Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата

Дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им
Обновена: 26 мар 2014 14:12 | 26 мар 2014 10:11,
62
Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата
Снимка: БТА

До вчера нямаше постъпили плащания в сметките на НЕК от страна на ЕРП-тата, съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Припомняме, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране постави седемдневен срок на дружествата да се разплатят с държавната компания.

За Investor.bg от регулатора уточниха, че срокът за ЧЕЗ изтича в четвъртък -27 март, а за останалите две дружества - Енерго Про и EVN, срокът е 28 март. Датите са различни, тъй като дружествата са получили в различни дни становището на ДКЕВР.

На този етап дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им до края на седмицата.

Драгомир Стойнев съобщи още, че не се притеснява от заплахата на EVN за внасяне на иск на стойност 1 млрд. евро срещу държавата. "Подобни искове се решават в съда", допълни той.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Драгомир СтойневЕРП-та
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
10
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
Абе какъв свободен пазар бре, само национализация! Ето имаше свободен пазар, свободен пазар - три дружества придобиват възможността да продават електроенергия! Какво се случва, стават монополисти, и могат да си правят каквото си искат и държавата е слаба да се справи с тях, не благодаря!
34
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 години
А и щом не си гласувал, нямаш право на мнение. :)
33
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 години
До АнонименНа платени комплексари не отговарям.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до БОБИ несъм превърженик на партия но от ГЕРБ по голямо зло нямаше за народа , оня с пицата кадето караше хората все да пристягат коланите каде е ,този безхаберник , направи държавата пълна мизерия и дим даго няма ,за затвора е
31
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Единственият възможен път е либерализацията на пазара, т.е. цени по западноевропейски стандарти. За повече доходи трябва тежка инфраструктура, преди всичко, тъй че ГЕРБ си остава най-малкото зло.
30
0
 
5
 
! Отговори
До алф преди 10 години
Прав си обаче тая новина някак си се загуби из новинарските сайтове.Защо ли?!
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министър Стойнев много ги бавите тия от ЕВН,я им резнете лиценза да им свършат паричките и тогава ще видим как ще ни съдят!
28
3
 
10
 
! Отговори
алф преди 10 години
И защо да плащат на НЕК ? Нали вчера националният предател,помакък Плювналиев ходи в Австрия да се срещне с шефовете на EVN ,за да ги увери ,че ще направи всичко възможно да не ги закача никой в България...
27
4
 
7
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Този човек трябва да постъпи в структурата на АТАКА, ако действително има сериозни намерения в тази много много важна за *** линия, не ми се вярва Ореха и останалите да дадат зелено за национализация, с която да си стъпим на краката!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
познайте кой ще плати пиесата
25
9
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Анти-българските постове, родени от партийни пристрастия не ги разбирам! Колко трябва да си деградирал, да получаваш някоя стотинка да пишеш ей тук срещу българите! Стойнев, само напред!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що така ,бе ...Стойнев.....що така ,бе ....ха,ха,хааааааааааааа.....Що не дават пари тия хора ,бе...ха,ха,хаааааааааа.....???!!!
23
5
 
10
 
! Отговори
ЛК преди 10 години
Ако ЕРП-тата не са прави пратете им съдя изпълнител, да им налози запор на сметките и така държавата да си прибере парите. А май са прави и Вие го знаете и само си прикривате некадърността като влизате с тях в задочен спор, а не в директен през съда.
22
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 10 години
Ще вземат ако им ги дадем.А ако много искат ще получат един дружен шут в посока долна австрия където е гнездото на ЕВН.Освен това немам никакъв зор да хода до виена.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън ЕРП-тата от България !И *** чака с флексовете за да ядат !Нека изкарат малко пари от скрапа ,бе....гладни са чаааветата!!МИСЛЕТЕ ЗА НАРОДА ,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААА...
20
2
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 10 години
Направо не мога да разбера някой хора,всички излизахме на протести и крещяхме да им се вземат лицензите на ЕРП-тата.А сега когато някой реши да ги притесни и да им покаже че не те карат влака в България пак има недоволни.Аз смятам като гражданин че трябва да подкрепя всеки който се опитва да им стъжни сладкия живот, независимо от политическата му принадлежност.Нека да видим обаче дали министър Стойнев ще устиска до край.
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато ЕВН ци вземат 1,0-1,2, млрд лева като добър ден,кой ще ги плаща -всчики ние.Не правете глупости освен ако нямате поръчние от кукловодите ви от Москва.
18
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Вън ЕРП-тата от България, нямаме нужда от посредника на посредника!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези ЕРП- та трябва някои даги сложи на местото си , неим бащения тука
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма и да има ***-виж си договорите.И с тези просташки изстъпления и слугинаж към безпросветната и неграмотна тълпа ще изгоните всички инвеститори от страната.Това май е целта.И тазива недоразумения като министъра с ранг максимум налчалник отдел в ЕРД,не трябва да стават моинистри-нямат подготовка,знания,ФАСОН.