Не е вярно, че България няма цел, убеден е Плевнелиев

Бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия, смята президентът
1 май 2014 22:11,
207
Не е вярно, че България няма цел, убеден е Плевнелиев
Снимка: архив, БТА

Заветът, който ни оставиха априлци е, че бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия, свободата и нейните ценности не са даденост и не се получават даром.

Това каза президентът Росен Плевнелиев в тържественото си слово в Панагюрище, където тази вечер бе кулминацията на честванията по повод 138-та годишнина от Априлското въстание.

Държавният глава посочи също, че сами определяме съдбата си, избирайки между удобното самосъжаление и това да запретнем ръкави и да превърнем родината в пример за другите. Днес ние - наследниците на славните герои, водим своята борба с примирението и песимизма, отбеляза Плевнелиев и добави, че изборът ни зависи от нашата решителност.

Още по темата
От нас зависи каква България ще оставим на идните поколения. Несправедливостта и неработещите институции виреят само там, където няма силен граждански контрол и активно участие на хората. Там, където гражданската енергия е заменена с непукизъм, каза президентът.

Не е вярно, че България няма цел и няма план. И апелирам от тази висока трибуна към всички български политици да спрат да повтарят това, защото не е вярно, посочи още той, цитиран от БТА.

Плевнелиев отбеляза, че още преди Освобождението предците са ни завещали посоката, която да следваме - чистата и свята република на Левски и Бенковски и равенството с другите европейски народи.

Народът ни днес е обединен като един зад този идеал. Примерът на априлци показва, че когато превъзмогнем примирението, когато име благородна кауза, няма сила, която може да ни спре, каза президентът.

Днес е наш ред да пазим завета и да не допуснем България да бъде отклонена от зададения от Апостола и българските патриоти път - за изграждане на демокрация от европейски тип и държавност,служеща на хората, а не на силните на деня, посочи още държавният глава.

В Панагюрище президентът и върховен главнокомандващ прие тържествената заря проверка на почетните роти и представителни армейски части от асеновградски гарнизон.

На честването присъстваха още Н. В. Пр. Пловдивският митрополит Николай, народни представители от 42-то Народно събрание, областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, висши военни, кметове и общественици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Както непрекъснато повтарям , изхода от еврейскато робство е да избиваме евреите. Друг изход няма, приказки с тях се приемат като наша слабост. Когато това сатанинско племе ни унищожава и открито си прави планове за нашата територия, ние не може само да мълчим и ги гледаме с укор. Брадва в гърба им, градско хайдушко движение, избиване на децата им в гнездата - мащабна санитарна акция. Към това може да поведе само АТАКА и затова е това, както някой писа по горе, медийно затъмнение.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде провикна се турският паша, от Панагюрище....ОС-ТАВ-КА!
94
0
 
6
 
! Отговори
Иззззззззвинете преди 10 години
Щях да ви запозная с факти, но като видях тази П-тка и отивам да връщам...............
93
0
 
8
 
! Отговори
Този преди 10 години
Национален предател ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА! Национален предател ОСАВКА !
92
0
 
6
 
! Отговори
бай у преди 10 години
Отново празнословия, Плевнелиев ако е президент на място ще мотивира всички български граждани на 25-ти да гласуват и ще свали напрежението между партиите, а той само гледа безучастно и констатира случилото се.
91
0
 
3
 
! Отговори
меркут преди 10 години
да Обещаем това което можем да изпълним! За ГЕРБ е лесно, те обещават това което им спуснат от Германия, тоест България с тях няма индентичност. Нека занапред българските евродепутати, отстояват на първо място нашите интереси! Да се научим, че даже имаме право на Вето... Нека първо да сме Българи, после европейци.
90
8
 
2
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 10 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
89
8
 
1
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т.н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации.
88
2
 
9
 
! Отговори
Аааааааааааааааааааа преди 10 години
Предателите на българските интереси трябва да се избиват.Особено когато с измама и мошеничество са ни натрапени.Смърт.
87
2
 
6
 
! Отговори
лютов преди 10 години
в момента територията не е независима държава. оттук следва, че не си определяме самостоятелно целите, нито си чертаем плановете. това, поставено по прищявката на едного на мястото, на което е, говори за пореден път глупости. свикнахме, разбира се, но е неприятно. особено по празници.
86
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 10 години
Българският народ наистина има цел, но план за съжаление няма. Целта му да забогатее. Така от други държави ще идват да работят за него, а не той да ходи там да работи за тях. Целта е ясна. Проблема е липсата на план как да се постигне целта
85
2
 
9
 
! Отговори
скръц преди 10 години
Трябва да кажем на г-н Плевньо, че цел и план могат да имат илюминатските фамилии, но не и народите. Още по-малко пък бедните. Къв план, бе смотльо ? Какво може да планира един бедняк , бе серсемино ? Планове се правят с пари ! Ти примерно може да си планираш нова вила на Карибите, но отрудения и мизерстващ българин какво може да планира, като не знае утре какво ще яде ?
84
4
 
5
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Вижте каква е разликата там където НЕ управляват комунисти и у нас където БКП-БСП-ДС са на власт 70 години. В Западна Европа надницата на ден е 40 евро, а у нас 4 евро. На 1 май повечето Западни Държави работниците стачкуват и изразяват недоволство от заплащането. В България простите социалисти правят гъди. . гъди. . на Станишев и компания и то с пенсии от 100 евро на МЕСЕЦ , пак повтарям 100 евро на МЕСЕЦ. Щом празнуват и веят знамена с такива доходи си заслужават съдбата. Айде Чао и пак да гласувате за нашите, че догодина може и да повишат пенсиите с 5 лв.
83
0
 
3
 
! Отговори
Левски преди 10 години
До къде стигна Б-я. Майка ми почина а диагноза от п(с малка буква)ирогов с диагноза - ами кво искате тя е на 83 г. Това е днешна България. Какви ги плямпате тука? Аз гледам цирка/сеира вече отвън!
82
1
 
9
 
! Отговори
сопол преди 10 години
ЛИЧИ СИ, ЧЕ Е ОТ ШКОЛАТА НА БОКО ***
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цел на целта е импийчмънт ре.ан тъпчо
80
3
 
2
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
***, аз имах цел и направих първия милион и изпратих наследника в Англия студент а Вие....
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДИЙОТ.Идеалът е за това да се дава целта и посоката.Пътищата и средствата за постигането са различни.И когато целта(идеалът) реално се постигне,се оказва че утопичното е повече от реалното и възможното.Идеалът на Апостола и Българите е постигнат: на 15 септември 1946 г. е провъзгласена Народна република България,след проведен референдум и заменя монархията.Друг е въпроса чиста ли е,свята ли е.Има ли свобода,братство и равенство,дали е построен единний светъл комунизъм или див вълчи капитализъм.Републики разни.Въпросът е как гражданите да живеят по-добре.НО с такъв *** на чело няма ка
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сорос е много доволен и с бежанската вълна ,*** с агрсивната си простащина на населението.България се задъхва,от проблеми ,само чака да издъхне .Дано Господ даде на управляващите ум и разум и на страните от ЕС ,защото Сорос и Америка ще ни превърнат със всякакви паразитна *** и ще ни заличат
77
1
 
13
 
! Отговори
681 преди 10 години
Роска, с общи , елементарни и без съдържание послания към народа нищо не става! Приказките дето ги плещите по площади и събрания вече не впечатляват никого като ви гледаме как крадете като за световно, а зовете народа да търпи и чака нормални доходи в бъдеще неопределено време.