей Наришкин, който е в забранителния списък, и е планирал през май посещение в българското Народно събрание, попита Сидеров.

Според него да се слагат забранителни списъци на руски политици е безумно, контрапродуктивно и е под натиска на САЩ.

По време на митинга пред Президенството депутатката от "Атака" Деница Гаджева заяви, че те са там, за да кажат "не" на санкции срещу Русия и "да" на референдума в Крим.

Докато в сградата заседава Консултативният съвет за национална сигурност, на площада пред президентството са се събрали повече от стотина привърженици на партията. Те носят знамена на "Атака" и българското знаме. Издигнали са надписи "Не ЕС ни освободи от турско иго, а Русия", "България и Русия заедно срещу
еврофашизма" и др. С викове "Оставка!" събралите се поискаха оттеглянето на президента Росен Плевнелиев. Чуваха се и скандирания "палячо".

Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов заяви, че Русия е преживяла няколко нашествия и даде пример с тези на Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер. По думите му сега сме свидетели на "третото нашествие на Запада срещу Русия", но и то щяло да приключи с крах. "Долу ръцете от Русия", посочи депутатът и призова на предстоящите европейски избори да се каже "не" на русофобията.

Между привържениците на "Атака" и група протестиращи срещу правителството възникна напрежение с размяна на словесни атаки. Служителите на реда предотвратиха пряк сблъсък, като направиха полицейски кордони между двете групи. Протестиращите срещу правителството бяха изтласкани пред сградата на бившия Партиен дом, те обаче след време се появиха откъм Археологическия музей. Полицейското присъствие в района е засилено.
Жена на средна възраст припадна. За минути на място пристигна медицински екип, който я откара в здравно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако сега се освобождавахме от Османско присъствие Англия и Франция, които въоръжаваха добрите османлии и ги обучаваха как да галят с ножовете си българите, щяха да заяват, че нашето освобождение противоречи на Османската конституция и видите ли четниците ни са едни терористи и нецивилизовани балкански субекти. Благодаря на Бог, че Руснаците никога не слушат какво говори Англия и Франция, че щяхме да се поздравяваме с Аферим!
51
3
 
7
 
! Отговори
УБИЙЦИТЕ В КИЕВ преди 10 години
Заслужават международен съд в ХАГА, а не нашите пари и помощ от ЕС
50
5
 
7
 
! Отговори
Плевню е ФАШИСТ преди 10 години
щом подкрепя ХУНТАТА в КИЕВ
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Украйна сега се налага онова, което наложиха у нас преди 25 год - планът РАН-ЪТ, т.е. разпродажба на всичко, което има някаква стойност. Жал ми е като гледам хората как искат демокрация и ще подарят страната си на олигарсите живеещи в Англия и САЩ. И ние бяхме така, жал ми е като виждам че децата ни са по-бедни от нас, с по-лошо образование от нашето, с лекари по-продажни и по-некадърни от преди, защото свестното избяга от планът Ран-Ът, чието цел беше унищожението на българщината и разпродава
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим винаги е бил Руски и ще остане такъв
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Плевнелиев няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България" - Русия се е опитала да освободи България от турците по време на кримската война, т.е. Русия е нападнала България.Но Франция и Англия са се притекли на помощ на България, т.е. на Османската империя.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес на полуострова живеят малко повече от 1 000 българи, твърди д-р Калоянов. Русификацията продължава и след като Украйна става независима държава. В южните и източните области на страната не само езиците на малцинствата, но дори и украинският език все още се преподават като чужди езици, а всички останали предмети се изучават изцяло на руски. Това е факт и в селските училища, в които над 90 процента от децата са българчета, пишат от Дружеството на бесарабските българи Кирил и Методий в жалба до Президентството в София.
45
8
 
8
 
! Отговори
3 УКРАИНСКИ ФРОНТ преди 10 години
Скоро и до България да дойдат братята руснаци, че ножът е опрял в кокала. Англосаксонското робство вече ни е изкопало гробовете.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bolene osven che se dupish na DPS sega veche znaem i che go lapash na Rusnacite.
43
2
 
4
 
! Отговори
До *88 преди 10 години
Когато изписваш името България ,*** такъв-използвай главна буква! Щом и името на страната си пренебрегваш,какъв акъл си тръгнал да даваш на другите ?
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болшевишката голготаНай-страшните времена за българите в Украйна идват след болшевишката революция през 1917 г., продължава д-р Владимир Калоянов. Три страшни периода на умишлено причинен от новите господари в Кремъл глад убиват десетки хиляди българи. В началото на 30-те години на миналия век Голодоморът докарва българските села в Таврия до човекоядство и убива поне 20 000 души. Хиляди кулаци и семействата им са изпратени на сигурна смърт в Сибир. В същата посока по време на Втората световна война насилствено са депортирани близо 13 хиляди българи от Крим. Днес на полуострова живеят мал
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В основите ѝ лежи убеждението, че българите подлежат на естествено претопяване в огромния руски котел. Влизането на България в Първата световна война на страната на Германия отприщва дива шовинистична кампания, довела до убийствата на много българи в гр. Ногайск през 1916 година. Русификацията се превръща в основен инструмент за асимилация на българските заселници.
40
6
 
8
 
! Отговори
BIG AL ... преди 10 години
Едно джудже, подобно на това в русия , едно патриотарче- НЕ прието ДОРИ от националистите в ЕС !!??, едно комуно-фашизоидно ямболче, се уплаши , че няма да може да води ВЕЧНО ку.вите си да пият кафе в Париж или Брщксел , ОПРАВДАВА рублите от една руска фиондация ..Един ***, субрал 200 души от ЦЯЛА българия - на митинг, да ПОСТАВИ руските НАД българските интереси !! А те са - свободна България в ЕС , а не в тюрмата, в Империята на ЗЛОТО, загрбваща ЧУЖДИземи
39
10
 
8
 
! Отговори
Импийчмант преди 10 години
Искам импийчмант на президента. Възмутена съм от начина по който говореше пред немските медии. Отново си имаме "царче", което не удостоява ПУБЛИКАТА т.е. избралия го народ, а е по-загрижен да ни говори от вън. Аз не съм роб, не съм публика и не съм ничий клакьор, аз съм гражданин на Република България, избирател, за това когато някой иска да ми каже нещо - да застане и да го направи, а не да ходи по чужбина и да ни говори назидателно от там. ИМПИЙЧМАНТ на новото царче!
38
5
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Сидеров, сделка за ЦИК има само между ДПС е АТАКА-две братски партии продукт на ДС на БКП След всяко твое и на Чучулов показване се налага да почиствам стъклото на монитора .
37
5
 
7
 
! Отговори
100 души убити преди 10 години
тежат на съвестта на превратаджиите в КИЕВ , ръководени от САЩ и под ръкоплясканията на ЕС. Да се плюнчи Плевнелиев и да обвинява РУСИЯ е връх на ЦИНИЗЪМ И НАГЛОСТ. ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ НАС
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто се опитват да спечелят малко електорат сред русофилите. Ако не им достига да пробват и сред туркофилите . Може да се закачи нещо !
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ СЪМ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ,НО ИСКАМ ДА СРЕЩНА ЕДИН ОТ ТЕЗИ ЛУДИ И ДА СЕ ИЗХРАЧА В ТЪПИТЕ ИМ И АЛЧНИ МУЦУНИ !
34
3
 
9
 
! Отговори
Не лапай микрофона преди 10 години
Какво прави Чуколина на снимката по-горе ?
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда Русия да напада България защото има доста русофили дето сервират просто ей така гизолижци ,да се бресъдиинат с русия.