Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей СтанишевЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако ти спрат еврофондовете,щото и на ЕС може да му писне от теб?
55
6
 
4
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
На който му харесва ЕС, да ходи да гласува за който си иска! Аз на избори за *** парламент няма да гласувам!На тези избори не гласуваме за нищо, което има значение за живота ни на българи! Единствено даваме заплати по 20-30 хил евро на шепа бастуни, за да си живеят в Европа и да ни въртят с пръст от там, че не ставаме! Или понякога да идват до тук, за да ги дават по телевизията!Някой чул ли е нещо да са свършили досегашните евродупетати?Б О Й К О Т на изборите за евромошеници!
54
9
 
5
 
! Отговори
наско преди 10 години
Не трябва да се обръща внимание на спекулациите по адрес на кабинета Орешарски ,те са породени от завистта и злобата на Борисов и герберите му !
53
2
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Колкото и да се пъне Сер-гея няма да победи никого!В европарламента ще влязат много крайно десни от цяла Европа!Изключвам Атака-те всъщност са леви.
52
14
 
5
 
! Отговори
дам ! преди 10 години
Разочарованието от кабинета на Герб ще ни преследва до живот ,разочарование изпитват и онези хора дали гласа и доверието си на Бойко и престъпната му организация !
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уялия се Съсел ...!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не политиката на десните, а ти се провали - лалугер смотан! Глупостите ти дори не заслужават коментар....
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той да каже първо какво стана с вълната от социалистически победи в европа след оланд и 250 000 работни места дето щеще да ги открива в България?!? Сега иска да отива евродепутат
48
1
 
6
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
Анонимен отивай да си вземеш пицата че изстина не ми се обяснявай да съм печелел избори и да съм управлявал по-добре или пък да съм ходел в друга държава,ако ти е мерак отивай,аз ходих вече видях закво става дума и си предпочитам да съм си в БГ и по възможност да си оправим бъкиите тука!!! ама с хора като тебе няма как да стане,за 5лв и майка си ще продадеш,смотан драскач на опорни точки !
47
1
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Защо няма провал в Унгария?
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя мазната физиономия, бих я разбил винаги, когато го срещна на улицата.Този човек е виновен за гладната смърт и мизерията на хиляди българи!Този човек е виновен за загуби за БЪЛГАРИЯ за милярди.ТОЗИ ЧОВЕК Е ВРЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ.ДАНО ГО ПРИБЕРЕ ГОСПОД СКОРО,ЧЕ ИНАЧЕ май НАС ЩЕ НИ ПРИБЕРАТ...
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждате ли сега, глупави ми българи. Тези горе говорят мамят, а вие спите и гласувате пак за тях. То не беше - ще променим избирателният кодекс, за да има смисъл от предсрочни избори.НИЩО не промениха по изборателният кодекс за една година.Ще намерим 250 000 работни места - НАМЕРИХА ама с знак МИНУС - безработицата расте!Ще намалим тока - намалиха ама не и сметките - тотален фалит за НЕК след източването през БЕЛЕНЕ и техните ФОТОВОЛТАИЦИ - на БСПЩЕ ЩЕ ЩЕ докато не кажат спекулация е,че ..
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КокиТо щото комунистите процъфтяват - останах в Китай и Куба - ако може да се каже, че са комунистически а не тоталитарни.върви да живееш някъде там.
43
1
 
5
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
Sergo ,moje i da ti se poluchi...To mladi hora ne ostanaha,a babunderite vi obichat! I pak omagiosun krug. Inache vsichki ot 89-ta nasam ste za besene ....
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барозу - социалистите провалиха държавите си
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stanishev ne mojesh da pravish socialna politika bez ikonomika ...
40
1
 
10
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
ЕХ МИЖИТУРКО ТИ КАКВО ЗАСЛУЖАВАШ-С КРЕМИК ДА ТЕ ДЕРАТ ПАК ТИ Е МАЛКО
39
9
 
6
 
! Отговори
Коки преди 10 години
Колкото и да ви се струва странно, наистина десните се провалят. Няма как да бъде иначе, като забравят за обикновения човек. Европа не ги иска. Ако знаете езици, почетете малко и европейската преса. Не мога да си обясня толкова ли сте богати, че със зъби и нокти защитавате десни парти, които работят единствено за интересите на богатите. Или сте ***. Вече не знам как да разбирам тази страст към дясното у безпаричните.
38
1
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
Ето това се чите в други медии:Правителството продължава да раздава милиони левове на министерства за разходи, които уж не са били планирани в бюджета за тази година. Само на вчерашното заседание бяха отпуснати над 68 млн. лв. на четири институции, с което допълнителните разходи от началото на годината минаха 300 млн. лв.
37
0
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Абсолютен лъжец.Спряхте ли контрабандата?Какво стана с 250 хил. работни места? Безработицата продължава да растеКакво стана с плоския данък? Господаря Доган не дава да го пипатеКакво стана със АЕЦ Белене? Този път дори и поредната първа копка с червени каски не направихтеНали освободихте България от страха? Защо отвличанията, убийствата и грабежите скочиха в пъти за последните месеци?БСП не е никаква социална партия, това е партия която защитава едрия номенклатурен капитал.